Annonce
Østjylland

Elever sprudler i Vita Park

Musik, lys, lyd og bevægelse blev brugt i forbindelse med installation over emnet Det gode liv. Privatfoto: Odder Gymnasium.

Det tidligere smedeværksted i det gamle sygehus er blevet til »Underværket« for elever på gymnasiet.

Der sker noget, når man rykker ud af de vante klasseværelser og bevæger sig ud i virkeligheden. Kreativiteten, iderigdommen og de innovative tanker blomstrer, og der bliver sat gang i en masse nyt.

Annonce
De gamle operationsstuer, der er bevaret, skaber spændende rammer for installationskunst, mener eleverne. Privatfoto: Odder Gymnasium.

Det har elever og lærere på Odder Gymnasium allerede oplevet i forbindelse med, at gymnasiet har lejet lokaler i Vita park - foreløbig for et år.

Vicerektor Susanne Jensen er meget begejstret efter de første erfaringer med brug af lokalerne. De ligge i kælderetagen under Kunstværket og har fået navnet »Underværket.« Lokalerne har tidligere været smedie.

I fredags blev der holdt afslutning på en innovationsuge i det såkalte AT forløb for 2. g eleverne. Ugens emne var »Det gode liv«

»Ud over det lokale, vi har lejet, har vi også haft mulighed for at benytte nogle operationsstuer og en operationsgang, som er bevaret. Det skaber unikke muligheder for at lave nogle specielle installationer, og jeg var virkelig imponeret. Det samme var undervisningsministeriet, der deltog som dommer. I første omgang er det tanken, at det er de kreative fag, der skal bruge Underværket - musik, multimedie, billedkunst og irdæt, fortæller Susanne Jensen,

En af installationerne om aktiv dødshjælp: »Kniv eller knap - vil du føre kniven eller trykke på knappen?«

En anden operationsstue bar skiltet »Kræftafdelingen« og her var det skyggespil og musik, der kommunikerede den emotionelle side af det at have et kræftsygt barn. En tredje installation foregik i de underjordiske gange med titlen »en sund krop - i et sygt sind«, hvor man på vejen gennem tunellen møder forskellige fremstillinger af den sunde krop og de mange overfladebetragtninger vi har om det gode liv - længere fremme det twistede sind og sindets afkroge - alt sammen understøttet af en lydside,

»På sigt er det meningen, at vi gerne vil bruge Underværket som skolens åbning til byen med mulighed for at bidrage til byens kultur og sundhed.

Også ideen om et sted for kunstnerspirer og talentudvikling kunne være interessant. Vi vil gerne have skolen ud i byen og byen ind i skolen. På sigt kunne man forestille sig flere fag, der kunne arbejde i VitaPark i forhold til et spirende iværksættermiljø. Vi synes, det er vigtigt, at forsøge at bidrage og støtte op i den første pionerfase, så VitaPark får de bedst tænkelige muligheder for at udvikle sig til et centrum for kultur og sundhed,« siger Susanne Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion: - Vi stod jo med 38 medarbejdere, der havde 38 forskellige måder at gøre tingene på

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce