Annonce
Sport

Eli Manning går på pension efter 16 år hos New York Giants

Brad Penner/Ritzau Scanpix
Quarterbacken vil fredag meddele, at han stopper. Fra 2004 til 2017 spillede Manning 210 NFL-kampe i træk.

Den dobbelte Super Bowl-vinder Eli Manning stopper karrieren efter 16 år som New York Giants' quarterback.

Den legendariske quarterback vil fredag holde et pressemøde, hvor han vil annoncere sin beslutning.

Det meddeler NFL-klubben på sin hjemmeside onsdag.

- I 16 sæsoner definerede Eli Manning, hvad det vil sige at være en New York Giant (en New York Giants-spiller, red.) både på og uden for banen, udtaler Giants-ejer John Mara i en meddelelse.

- Eli er en af de bedste spillere i vores klubs historie.

- Det betød noget for Eli at være Giants' quarterback, og det betød endnu mere for os, udtaler John Mara.

Manning har været en stor profil i New York-klubben, der har vundet to Super Bowl-titler under Mannings ledelse. I begge Super Bowl-sejre blev Manning efterfølgende kåret til kampens mest værdifulde spiller, MVP.

Giants vandt begge trofæer efter snævre sejre over New England Patriots.

Eli Manning blev valgt af San Diego Chargers som den første spiller i NFL-draften i 2004. I samme ombæring blev han dog byttet til New York Giants, hvor han har spillet hele sin karriere.

Fra den 21. november 2004 til den 23. november 2017 var Eli Manning New York Giants' startende quarterback i den regulære NFL-sæson i 210 kampe i træk.

Med sit karrierestop følger Eli Manning i fodsporene af sin mindst lige så berømte storebror, Peyton Manning, der stoppede karrieren i 2016.

Nyheden om Eli Manning kommer næppe som den store overraskelse for NFL-fans, eftersom den 39-årige quarterback i sidste sæson blev degraderet til fordel for den unge Daniel Jones, som forinden var blevet valgt i første runde af NFL-draften.

Ifølge New York Post sagde Manning i slutningen af sidste sæson, at han ikke ville vende tilbage til Giants som "en backup".

/ritzau/

Annonce
Meddelelse fra New York Giants om Mannings karrierestop
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce