x
Annonce
Danmark

Ellemann vil have møde med Mette F. for at genopbygge tillid

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
V-formanden vil have møde i Statsministeriet, der skal klarlægge, om udligningsforhandlinger kan fortsætte.

Statsminister Mette Frederiksen (S) skal snarest indkalde Venstre til et møde i Statsministeriet.

Annonce

Det skal ske for at finde ud af, om der er basis for at genoptage forhandlingerne om en kommunal udligningsreform mellem S-regeringen og Venstre.

Sådan lyder det fra Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

- Regeringen har en stor opgave med at genskabe tilliden til det samarbejdende folkestyre og til partier, som de gerne vil lave en aftale med. Den tillid har fået et alvorligt knæk, siger han til Ritzau.

- Derfor opfordrer jeg statsministeren til at indkalde til et møde i Statsministeriet snarest. Det håber jeg, at statsministeren vil gøre.

- Det er regeringens ansvar at skabe et tillidsfuldt forhandlingsklima, og derfor hører vi gerne, hvad regeringen vil gøre for at demonstrere en reel forhandlingsvilje, før det kan give mening at genoptage forhandlingerne, siger V-formanden.

Jakob Ellemann-Jensen gik tirsdag hårdt til Mette Frederiksen under statsministerens spørgetime i Folketingssalen.

Anledningen var, at en intern mail fra Socialdemokratiet om planlagte "angreb" mod Venstre var havnet i medierne.

Mailen, som ved en fejl blev sendt til en journalist på Jyllands-Posten, blev sendt sideløbende med, at regeringen forhandler med Folketingets partier, herunder Venstre, om en kommunal udligningsreform.

Den skal fordele omkring 18,5 milliarder kroner mellem landets 98 kommuner.

- Som situationen ser ud nu, så er vi nødt til at se hinanden i øjnene for at finde ud af, om der overhovedet er basis for at komme videre med forhandlingerne om en udligningsreform, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Det vil Venstre gerne. Men det her handler om tillid, når man sammen går ind i et fortroligt forhandlingsrum, og den har vi ikke til regeringen på nuværende tidspunkt.

- Vi har hele tiden sagt, at vi ønsker at lave en god og ansvarlig aftale, som skaber bedre balance og velfærd, uden at danskerne skal rammes af et stort skattesmæk.

- Derudover ønsker vi at skabe tryghed om kommunernes ekstraordinære finansieringstilskud, og så skal de socialdemokratiske vestegnsborgmestre ikke overbetales for at have mange ikke-vestlige udlændinge. Og Venstre er stadig klar til at tage ansvar, siger han.

Jakob Ellemann-Jensen var efter spørgetimen tirsdag inde på, at der skal ske udskiftninger i forhandlingslokalet, efter at afsløringerne om de planlagte angreb på Venstre var kommet frem.

Flere topfolk i Socialdemokratiet var nævnt i mailen.

- Hvem det er, den tager jeg med regeringen. Det bliver et forhandlingslokale, der kun består af politikere, sagde Venstre-formanden tirsdag.

Mette Frederiksen beklagede tirsdag mailen, som hun afviste at have haft kendskab til, inden den blev lækket til offentligheden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce