Annonce
Udland

Elselskab skal betale milliarder for ansvar for naturbrande

Justin Sullivan/Ritzau Scanpix
Elledninger fra Pacific Gas & Electric var sidste år med til at starte store naturbrande i Californien.

Californiens største elselskab, Pacific Gas & Electric, skal betale 13,5 milliarder dollar for at have medvirket til store naturbrande sidste år.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

De 13,5 milliarder dollar, der svarer til godt 92 milliarder kroner, bliver betalt for at kunne indgå forlig i en række retssager mod selskabet.

Det var fejl på nogle af selskabets elledninger, der menes at have været skyld i, at der sidste år udbrød store brande i det nordlige Californien.

86 personer døde i brandene.

Ifølge AFP er Pacific Gas & Electric blevet anklaget for ikke at have været tilpas opmærksom på sine forældede faciliteter og haft større fokus på at tjene flere penge end at have fokus på sikkerheden.

I januar søgte selskabet om konkursbeskyttelse, da det stod over for krav på mere end 30 milliarder dollar - eller knap 204 milliarder kroner - for sin andel i naturbrandene.

Med forliget og betalingen af de 13,5 milliarder dollar kan Pacific Gas & Electric igen komme ud af konkursbeskyttelse før en deadline i juni, meddeler firmaet i en meddelelse fredag ifølge AFP.

- Vi vil hjælpe vores kunder, vores naboer og vores venner i de ramte områder med at komme på benene igen og genopbygge efter disse tragiske naturbrande, siger Bill Johnson, administrerende direktør hos Pacific Gas & Electric, i meddelelsen.

Det indgåede forlig er fortsat afhængigt af godkendelsen af en konkursdomstol.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Aarhus For abonnenter

Alt optaget på Banegårdens parkering: 9 håndværkerbiler optager 10 P-pladser en hel dag

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];