Annonce
Aarhus

Elsket 80'er rock-band genopstår: Spiller i Musikhuset Aarhus

Næste år er det 40 år siden Malurt udgav lp'en Kold Krig. I den anledning genopliver bandet den tid, som bandet selv kalder stenalderen i dansk rock med en live turné.

Michael Falch og vennerne gendanner rockbandet Malurt og tager på turné i 2020, der også bringer dem til Aarhus.

AARHUS: Efter lidt af en langtidsparkering kører en af 1980'ernes mest populære rockbands Malurt bandbussen ud af garagen igen. Om et år.

Det oplyser frontmand, sanger og guitarist Michael Falch i en pressemeddelelse.

- Vi gør det i anledning af 40 året for vores debut med albummet "Kold Krig" fra 1980, og det sker i form af en eksklusiv forårstur i 2020, fortæller Michael Falch.

Der bliver tale om otte koncerter, og billetterne kommer til salg fredag 1. marts kl. 10.

- Vi stiller op i "Mød mig i Mørket"-formationen, oplyser Falch.

Det betyder, at bandet består af Christian Arendt, Pete Repete, Peter Mors, Dia Nielsen og Michael Falch. De udgjorde bandet, der ved hundredevis af sveddryppende rockshows i årene frem til 1984 gjorde Malurt til et af landets største rocknavne.

Annonce

Malurt gendannes

Sanger og guitarist Michael Falch vil i 2020-gendannelsen af Malurt blive flankeret af:Guitaristen Christian "Kedde" Arendt, som han begyndte at spille med som 13-årlig i Tønder, og som i 1977 hjalp Falch med at danne Malurt i Folkets Hus på Jagtvej 69 på Nørrebro. Christian Arendt har jævnligt optrådt som musiker, men har i årenes løb især skabt sig et navn i det fynske som musiklærer med en særlig evne til at motivere unge til at spille rock.Den anden medstifter af bandet, Peter Mors, er tilbage på trommer. Han arbejder til daglig som tv-fotograf på TV2 Bornholm.Bassisten er igen Dia Nielsen, der til daglig fungerer som it-arkitekt i en nordsjællandsk kommune.Tangenterne ligger i hænderne på Pete Repete, der har været professionel musiker i alle årene.

Råt og uforfalsket

Det var også denne konstellation, som musikjournalisten Torben Bille og fotografen Søren Svendsen portrætterede i bogen om Malurt på turné, Når bare rocken ruller, fra 1983.

Det er ikke mindst som live-band, at Malurt er gået over i dansk rockhistorie i ånden fra Bruce Springsteen, The Clash og Neil Young. Det er også udelukkende som live-navn, bandet vender tilbage i 2020, og det bliver helt og aldeles uden den ellers meget udbredte brug af forudindspillede backtracks. Det bliver råt og uforfalsket, lover bandet. Den ægte vare.

De senere år har vist en Michael Falch, som i eget navn har oplevet en optur med kreativitet, overraskende udgivelser, udsolgte huse overalt. Nu sætter han sin blomstrende solokarriere på pause for at vende tilbage til udgangspunktet med Malurt.

Stenalderen tilbage

Om gendannelsen fortæller han:

- Vi fulgtes alle fem sammen til Parken sidst The Rolling Stones var på besøg. Mens vi stod der, viste det sig, at vi kollektivt blev ramt af en brændende lyst til at mærke den der specielle Malurt-ånd igen. Vi spurgte hinanden, om vi gamle blodbrødre mon kunne nå at realisere det, mens det er tid, og alle mand stadig er i fuld vigør? Og om vi så også var villige til at betale prisen for at komme helt op i omdrejninger igen og få det til at blive til virkelighed. Det gav vi hinanden hånden på, og vi tillader os at tro på, at det også ville glæde mange andre derude.

Og det er i den grad stenalderen i dansk rock, der vender tilbage. Der er intet nyt under solen, understreger Michael Falch.

- Præmissen er rendyrket nostalgi. Kun alle de gamle sange. Vi skal ikke ud og bide skeer med tidsånden. Det er bare gammelt venskab med eventyrlyst, men vi brænder til gengæld for det, siger frontmanden.

Dermed er der lagt op til et varmt gensyn med numre som Kold Krig, Superlove, Mød mig i Mørket, Spøgelser, Black-out, Neonsolen, CPR, Den eneste i Verden, Sort Søndag og Lev stærkt.

Så vil man med en tur ned af mindernes boulevard er det næste år tid til at finde cowboyjakken frem fra gemmerne. Malurt giver koncert i otte byer. I Aarhus bliver det i Musikhuset 12. marts 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce