Annonce
Østjylland

Elvis-auktion på Memphis Mansion: Auktionarius regner med at se kendere fra hele verden

I et samarbejde mellem Henrik Knudsen fra Memphis Mansion og Campen Auktioner bliver der auktion over Elvis effekter lørdag 3. august på Elvismuseet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Når 60 effekter fra Elvis Presley kommer under hammeren til garden party på Memphis Mansion, regner man med at der vil være flere internationale gæster, som vil byde på de sjældne samlerobjekter.

Randers: Når Campen Auktioner rykker ud af sine vante rammer og ind på Elvismuseet Memphis Mansion lørdag 3. august til auktion over unikke Elvis-effekter, regner auktionarius med at kendere fra hele verden vil dukke op.

Der kommer omkring 60 effekter under hammeren, og der i blandt to platinplader, som forventes at komme op i 40.000 til 50.000 kroner.

- Typisk så vil der være udlændinge, som vil byde på det, både til stede og på telefon og net. Elvis Presley er jo én, vi alle kan forholde os til. Vi mindes, når vi ser eller hører noget fra ham, siger auktionarius og ejer, Finn Campen, Campen Auktioner, der godt selv kan lade sig friste, når han ser fine ting fra legenden. Men han må selvfølgelig ikke selv byde på varerne.

- Men jeg kan godt lide musikken, siger han.

Finn Campen nyder, når han og med-auktionarius, Jens Lund, rykker ud af huset.

- Det giver jo en helt speciel stemning. Og auktionen holdes midt i det garden party, som en af verdens største kendere, Henrik Knudsen, holder over tre dage. Så der vil jo være en masse kendere og samlere der i forvejen. Mange af dem klædt ud som Elvis. Det skal nok blive ret vildt, siger Finn Campen, der dog ikke har tænkt sig selv at skulle ankomme i Elvis-tøj.

- Nej, nej, vi holder os til at tage vores pæneste sæt tøj på, som vi plejer, når vi holder auktioner, Jens Lund og jeg, siger Finn Campen.

Annonce

Gratis indgang

- Gæster kan lørdag komme gratis ind i området til auktionen og derved også få adgang til forretningen og til restauranten, uden at skulle betale billet til selve garden partyet, som formentlig har kostet et par tusinde kroner. Men på den her måde kan man alligevel få snust lidt til det hele, siger Finn Campen.

Der er i skrivende stund 43 katalognumre på auktionen, og den er åben for bud på nettet nu. Flere har allerede benyttet sig af det. Finn Campen regner med, at den når op på 60 numre, før den lukker.

- Mere kan vi ikke nå, der er også et program at tage hensyn til ved garden partyet, siger han.

Nu er der blandt andet, ud over de to platinplader, en guitar, trommestikker, fotoalbums, plakater og signerede plader at få fingre i.

Og der vil desuden blive budt på en del musik, når Memphis Mansion holder havefest fredag 2., lørdag 3. og søndag 4, august.

Der vil være både koncerter og Meet and Greets.

Følgende navne er på programmet, indtil videre: Donna Presley, Charles Stone, Greg Macdonald, Jenson Bloomer og Mondo Carne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce