Annonce
Østjylland

Elvis fans købte en bid af kongens liv til samlingen

Sonny Enevoldsen fra Vejle er megafan af Elvis. Og han ville rigtig gerne have fingre i lp'en her, der har Elvis' signatur på. Men den blev solgt til anden side. Foto: Jakob Lerche
Selv om det er over 40 år siden, at Elvis Presley døde, bliver der ved med at dukke ting og sager op, som samlere gerne vil have fingre i. Og på auktion lørdag på Memphis Mansion blev der handlet for et par hundrede tusinde kroner.
Annonce

Paderup: Effekter fra Elvis's liv er en handelsvare, der kun stiger i værdi, og der er masser af samlere, som gerne vil have gjort samlingerne endnu mere værd. Interessen kunne ses på lørdagens Elvis auktion, som Campen Auktioner holdt i samarbejde med Memphis Mansion i et hyggeligt telt rejst ude på græsset bag seværdigheden.

Her var der sat lyskæder i loftet, dækket op med rødternede duge og stemningen kom hurtigt i top.

Der blev drillet og joket, budt og bandet og budt og jublet, alt efter auktionens udfald. 61 effekter var i kataloget.

En af gæsterne var Sonny Enevoldsen fra Vejle, han har fulgt Henrik Knudsens projekt fra start og gætter på, at han har besøgt Elvis museet 50-60-70 gange.

- I dag er jeg lidt interesseret i en lp, der er signeret af Elvis, men den bliver nok for dyr. Jeg vil gå op til 8000-9000 kroner, siger Sonny Enevoldsen, der derhjemme har indrettet et helt værelse til Elvis samlingen.

Han har været fan i snart 42 år, for han begyndte at interessere sig for Elvis, da legenden døde.

Teltet var hyggeligt med lys i loftet ,og der blev hurtigt en rigtig god og sjov stemning under auktionen, der blev skudt i gang af Elvis' kusine, Donna Presley. Foto: Jakob Lerche
Annonce

Naboen og kusinen

Der var mange forskellige nationaliteter til stede denne dag. En af dem var Shirley Connell, der boede lige bag ved Elvis i Graceland.

- Han var sjov, havde god humor og jeg savner ham, "it hurts me to my heart", siger Shirley Connell, der besøgte det randrusianske Elvis land for tredje gang.

- Jeg elsker det. Det er et fantastisk sted, og det er godt at have sådan et sted her, så folk fra Europa kan komme her og se det, hvis ikke de kan rejse helt til USA, siger amerikaneren, der har skrevet bogen "Elvis The Man in My Backyard".

En bil kører op bag Memphis Mansion, og Henrik Knudsen forklarer, at det er Donna Presley, der ankommer. Hun er kusine til Elvis og er kommet for at kaste glans over auktionen.

- Jeg er glad for at være her, det er et "amazing" sted, og jeg synes, at det er fint, at det ligger her i Danmark, så folk, der ikke kan rejse langt eller ikke har råd, alligevel kan opleve det. Jeg har lige taget tre fly og rejst i 15 timer, og det føles som om jeg ikke er kommet nogle vegne, griner Donna Presley, og det er vel den fineste kompliment den randrusianske attraktion kan opnå, når familiemedlemmer af The King føler sig hjemme på Memphis Mansion.

Annonce

Auktion hvert år

- Det gik rigtig godt, stemningen var god, der var budlyst og flere budkrige og alt i alt er vi tilfredse, sagde Finn Campen fra Campen Auktioner efter begivenheden og tilføjede, at der blev solgt for et par hundrede tusinde kroner.

Auktionen kommer igen næste år med samme koncept, og Campen Auktioner rykker igen auktionariusser og hammer ud på Memphis Mansion.

- Ja, det er nærmest blevet en årlig tilbagevendende begivenhed, siger Finn Campen, som fortæller, at der faktisk er kommet så mange effekter ind til Elvis auktionen, at det bliver nødvendigt at holde en ekstra net-auktion igen om en måneds tid.

- Man bliver så overrasket over, hvor mange ting, der bliver ved med at dukke op. Men du vil blive forbavset over, hvor mange samlinger, der findes derude. Det er helt vildt. Og man kan jo sige, at køber man noget for 2000 kroner i dag, så kan det nemt være 3000-4000 kroner værd om få år, siger Finn Campen.

Donna Presley, kusine til Elvis, kom og kastede glans over Elvis auktionen. Foto: Jakob Lerche
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Nej tak til tobak i skoletiden

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus

Efter coronaudbrud: Somaliske foreninger lukker ned for al aktivitet

Annonce