Annonce
Sport

EM-Boksebrag udsat: Enock Poulsen forsøger at holde fysikken ved lige

Enock Poulsen forsøger at få indstalleret en sandsæk i sin lejlighed, så han kan træne slagserier i løbet af coronakrisen. Arkivfoto: Flemming Krogh
Kampen om europamesterskabet i super letvægt skulle være bokset til maj, men er blevet udsat på ubestemt tid på grund af coronavirussen. Enock Poulsen ser dog udsættelsen som en mulighed for at få endnu mere styr på det knæ, der har drillet ham siden sidste sommer.

BOKSNING: Maj skulle have været den helt store måned for Enock Poulsens boksekarriere. Efter promotor Betina Palle i februar måned sikrede sig rettighederne til at afvikle EM-kampen mellem den danske super letvægter og den spanske titelindehaver Sandor Martin, så skulle den store kamp have været afviklet i maj på dansk grund.

Men efter coronavirussen for alvor har sat sit præg på hele Europa, så står det klart, at også den kamp må skubbes til et senere tidspunkt i 2020.

Enock Poulsen havde glædet sig til at vende tilbage til ringen, men ser udsættelsen af opgøret som en mulighed for at få endnu bedre styr på det knæ, der har holdt ham ude siden en operation i sommer sidste år. Selvom han ikke kan træne i sine normale omgivelser på grund af coronavirussens indtog i Danmark, så kan fastholde og forbedre sin fysiske form.

- Jeg kan træne herhjemme, ligesom mit knæ er så godt, at jeg også kan tage en masse løbe- og cykleture, så jeg forsøger at få det bedste ud af det, som jeg nu engang kan lave, siger Enock Poulsen og fortsætter:

- Det er begrænset, hvad jeg kan lave af boksetræning. Det er mest den fysiske træning, som jeg kan passe. Skal man se det positive i, at kampen ikke bliver til noget lige nu, så er det, at mit knæ bliver stærkere hver eneste dag. Jo længere tid det får, jo bedre heler det, siger bokseren.

Han er ved at undersøge om han kan få en sandsæk monteret hjemme i lejligheden, så han kan lægge yderligere på den del af træningen. For kort tid siden fik den professionelle bokser den amerikanske sportsvirksomhed Everlast som sponsor, og det er dem der er ved at skaffe ham en sandsæk.

- Jeg har alle de andre ting hjemme i lejlighed. Elastikker, håndvægte og så har min træner Thomas Povlsen givet mig nogle programmer som jeg skal følge, fortæller Enock Poulsen.

Det er anden gang, at kampen mellem Enock Poulsen og Sandor Martin bliver udsat. I efteråret skulle de bokser have mødtes, men dengang var det danskerens skadede knæ, som var med til at udsætte opgøret. Den spanske europamester valgte i stedet at tage en frivillig titeludfordring mod Joe Hughes 12. december. Kampen i Spanien blev dog vundet ret sikkert af spanieren med alle tre dommerstemmer.

Enock Poulsen er ubesejret i sine første 11 kampe som professionel. Han vandt EBUs titel sidste sommer, da han besejrede polakken Michal Syrowatka i Randers Hallen med alle tre dommerstemmer.

Enock Poulsen er placeret som nummer 67 i sin vægtklasse hos BoxRecs verdensrangliste.

Den anden Aarhus-bokser Jeppe Morell tabte sin seneste kamp til Nikola Sjekloca. Nederlaget får dog ikke betydning for hans placering på EBUs rangliste, hvor han fortsat indtager 13. pladsen, ligesom han er avanceret på Boxrecs uofficielle rangliste, hvor han nu er nummer 43.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce