Annonce
Sport

EM-medaljen fik den rigtige farve i Vejle

Søren Bystrup vandt søndag europamesterskabet i duatlon på mellemdistancen. Foto: Jens Thaysen

Søren Bystrup Jacobsen har gennem flere sæsoner måtte se konkurrenterne træde op på podiets øverste trin. Søndag var det imidlertid århusianerens tur til at blive hyldet som vinderen af et mesterskab.

DUATLON: Konkurrencen er så stor i den internationale duatlon verden, at du aldrig kan forudsige udfaldet af et løb. Favoritfeltet er nemt at udpege, men hvem der har dagen, ser du først i selve løbet.

I mange sæsoner har den århusianske duatlet Søren Bystrup Jacobsen været en del af favoritfeltet og trådt op på et hav af podier. Han har dog aldrig taget medaljen af guld ved et EM eller VM.

Søndag fik Bystrup dog endelig presset sig forrest i frontgruppen og holdt alle bejlerne bag sig, da han vandt VM på mellemdistance i kombinationen af løb og cykling. I området ved Vejle viste århusianeren sine evner på cyklen, da han rykkede fra de andre og fik skabt sig et komfortabelt hul. Først på de sidste fem kilometer af den sidste løberute begyndte billederne fra tidligere mesterskaber at vælte ind over den indre skærm, da meldingen om konkurrenternes fremskridt begyndte at komme kontinuerligt.

Faktisk var forspringet helt væk på den sidste halvanden kilometer, men en imponerende slutspurt gjorde, at Søren Bystrup blev europamester med et hul på 14 sekunder til nummer to, tyske Felix Köhler.

- Jeg løb faktisk den sidste del af løbet med en forventning om, at jeg ville blive hentet af en af de andre. Jeg havde svært ved at tro på noget som helst. Jeg var glad, da de ikke var tæt på efter fem kilometer, og jeg begyndte at tro på sejren, da vi havde løbet 7,5 kilometer, men da der manglede halvanden kilometer og de sagde, de var lige bagved, frygtede jeg, at Köhler ville overhale mig igen, som han gjorde det ved EM i 2017, fortæller Søren Bystrup.

Sådan gik det ikke. Med stor opbakning fra familie og venner fik han samlet så megen energi, at han kunne spurte fra forfølgerne til allersidst.

- Det er de små detaljer, der afgør de her løb, men jeg tror min kæreste har en stor del af æren for, at jeg var mere rolig op til starten. Hun har efterhånden været med til en del konkurrencer og ved hvordan tingene skal gøres, så jeg bliver mere rolig og ikke spilder energi på alt muligt andet, siger Bystrup og tilføjer, at hjemmebanen og den store opbakning også gjorde sit til, at 2018 blev året, hvor der endelig kom guld til pokalskabet.

- Det var et stort mål for mig at vinde EM. Jeg vil faktisk sige, at sæsonen allerede kan betegnes som en succes. Det er jo noget, som jeg har kæmpet for i de seneste seks syv år, men jeg er hele tiden blevet slået af en eller to. En ting er at sige til sig selv, at det godt kan lade sig gøre. Noget andet er at se det ske. Det er en kæmpe forløsning, og det viser bare, at hvis jeg rammer dagen, så har jeg niveauet til at være med, siger duatleten.

Annonce

VM i Schweiz

Næste store mål bliver VM i Schweiz på langdistance senere på året. Han stiller til start til VM på den korte distance, som afvikles i Odense, men da det er cyklen, som er hans spidskompetance, så er det mesterskabet i Schweiz, som sigtekornet bliver indstillet på.

- Jeg har haft lidt skyklapper på i forhold til andre konkurrencer, da EM var så stort et mål for mig. Nu tager jeg en rolig træningsuge og så begynder jeg at planlægge frem mod VM. Jeg regner dog med at køre et World Cup løb i Schweiz i juni, VM i juli og så stiller jeg formentlig op til et løb i Østrig, der bliver kørt i et kuperet terræn som minder om udfordringerne til VM, siger Bystrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce