Annonce
Sport

EM-medaljen fik den rigtige farve i Vejle

Søren Bystrup vandt søndag europamesterskabet i duatlon på mellemdistancen. Foto: Jens Thaysen

Søren Bystrup Jacobsen har gennem flere sæsoner måtte se konkurrenterne træde op på podiets øverste trin. Søndag var det imidlertid århusianerens tur til at blive hyldet som vinderen af et mesterskab.

DUATLON: Konkurrencen er så stor i den internationale duatlon verden, at du aldrig kan forudsige udfaldet af et løb. Favoritfeltet er nemt at udpege, men hvem der har dagen, ser du først i selve løbet.

I mange sæsoner har den århusianske duatlet Søren Bystrup Jacobsen været en del af favoritfeltet og trådt op på et hav af podier. Han har dog aldrig taget medaljen af guld ved et EM eller VM.

Søndag fik Bystrup dog endelig presset sig forrest i frontgruppen og holdt alle bejlerne bag sig, da han vandt VM på mellemdistance i kombinationen af løb og cykling. I området ved Vejle viste århusianeren sine evner på cyklen, da han rykkede fra de andre og fik skabt sig et komfortabelt hul. Først på de sidste fem kilometer af den sidste løberute begyndte billederne fra tidligere mesterskaber at vælte ind over den indre skærm, da meldingen om konkurrenternes fremskridt begyndte at komme kontinuerligt.

Faktisk var forspringet helt væk på den sidste halvanden kilometer, men en imponerende slutspurt gjorde, at Søren Bystrup blev europamester med et hul på 14 sekunder til nummer to, tyske Felix Köhler.

- Jeg løb faktisk den sidste del af løbet med en forventning om, at jeg ville blive hentet af en af de andre. Jeg havde svært ved at tro på noget som helst. Jeg var glad, da de ikke var tæt på efter fem kilometer, og jeg begyndte at tro på sejren, da vi havde løbet 7,5 kilometer, men da der manglede halvanden kilometer og de sagde, de var lige bagved, frygtede jeg, at Köhler ville overhale mig igen, som han gjorde det ved EM i 2017, fortæller Søren Bystrup.

Sådan gik det ikke. Med stor opbakning fra familie og venner fik han samlet så megen energi, at han kunne spurte fra forfølgerne til allersidst.

- Det er de små detaljer, der afgør de her løb, men jeg tror min kæreste har en stor del af æren for, at jeg var mere rolig op til starten. Hun har efterhånden været med til en del konkurrencer og ved hvordan tingene skal gøres, så jeg bliver mere rolig og ikke spilder energi på alt muligt andet, siger Bystrup og tilføjer, at hjemmebanen og den store opbakning også gjorde sit til, at 2018 blev året, hvor der endelig kom guld til pokalskabet.

- Det var et stort mål for mig at vinde EM. Jeg vil faktisk sige, at sæsonen allerede kan betegnes som en succes. Det er jo noget, som jeg har kæmpet for i de seneste seks syv år, men jeg er hele tiden blevet slået af en eller to. En ting er at sige til sig selv, at det godt kan lade sig gøre. Noget andet er at se det ske. Det er en kæmpe forløsning, og det viser bare, at hvis jeg rammer dagen, så har jeg niveauet til at være med, siger duatleten.

VM i Schweiz

Næste store mål bliver VM i Schweiz på langdistance senere på året. Han stiller til start til VM på den korte distance, som afvikles i Odense, men da det er cyklen, som er hans spidskompetance, så er det mesterskabet i Schweiz, som sigtekornet bliver indstillet på.

- Jeg har haft lidt skyklapper på i forhold til andre konkurrencer, da EM var så stort et mål for mig. Nu tager jeg en rolig træningsuge og så begynder jeg at planlægge frem mod VM. Jeg regner dog med at køre et World Cup løb i Schweiz i juni, VM i juli og så stiller jeg formentlig op til et løb i Østrig, der bliver kørt i et kuperet terræn som minder om udfordringerne til VM, siger Bystrup.

Annonce
AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Skovfest på trods: Småfest er Smukfests coronavenlige lillesøster

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Sport

Lørdagens OL-program: I nat kan Sara Slott løbe sit sidste professionelle løb

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Bisseck var bedst i AGFs pinlige exit

AGF

Europa-exit får konsekvenser i AGF: Her er fem bud på hvilke

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aarhus

Overvældende modtagelse: Nyt surdejsbageri blæst bagover på Frederiksbjerg

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Alarm 112

El-løbehjul i sammenstød med lastbil: Kvinde hentet i ambulance

Annonce