Annonce
Aarhus

Emil 'Magisk' fra Risskov tjener millioner på at spille Counter-Strike: - Folk troede ikke, man kunne leve af det

Emil "Magisk" Reif er gået fra at spille Counter-Strike som hobby til at tjene millioner om året på det, mens han rejser verden rundt. Foto: Flemming Krogh
Århusianske Emil "Magisk" Reif har siden 2018 spillet for danske Astralis, der er verdens bedste Counter-Strike hold. Det startede som en hobby, men nu tjener han millioner og rejser verden rundt. Det har dog ikke været lige nemt hele tiden. Først blev e-sporten ikke taget seriøst, og nu er der problemer med stress blandt flere af spillerne.

AARHUS: 22-årige Emil "Magisk" Reif fra Risskov er blandt verdens bedste spillere i computerspillet Counter-Strike. Han spiller for det bedste hold i verden, Astralis, og så tjener han millioner af kroner hvert år. Sådan var det ikke klart for alle, at det skulle gå.

Emil "Magisk" fik sin første kontrakt med Counter-Strike holdet SK Gaming, da han gik var 17 år og gik i 1.G på Risskov Gymnasium. Det var dog ikke noget han skiltede med.

- Jeg gik ikke og råbte højt om min første kontrakt. Altså alle mine venner vidste det selvfølgelig godt, men jeg gik ikke rundt og sagde det til alle pigerne i klassen for eksempel. Jeg holdt det mere for mig selv, fortæller Emil "Magisk".

Annonce

Folk dengang var mere skeptiske, end de er nu, hvor der er mere opmærksomhed og penge i e-sporten. Emil "Magisk" troede dog på tingene, selvom der dengang ikke var de store penge, der er nu.

- 'Det kan du ikke leve af' sagde folk, da jeg gik i gymnasiet. Folk troede ikke på det. Det var ikke så store penge, og mange mente, jeg skulle fokusere på skolen. De kunne ikke se de samme muligheder, som jeg kunne. Det er dejligt nu at kunne sige, at man lever af at spille computer og folk ikke kigger mærkeligt på en, siger han.

Fra hobby til job

Emil "Magisk" startede med at spille Counter-Strike som 6-7 årig sammen med sine fætre, der spillede en del. Mange af hans venner spillede også, så det har været en hobby det meste af hans liv. Dengang var det ikke en levevej at spille Counter-Strike, så det var kun for sjov, han spillede.

Da han blev 15 år, begyndte tingene så småt at ændre sig. Emil "Magisk" havde fået øjnene op for turneringer og viste også en del talent. I starten så han turneringerne online, mens han drømte om at spille med i dem.

Fakta om Counter-Strike

 • Skydespil, hvor man spiller 5 mod 5
 • Det nuværende spil CS:GO blev udgivet i 2012
 • Spillet har over 20 millioner månedlige brugere
 • Præmiepengene i de største turneringer er op til 10-15 millioner kroner
 • Samlet er der vundet over 600 millioner kroner i præmiepenge
 • Andre store e-sporter inkluderer League of Legends, Dota 2 og Fortnite


Det kan være hårdt at gå glip af fester, mens man er ude at rejse. Jeg kan godt lide at tage på Smukfest, men har de sidste år været ude at rejse der. Så kan man se med på snapchat, at ens venner hygger sig, mens man selv sidder alene på et hotelværelse. Jeg kan dog ikke klage, jeg lever af min hobby

Emil "Magisk" Reif


Emil "Magisk" begyndte at følge Finn "Karrigan" Andersen - der spillede på nogle af de bedste hold i verden dengang - på Twitch. "Karrigan" spillede med sine fans på streamen, og da Emil "Magisk" fik lov at spille med, var det tydeligt, at han havde talent.

- Jeg var en kæmpe fanboy dengang. Jeg fik lov at spille med ham, og han syntes, jeg var god, så vi begyndte at spille meget sammen. Jeg fik lov at spille med en af verdens bedste spillere. Han gav masser af råd, som jeg kunne bruge til at spille på det højeste niveau. Han endte med at foreslå mig til SK Gaming, der gav mig min første kontrakt, fortæller Emil "Magisk".

Annonce

Karrieren tog fart efter bump

Samtidig med, at Emil "Magisk" gik i gymnasiet, tog hans Counter-Strike karriere fart. I 2.g skiftede han hold til Dignitas, der hedder North nu, som var et mere etableret hold i verdenstoppen. Fremgangen i karrieren var dog ikke nemt at balance med studielivet.

- Jeg var ikke særlig gammel. Jeg ved ikke, om jeg havde gjort op med mig selv dengang, om jeg egentlig havde lyst til at leve af Counter-Strike. Det kom med tiden, da det hele udviklede sig hurtigt. Det gik udover skolen. Det var hårdt at gå i skole fra 7-15 for at tage hjem og træne resten af dagen. Det gjorde jeg i halvandet år, siger Emil "Magisk".

Emil "Magisk" Reif og Astralis har mange fans med over 3 millioner følgere på sociale medier. Her skriver de autografer i Bruuns Galleri mandag 6. juni. Foto: Flemming Krogh

Som sagt tog karrieren for Emil "Magisk" fart, dog ikke uden bump på vejen. Han blev faktisk udskiftet fra Dignitas og skiftede til OpTic Gaming, der var et hold sammensat af bænkspillere fra forskellige europæiske hold. Året efter vendte lykken dog, og han skiftede til Astralis, der på daværende tidspunkt lå top-10 i verden.

Efter Emil "Magisk" kom til gik det endnu bedre for Astralis, der i april samme år bliver nummer et i verden efter en stribe gode resulater.

- Når man rammer milepælen som det bedste hold i verden, så er man mega glad og bare sådan wow. Men det er faktisk sværere at blive ved med at være det bedste hold, end at komme derop i første omgang. Man må ikke blive forudsigelig, fordi der er et øget fokus på, hvordan du spiller. Folk analyserer os hele tiden og ved, hvordan vi spiller. Der er et pres på, at man skal vinde, siger Emil "Magisk".

Annonce

Rejser hele tiden

Livet som E-sportsstjerne er lidt af et normadeliv. De rejser 160-180 dage om året og er sjældent hjemme længere tid i streg. Når de så endelig er hjemme, står den oftest på masser af træning for Emil "Magisk" og Astralis.

- Når vi er hjemme, træner vi otte timer, seks dage om ugen. Det bliver man nødt til for at være på det højeste niveau. Vi når aldrig rigtig at komme ind i en rytme, siger Emil "Magisk".

Astralis var mandag 6. juli i Bruuns Galleri for at skrive autografer til over 1000 fremmødte fans. Foto: Flemming Krogh

Astralis var det første hold i Counter-Strike, der begyndte droppe turneringer, tilknytte en psykolog og forsøge at skabe en mere balanceret hverdag for deres spillere. Noget der efterhånden er blevet normen i E-sporten.

- Vi er begyndt at få en bedre balance, hvor vi dropper nogle turneringer for at få trænet mere, så vi kan holde fuldt fokus og udvikle os. Hvis man spiller tre turneringer i streg, så har man ikke meget mulighed for at kunne lave om på sine strategier. Så ved tredje turnering ved alle, hvordan vi har tænkt os at spille. Så det er både gavnligt for vores spil og vores helbred med de her pauser, fortæller Emil "Magisk".

Annonce

Spillere går ned med stress

Counter-Strike spillere har på det seneste været ramt af burnout eller gået ned med stress. En del af grunden ligger i det hårde program med mange turneringer og rejsedage i løbet af året.

- Man skal huske e-sport er en meget ny branche. Der er stadig ting, der kunne blive bedre i sporten.  Vi har som et de første hold valgt at droppe en del turneringer, for at skabe en bedre rytme. Vi fik kritik for ikke at deltage i alle turneringer, men vi blev nødt til at gøre noget både for os selv og branchen generelt, siger Emil "Magisk".

Om Emil "Magisk" Reif

 • 22 år gammel
 • Fra Risskov i Aarhus
 • Spiller for danske Astralis, der er det bedste hold i verden
 • Har indtjent over 1,36 millioner dollar
 • Ligger femtehøjest på listen over højsttjenende spillere i Counter-Strike
 • Har vundet 3 majors med Astralis, som er det største, man kan vinde i Counter-Strike

Selvom tingene er blevet en del bedre, mangler der stadig noget vej ifølge Emil "Magisk". Især mængden af rejsedage og turneringer er stadig for høj.

- Jeg tror stadig, vi mangler at skære 20 procent ned i rejsedage. Det er sjovt at være ude at rejse og spille, men hvis man skal have en langvarig karriere, er det vigtigt at få skåret ned i rejsedagene og spille færre turneringer. Alle hold vil have godt af at have en psykolog eller coach tilknyttet. Det er vigtigt også at arbejde med det psykiske og have en at tale med om tingene, hvor det ikke er holdkammerater eller familie, mener Emil "Magisk".

Annonce

Frygter ikke selv stress

Emil "Magisk" er ikke selv bange for at brænde ud. Han har fundet ud af, hvad der passer ham bedst og har en støttende familie og omgangskreds.

- Jeg tror, det er rigtig vigtigt med noget stabilitet på hjemmefronten. Det kan være svært at præstere til turneringer, hvis andre ting i livet går en på. Jeg har ikke de store problemer i mit liv, så det koster mig ikke mange kræfter.  Min familie har støttet rigtig godt op om mig, og sørget for, at jeg ikke brænder ud. De tjekker ofte og spørger ind til, hvordan jeg har det. Det kan godt være lidt irriterende i øjeblikket, men man får ofte nogle virkelig gode samtaler, siger Emil "Magisk".

Selvom man har et godt liv derhjemme, er livsstilen som e-sportsstjerne ikke uden omkostninger.

-Det kan være hårdt at gå glip af fester, mens man er ude at rejse. Jeg kan godt lide at tage på Smukfest, men har de sidste år været ude at rejse der. Så kan man se med på snapchat, at ens venner hygger sig, mens man selv sidder alene på et hotelværelse. Jeg kan dog ikke klage, jeg lever af min hobby, siger Emil "Magisk".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce