Annonce
Erhverv

Emma og de skæve navne

Emma Electronic håber på, at ti-doble produktionen i 2017. Foto: Axel Schütt

Århusianske Emma Electronic satser på at ti-doble produktionen af håndbyggede effekt-pedaler i 2017

Pisdiyauwot, Onomatopoeia, Stinkbug og nu Okto-nøjs.

Kære guitar-pedaler har skæve navne. I hvert fald i Jan Behnckes univers. Ovenstående ordspil er et udpluk af produkter, som er håndbygget hos Emma Electronic siden 2000.

- Vi har altid haft en humoristisk tilgang til vores produkter, og vi var de første i markedet, der begyndte at give produkterne skæve navne. For eksempel er 'pistijavert' jo er et udtryk de fleste kender, og som en af vores pedaler spiller på. Hver pedal har sin egen historie navnemæssigt, og nogle gange er navnet nærmest kommet før pedalen. Navnelegen kræver dog, at man har kvaliteten og selvtilliden i orden, for ellers falder det sjove let til jorden og giver bagslag, siger Jan Behncke, manden bag Emma i mere end en forstand i øvrigt.

Virksomheden med det mere mundrette navn end pedalerne blev nemlig i sin tid opkaldt efter ejerens dengang seks-årige datter, for når nu det tyske bilmærke Mercedes kunne tage navn efter datteren til en fransk forhandler og racerkører, så kunne Jan Behncke vel gøre nogenlunde det samme.

Godt renommé - lille udvalg

Han byggede sig ind i branchen, da han som 15-årig lavede et sanganlæg til et sønderjysk symfoniorkester. Senere tog Jan Behncke to pedal-prototyper med til Musikmesse Frankfurt, hvor en japaner blev så begejstret, at der straks indløb en klækkelig ordre fra fjernøsten.

- Han tilbød endda at betale med det samme. Det afslog jeg dog, men på den måde kom jeg i gang og fik hurtigt noget kapital at gøre med, forklarer Jan Behncke.

Pedal-virksomheden begyndte med en såkaldt auto wah, DiscumBOBlatoren, mens det nyeste skud på stamtræet - Okto-nøjseren - er den første nye Emma-pedal i næsten 10 år. For Jan Behncke og Co. har igen fået mod på at lege med eliten i effekt-klassen.

- Vi har jo ikke været verdens hurtigste til nye produktioner. Det har altid først og fremmest handlet om kvalitet. Det har givet et godt renommé, men udvalget er for småt, og jeg får stadig mails hver uge fra kunder, som ønsker, at vi laver den og den type pedal. Lige nu har vi syv forskellige pedaler i produktion, og nummer syv har vi arbejdet på i mere end et år.

Annonce

Rigtige helte vælger Emma

Al produktion er samlet i Frichsparken i Åbyhøj, hvor fire medarbejdere plus det løse er beskæftiget, og hvor matriklen også huser musikforretningen Orkestergraven. I løbet af efteråret har Jan Behncke tegnet kontrakt med en ny europæisk distributør, så han og kollegerne kan koncentrere sig udvikling og produktion.

- Vi eksporterer allerede til hele verden, og vores mål er at sælge 10.000 pedaler i 2017. Normalt har vi solgt omkring 1000 styk om året. Den nye Okto-nøjs er vores døråbner, og prototypen blev varmt modtaget ved Namm Show - verdens største musikmesse - i Los Angeles i januar. Samtidig har vi en ny forbedret udgave af vores første pedal - DiscumBoblatoren - på vej, siger Jan Behncke.

Højdepunkterne for Emma-ejeren er, når han erfarer, at nogle af hans største musikhelte bruger pedalerne. Det gælder for eksempel jazz fusions-guitaristerne John Scofield og Mike Miller samt bassist-navnene Felix Pastorius - søn af bas-legenden Jaco Pastorius - og Pino Palladino, der har optrådt med The Who og John Mayer Trio. På John Mayer-nummeret 'I Don't Trust Myself (With Loving You)' kan man blandt andet høre Emma-effekterne i spil.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Østjylland

Kender du Djurslands oversete sø? Tag klapvognen med ud i naturen og mød en mordgåde fra stenalderen

Aarhus

Farvel til corona-restriktionerne: Passagererne er på vej tilbage i letbanetogene

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Danmark

Vred hotelejer har droppet bookingportal og vil klare sig selv: - Jeg vil ikke finde mig i deres metoder

Sport

Rindom sætter OL-guldkurs efter seks sejladser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede og floppede

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Annonce