Annonce
Dødsfald

En århusianer er død: Tidligere direktør i Post Danmark Helge Israelsen

Tidligere direktør hos Post Danmark Helge Israelsen er død. Han blev 70 år. Foto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix
Den sidste tid var Helge Israelsen, der var født i Aarhus, ifølge familien meget syg, og han modtog dialyse. Søndag 7. juli sov han ind.

Den tidligere førstemand gennem mange år i det danske postvæsen, Helge Israelsen, er død efter længere tids sygdom. Han blev 70 år. Det oplyser familien til Ritzau.

Israelsen var gennem 21 år personificeringen af det danske postvæsen, hvor han først som generaldirektør i Post- og Telegrafvæsenet og siden som administrerende direktør i Post Danmark tegnede postområdet udadtil. Han forlod posten i 2009, da det danske postvæsen fusionerede med det svenske.

Siden da har han i en årrække haft sin gang i flere bestyrelser som både menigt medlem og formand. Det sidste blandt andet i entreprenørkoncernen MT Højgaard, hvor Helge Israelsen var bestyrelsesformand frem til 2013.

Helge Israelsen var født i Aarhus, men boede på Strandvejen i Hellerup nord for København. Den sidste tid var han ifølge familien meget syg, og han modtog dialyse. Han sov ind søndag formiddag, 7. juli, på Herlev Hospital. Han efterlader sig hustruen, Anne Louise Schelin, og deres tre børn, der også har gjort dem til bedsteforældre.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce