Annonce
Kultur

En af de største i Danmark: Ny Matas åbner i Bruuns Galleri

Matas Life åbner til et helt nyt univers af skønhed i Bruuns Galleri 17. april 2020. Illustration: Matas/Bruuns Galleri
De to Matas-butikker i Bruuns Galleri slås om få måneder sammen til én stor. Bruuns Apotek rykker til gengæld ind i de gamle lokaler og får 40 procent mere plads.

AARHUS: Århusianerne får en af Danmarks største Matas-butikker, når Matas Life åbner i Bruuns Galleri i april.

I dag har Matas to butikker i centret - en klassisk Matas og en Matas Natur. Disse to integreres i en stor butik på 450 kvadratmeter, der hvor den klassiske Matas ligger i dag. Lokalerne skal bygges ud og sættes i stand, inden medarbejderne er klar til at tage imod kunderne fra 17. april.

I en pressemeddelelse oplyser Matas, at der i den nye Matas Life blandt andet er fokus på en helt række nye sanseområder. Der kommer et større helseområde og en række nye brands.

- Vi glæder os meget til at vise det århusianske publikum, hvordan fremtidens butikker ser ud. Kundeoplevelsen er 100 procent i centrum, og det bliver en helt ny følelse at gå på opdagelse i vores nye butik i Bruuns Galleri. Det betyder også, at vi samler alt det grønne fra Matas Natur og alt det bedste fra den klassiske Matas-butik i et nyt og spændende koncept, fortæller Kenn Rasmussen, regionschef i Matas, i en pressemeddelelse.

Annonce

Matas Life og Bruuns Apotek

  • Matas udvider deres nuværende, almindelige butik, og åbner i stedet en kæmpe konceptbutik - Matas Life - på 450 kvadratmeter.
  • Matas Natur lukker 31. januar og integreres i det nye Matas Life.
  • Matas Life har første åbningsdag 17. april 2020.
  • Bruuns Apotek åbner i Matas Naturs gamle lokaler 16. marts 2020.

Flere sundhedstilbud på apoteket

Når Matas Natur flytter fra deres nuværende lokaler, giver det plads til, at Bruuns Apotek kan flytte ind og få mere plads end hidtil.

Det større apotek giver bedre mulighed for en række nye sundhedsydelser for kunderne, fortæller apoteker Lene Hurup Kristoffersen. Der vil på apoteket være mulighed for at få en influenzavaccination eller en rygestopsamtale, ligesom apoteket vil tilbyde en hudscanner og individuelle medicinsamtaler med en farmaceut, der kan vejlede kunderne i, hvordan de skal bruge deres medicin.

- Vi kommer til at kunne tilbyde flere og nye produkter samt en bedre service på alle områder, siger hun.

Apoteket bliver delt op i to områder: en sundheds- og velværeafdeling og en klinisk- medicinskafdeling.

- Dermed bliver det bliver mere overskueligt for vores kunder i fremtiden, siger Lene Hurup Kristoffersen.

I Bruuns Galleri er man glade for, at det er lykkedes at imødekomme de to forretningers ønsker om at udvide, siger Claus Brændgaard, Center Manager i Bruuns Galleri.

- Dermed giver vi kunderne endnu større udvalg og bedre købsoplevelser end i dag. Både Matas og Apoteket er en fast del af Bruuns Galleri og derfor i vores kunders bevidsthed, som en naturlig del af centret. Af den grund er det meget positivt, at begge ønsker at udvide, siger han.

Matas Natur rykker ud af deres nuværende lokaler, og Bruuns Apotek rykker ind i stedet. Her bliver der endnu bedre mulighed for at vejlede kunderne fortæller apoteker Lene Hurup Kristoffersen. Illustration: Bruuns Apotek/Bruuns Galleri
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce