Annonce
Dødsfald

En af rockmusikkens helt store trommeslagere er død

Trommeslager Ginger Baker er død - han blev 80 år. (Arkivfoto) Dylan Martinez/Reuters
Den britiske trommeslager Ginger Baker var nok bedst kendt fra rockgruppen Cream. Han er død - 80 år gammel.
Annonce

Siden 1960'erne har Ginger Baker gjort sig bemærket som en talentfuld trommeslager med en helt særlig stil. Men den britiske musiker, der er blevet betegnet som en af rockmusikkens mest innovative trommeslagere, har slået takten for sidste gang.

Ginger Baker - med det borgerlige navn Peter Edward Baker - er død. Han blev 80 år, skriver det britiske medie BBC.

Han var især kendt fra gruppen Cream, som han var med til at grundlægge i 1960'erne. Gruppen spillede rock tilsat blues og syrerock og bestod foruden Ginger Baker af guitarist og sanger Eric Clapton og bassist Jack Bruce. Han blev egentlig allerede kendt, da han spillede i gruppen Graham Bond Organisation, men det var først som trommeslager i Cream, at han opnåede stjernestatus i musikverdenen.

Ginger Baker havde en lang og varieret karriere og spillede desuden i rockgrupperne Blind Faith og Hawkwind samt samarbejdede med afrobeat-musikeren Fela Kuti.

Kaldenavnet "Ginger" fik Baker med henvisning til sin røde hårpragt.

Inden han blev professionel musiker, ville han være professionel cykelrytter og drømte om at deltage i Tour de France. Sine stærke ben fra cykelsporten udnyttede han til at bruge en særlig trommeopstilling med hele to bastrommer.

Uden for musikken har han kørt rally og dyrket polo på hesteryg.

Selv om Ginger Baker er blevet betegnet som en af rockens mest indflydelsesrige musikere, har han selv afvist at sætte sit talent og sin musik op på en pedestal. Ifølge BBC har han fastslået:

- Trommeslagere er virkelig bare nogen, der holder tiden.

I årene op til sin død svigtede Bakers helbred. Han led blandt andet af slidgigt og havde problemer med sit hjerte. Hans sidste album, "Why?", blev udgivet i 2014, og i 2016 meddelte han, at han ikke længere ville turnere som trommeslager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce