Annonce
Dødsfald

En af rockmusikkens helt store trommeslagere er død

Trommeslager Ginger Baker er død - han blev 80 år. (Arkivfoto) Dylan Martinez/Reuters
Den britiske trommeslager Ginger Baker var nok bedst kendt fra rockgruppen Cream. Han er død - 80 år gammel.

Siden 1960'erne har Ginger Baker gjort sig bemærket som en talentfuld trommeslager med en helt særlig stil. Men den britiske musiker, der er blevet betegnet som en af rockmusikkens mest innovative trommeslagere, har slået takten for sidste gang.

Ginger Baker - med det borgerlige navn Peter Edward Baker - er død. Han blev 80 år, skriver det britiske medie BBC.

Han var især kendt fra gruppen Cream, som han var med til at grundlægge i 1960'erne. Gruppen spillede rock tilsat blues og syrerock og bestod foruden Ginger Baker af guitarist og sanger Eric Clapton og bassist Jack Bruce. Han blev egentlig allerede kendt, da han spillede i gruppen Graham Bond Organisation, men det var først som trommeslager i Cream, at han opnåede stjernestatus i musikverdenen.

Ginger Baker havde en lang og varieret karriere og spillede desuden i rockgrupperne Blind Faith og Hawkwind samt samarbejdede med afrobeat-musikeren Fela Kuti.

Kaldenavnet "Ginger" fik Baker med henvisning til sin røde hårpragt.

Inden han blev professionel musiker, ville han være professionel cykelrytter og drømte om at deltage i Tour de France. Sine stærke ben fra cykelsporten udnyttede han til at bruge en særlig trommeopstilling med hele to bastrommer.

Uden for musikken har han kørt rally og dyrket polo på hesteryg.

Selv om Ginger Baker er blevet betegnet som en af rockens mest indflydelsesrige musikere, har han selv afvist at sætte sit talent og sin musik op på en pedestal. Ifølge BBC har han fastslået:

- Trommeslagere er virkelig bare nogen, der holder tiden.

I årene op til sin død svigtede Bakers helbred. Han led blandt andet af slidgigt og havde problemer med sit hjerte. Hans sidste album, "Why?", blev udgivet i 2014, og i 2016 meddelte han, at han ikke længere ville turnere som trommeslager.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jada giver ekstrakoncert på Train

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce