Annonce
Aarhus

En aktiv rumæner i Gellerup

Laurentiu Ciocan arbejder som projektleder og ind i mellem også på en varmestue.

Efter fire år i Gellerupparken er Laurentio Ciocan faldet godt til. Her hjælper han blandt andet i projektet Unge4Unge.

Annonce

Der bor mange rumænere i Gellerupparken. Laurentiu Ciocan er en af dem. Han er 29 år gammel og har boet i Gellerupparken i cirka fire år.

Ligesom mange andre havde han betænkeligheder ved at flytte til Gellerup. Han havde fra sine venner hørt, at Gellerup var et sted for fattige indvandrere, der lavede ballade, så der ville han ikke bo. Han var også bekymret over, hvordan folk skulle se på ham, fordi han boede i Gellerup.

Borgerjournalister i Gellerup skriver til avisen

Århus Stiftstidende indleder i dag et spændende samarbejde med Gellerup. Hver søndag vil vi i Stiften bringe en artikel fra bydelsportalen www.gellerup.nu.
Portalen er Gellerups hyperlokale nyhedsformidler. Den drives af en række frivillige borgerjournalister og en redaktør. Stiften har sagt ja til samarbejdet, fordi borgerjournalisterne i Gellerup er helt tæt på beboerne. De har derfor særlige forudsætninger for at fortælle om beboernes liv og holdninger.
De frivillige borgerjournalister arbejder sammen med redaktør Birger Agergaard, der tidligere har dækket den daværende Rosenholm kommune som journalist på Århus Stiftstidendes redaktion i Hornslet. Han vil hver uge vil udvælge en af artiklerne til Stiften.
Der har været bydelsportal i Gellerup siden efteråret 2007, og den har været en del af det borgerportalprojekt, der forløb fra 2007 til 2010. Fire udsatte områder i Aarhus har fået borgerportaler og dertil uddannet borgerjournalister: Århus Vest, Gellerupparken og Toveshøj, Trige samt Viby Syd.
Du kan sende en kommentar eller tip til en historie fra Gellerup til birger@bydele.dk.

I Gellerup kommer Laurentiu Ciocan også i den internationale madklub. Her taler han med Malek El-Batran, som engang har boet i Rumænien. Foto: Birger Agergaard

I dag er han glad for området og er nærmest stolt over at bo her.

»Nu er det mit område, og det skal ingen sige noget dårligt om,« understreger han.

Annonce

Er færdig med sin uddannelse

Han stammer fra Rumæniens næststørste by Timisoara, som har 329.000 indbyggere. Her begyndte han at læse Europastudier og besluttede sig for at læse videre i Danmark.

»Mine forældre var selvfølgelig kede af, at jeg rejste, men de støtter mig og vil bare det bedste for mig,« forklarer han.

Han har da også planer om at blive boende i Danmark i lang tid fremover. Han har i Danmark færdiggjort sin kandidat i Europastudier og statskundskab og arbejder i dag som projektkoordinator og engang imellem som vikar på en varmestue.

Han har en travl hverdag, hvor han ved siden af arbejdet også kommer i Valgmenighedskirken i Aabyhøj, hvor han også har mødt en del danskere og to af de danske fyre, han nu deler lejlighed med.

Annonce

Går rundt med Unge4UngeDerudover er han aktiv i Unge4Unge, hvor han er med til at gå rundt i Gellerup og snakke med unge. For Laurentiu er det meget vigtigt at være en del af lokalsamfundet og lære mennesker af anden etnisk herkomst end dansk at kende. Derfor er han også meget glad for at være en del af Unge4Unge, som har givet ham meget, også på det sociale plan.

Han forklarer, at foreningslivet ikke er så udbredt i Rumænien, som det er i Danmark.

»Ligeså snart man i Danmark er fem mennesker med fælles interesser, laver man en forening,« griner han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Aarhus

Efter kras kritik: Regionen lover nu markant kortere ventetid på at blive corona-testet

Annonce