Annonce
Byudvikling

En bærende søjle i kampen mod ghetto-stemplet: Kom til borgermøde om ny skole i Gellerup

Den kommende skole i Gellerup skal efter planen bygges i tilknytning til den nye, åbne park i midten af boligområdet. Foto: Axel Schütt
En helt ny skole udgør et centralt element i det ombyggede Gellerupparken. Nu inviterer Aarhus Kommune alle interesserede til et digitalt møde med mulighed for at stille spørgsmål til planerne.
Annonce

BRABRAND: Gellerupparken er inde i en voldsom forandring i disse år som følge af helhedsplanen, der åbner det før så lukkede boligområde op mod resten af Aarhus.

Målet med øvelsen er at få flere etnisk danske familier til at flytte til kvarteret, hvor otte ud af ti beboere i dag har rødder i ikke-vestlige lande.

Blokke er blevet væltet og erstattet af nye kollegier, lejligheder og rækkehuse, og helt nye vejforløb gennemskærer det før så lukkede boligområde.

Men hvis det for alvor skal lykkes at mikse beboersammensætningen, så skal der være en velfungerende folkeskole, som kan lokke børnefamilierne til.

Annonce

Online borgermøde

Sådan en er allerede i støbeskeen, og nu inviterer Aarhus Kommune alle interesserede til at deltage i et online borgermøde om fremtidens skole, der ud over Gellerup og Toveshøj også får Bispehaven som en del af skoledistriktet.

Informationsmødet var oprindelig planlagt som et udendørs åbent-hus-arrangement, men corona-situationen har gjort det nødvendigt at holde arrangementet virtuelt i stedet for.

Sådan deltager du i mødet

  • Borgermødet om den kommende skole i Gellerup holdes tirsdag 3. november fra 17.00 til 18.30 via Teams, som er et mødeprogram til computeren.
  • For at deltage i mødet skal man gå til:
    https://bit.ly/3jePtgZ
  • På mødet vil der fra klokken 17.40 være mulighed for at skrive spørgsmål via chatten, som så vil blive besvaret mundtligt af et panel bestående af forskellige fagpersoner fra Aarhus Kommune.

- Jeg er superstolt over, at vi er nået så langt, at vi nu kan præsentere tankerne om en ny skole og et fritidscenter, som bliver et attraktivt tilbud til nutidens og fremtidens børnefamilier. En god, lokal skole og et stærkt pædagogisk fritidstilbud er vigtige elementer i hverdagen, siger rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF).

Borgermødet afholdes 3. november fra klokken 17.00, og man tilgår det ved hjælp af Teams, som er et mødeprogram til computeren (se faktaboks).

Annonce

Første spadestik i 2023

Skolen skal efter planen ligge lige midt i Gellerupparken i det store, åbne parkområde, der er skabt i området mellem City Vest i syd og den nye, kommunale arbejdsplads 'Blixens' i nord ved Edwin Rahrs Vej.

For at sætte skub under den positive udvikling har Aarhus Kommune bygget et nyt, stort kontorhus til 600 millioner kroner på hjørnet af Karen Blixens Boulevard og Edwin Rahrsvej. Kort efter færdiggørelsen blev næsten samtlige af de store ruder i stueetagen smadret, antageligt af unge uromagere bevæbnet med en bushammer, hvilket efterlod en ekstraregning på knap halvanden millioner kroner til kommunen. Foto: Axel Schütt

Selve byggefasen er planlagt til at starte i 2023, og så skal skolen slå dørene op for de første elever 2025.

På det online borgermøde vil man ud over skoleplanerne også kunne høre mere om de generelle planer for nye boliger og butikker i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kører letbanen, er den forsinket eller helt aflyst? Passagererne savner informationer på stationerne

Annonce