Annonce
Østjylland

En bedre folkeskole

Annonce

LÆSERBREV: Både Venstre og Det Konservative Folkeparti i Skanderborg er helt enige om, at vores skoler skal styrkes og forbedres. Vi har som mål til hver en tid at sikre de bedst mulige vilkår for vores børn og unge - og herunder at sikre den gruppe, der ikke klarer sig godt.

Så selvom vi ved første øjekast kan synes uenige om, hvordan forbedringerne finansieres, er vi helt enige om endemålet: At skolerne i Skanderborg Kommune bliver blandt de allerbedste i Danmark, og at alle vores børn forlader skolen med en solid grunduddannelse i ryggen.

Men i disse år kæmper skolerne med høje klassekvotienter, øget centralisering, kommunale projekter, der tager lærernes tid, (fx det stærkt omdiskuterede synlig læring), målstyret undervisning, minuddannelse.dk og efterdønningerne af folkeskolereformen og Lov 409, der beskar lærernes forberedelsestid. Pladsmangel og nedslidning giver behov for udbygninger/nybyggeri, og der er stærkt behov en ekstra indsats over for de svageste elever.

For at det skal kunne lykkes, skal midlerne bruges mere fornuftigt og med større omhu end det siddende flertal i byrådet med Jørgen Gaarde i spidsen har formået. Og skolerne og lærerne skal have langt større frihed til at udføre den opgave, det er at undervise vores børn. Vi vil defor styrke skolerne ved at sikre, at ledelse, skolebestyrelse og medarbejdere i højere grad end i dag gives frihed til at træffe de væsentligste beslutninger på den lokale skole.

Venstre ønsker tilføre flere penge til skoleområdet for at løse de mange opgaver. Konservative ønsker først og fremmest vil se på fordelingen af eksisterende midler. Men der er enighed om, at folkeskolen skal styrkes. Slutmålet er en bedre folkeskole og styrkelse af indsatsen over for fagligt svage elever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce