Annonce
Aarhus

En blanding af New Orleans og Paris: Aarhus har fået nyt jazzhouse

Til højre indhaver Chris Skak Pedersen og til venstre kompagnonen Mikkel Bak med sønnen Jonas Bak bagved. Sidstnævnte er daglig leder af jazzbaren. Foto: Axel Schütt

Aarhus har fået nyt jazz-spillested centralt mellem Frederiksbjerg, Sydhavnen og Midtbyen.

AARHUS: Igennem 35 år var Bent J byens mest markante jazz-spillested, hvor både danske og udenlandske topnavne huserede på de blot 57 kvadratmeter i Nørre Allé.

Siden baren lukkede i 2008, har det været småt med jazzbarer i byen, men sidste år åbnede Erlings Jazz- og Ølbar i Nørreport, og nu har endnu en spiller meldt sig på banen. I lokalerne på hjørnet af Jægergårdsgade og Strandvejen har Bak & Skak Jazzhouse netop slået dørene op efter en gennemgribende renovering og ombygning.

Til åbningsreceptionen for nylig indledte jazzsangerinden Thera Hoeijmans live-programmet, som består af jazz/blues hver fredag og lørdag.

- Der bliver traditionel frokostjazz om lørdagen, men ellers er det jazz i alle afskygninger om aftenen. Det er lidt sværere at finde bluesbands i Danmark, men det vil vi også gerne have på programmet. Vi regner med musik fra cirka klokken 20 til 22, dels fordi vi gerne vil have folk ind tidligt, så de også kan spise, dels for at tage hensyn til vores naboer, fortæller Mikkel Bak, en af de to indehavere af Bak & Skak Jazzhouse.

Annonce

Vi tror på, at vi kan tiltrække folk fra området, hvor vi både har erhverv, Sydhavnen og boliger, og hvor der er endnu mere på vej i de kommende år.

Mikkel Bak
Foto: Axel Schütt

Fylder et jazzhul

Forretningspartneren står med navnet Chris Skak Pedersen bag anden del af firmanavnet, og de to indehavere har i forvejen virksomheden Care Konsulenterne sammen.

I den har de igennem 10 år brugt størstedelen af deres tid på døgninstitutioner og med udsatte borgere, og undervejs drømte de om, at der samtidig skulle ske noget i en markant anden boldgade.

- Vi kiggede efter de rigtige lokaler til en café, og en dag så jeg, der stod til leje i vinduet her, og derefter gik det stærkt, husker Chris Skak Pedersen.

Kontrakten blev underskrevet, en designer hyret og i dag fremstår jazzbaren som et moderne spillested og en blanding af New Orleans og Paris. Klar til at indtage Aarhus.

- Vi rammer lige ned i noget, der mangler i byen, så vi var slet ikke i tvivl om, at det skulle være jazz. Jeg er desuden fra Silkeborg og er vokset op med Riverboat Jazz festival og forældre, der hørte jazz på vinyl, forklarer Mikkel Bak.

Han er klar over, at det tidligere har været svært at få erhverv til at køre økonomisk rundt på adressen, men er fuld af selvtillid og tro på fremtiden.

- Nu er det jo ikke én stor byggeplads længere, og vi tror på, at vi kan tiltrække folk fra området, hvor vi er omringet af erhverv, Sydhavnen og boliger, og hvor der er endnu mere på vej i de kommende år.

Mere end jazz

Selvom jazz spiller en hovedrolle, behøver man ikke holde sig væk, hvis man ikke lige er til den type musik, mener Chris Skak Pedersen.

- Vi fungerer også som en helt almindelig café, hvor vi serverer lækker tapas og god vin. Vi kommer også til at lave forskellige arrangementer som for eksempel smagninger af vin, whisky og rom, siger han.

Bak & Skak Jazzhouse holder åbent hver uge tirsdag til lørdag og holder i den kommende weekend "grand opening" med fri entré og de første 200 fadøl gratis. Jazzprogrammet byder blandt andet på Adrian Cox til frokost, og til aften "Legestuen" med gæster i form af Karmen Röivassepp og John Alexander Riddell.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce