Annonce
Sport

En drilsk klausul: Derfor var det nødvendigt for Skanderborg Aarhus at skrive ny kontrakt med Danmarks største talent

Thomas Arnoldsen har scoret 14 gange og lavet 17 assists i de første tre kampe i sæsonen. Han fører derfor begge statistikker på Skanderborg Aarhus' interne liste. Arkivfoto: Ole Nielsen.
I flere måneder har Thomas Arnoldsen og Skanderborg Aarhus været i dialog om en ny kontrakt. Længden er den samme, men væk er en drilsk detalje, som kunne have gjort, at Arnoldsen var tabt for klubben.

HÅNDBOLD: Selv hvis ikke man er det mindste håndboldinteresseret, vil man nok alligevel studse over det, Klavs Bruun Jørgensen - TV2's håndboldekspert - sagde mandag aften.

Det var i optakten til herrehåndboldkampen mellem Lemvig-Thyborøn og Skanderborg Aarhus. Få minutter forinden havde Skanderborg Aarhus meldt ud, at de havde forlænget kontrakten med Thomas Arnoldsen.

Klavs Bruun Jørgensen, tidligere landsholdsspiller med 185 danske kampe samt landstræner for de danske kvinder, var bramfri og direkte.

Annonce

"Han er det klart største talent i Danmark, som vi har på den position pt," sagde han.

Store ord. Netop derfor var "forlængelsen" af Thomas Arnoldsen så vigtig for Skanderborg Aarhus. Men også fordi, der i hans nu daværende kontrakt var en klausul, der kunne have gjort, at Skanderborg Aarhus mistede talentet.

Den samme kontraktlængde

Ordet forlængelse er smidt i anførselstegn, for kontraktlængden er i og for sig ikke længere end den kontrakt, Arnoldsen fik stukket i hånden sommeren 2020, da han blev fast mand på seniorholdet efter at have spillet håndbold på klubbens dygtige ungdomshold.

Den gamle kontrakt løb til sommeren 2023, og det gør den nye sådan set også. Det springende punkt handler om en klausul.

I den oprindelige kontrakt var der indskrevet en klausul, som gjorde, at Arnoldsen allerede sommeren 2022 kunne forlade klubben - altså et år før tid.

Thomas Arnoldsen

19 år gammel

192 centimeter høj, 88 kilo tung

Spiller venstre back eller playmaker

Blev rykket op på førsteholdet i Skanderborg Håndbold i sommeren 2020 og er fulgt med i Skanderborg Aarhus-projektet

Skrev mandag ny kontrakt, der gælder til sommeren 2023, akkurat som hans gamle også gjorde. Men i den nye er der ikke en klausul der gør, at Arnoldsen kan skifte allerede i sommeren 2022. 

Har spillet håndbold i Skanderborg siden han var fire år gammel.

Den klausul havde skæringsdato i september, så der skulle Arnoldsen-lejren og Skanderborg Aarhus altså være enige. Hvis Thomas Arnoldsen og hans agent havde udløst klausulen, ville Skanderborg Aarhus faktisk have været ude af spillet.

Så kunne andre interesserede danske og udenlandske klubber i stedet forhandle direkte med Arnoldsen, Interessen har været der fra danske klubber, som er større end Skanderborg Aarhus. Spilleren selv indrømmede til TV2 før Lemvig-Thyborøn-kampen, at han havde haft kontakt med andre klubber.

Skanderborg Aarhus var dog opmærksomme på klausulen, og det er flere måneder siden, forhandlingerne om en ny kontrakt begyndte.

Annonce

Passer ind i strategien

Forlængelsen er et stort led i Skanderborg Aarhus' strategi om at være en stor spiller i det danske talentmiljø. De vil simpelthen skabe deres egne talenter fra bunden. Her har de direkte adgang til Shea, Skanderborg Håndbolds akademi, da klubben som bekendt spiller på Skanderborgs licens.

I U19-rækken spiller Shea helt ekstraordinært med to hold på grund af deres utrolig mange spillere med høj kvalitet, mens der også et oprettet et nyt U19-hold, som har fået navnet Aarhus Elitehåndbold. Det er en sammenslutning af seks århusianske klubber efter Århus Håndbolds konkurs. Aarhus-holdet har ikke en direkte fødekæde til nogen seniorklub.

Thomas Arnoldsen kommer fra den ekstremt succesfulde 2002-årgang, hvor i alt fem spillere er blevet rykket på førsteholdet fra. En årgang, der i sin tid var så altdominerende i Danmarks bedste U17-række, at de blev rykket op som U19-hold et år før tid, hvorefter de gud hjælpe mig førte U19-rækken klart, før landet blev lukket ned af covid-19 sidste år.

At Thomas Arnoldsen, der er det største talent på 2002-årgangen, forlænger, betyder, at Skanderborg Aarhus udadtil kan vise, at deres strategi holder.

Annonce

Et større defensivt ansvar

Også på banen har Thomas Arnoldsen fået en stor stjerne i Skanderborg Aarhus, hvor han er blevet en af de tre startere i bagkæden. Som oftest som playmaker.

Hans exceptionelt hurtige fodarbejde har allerede gjort ondt på både KIF Kolding, Sønderjyske og altså senest Lemvig-Thyborøn, som har været Skanderborg Aarhus' første tre modstandere i sæsonen. Alle tre kampe er blevet vundet.

Men det er også på grund af hans spilintelligens og sublime overblik. Det er ofte ham, der bestemmer spilopbygningerne. Og allerede nu er det blevet til 17 assists i herrehåndboldligaen. Det giver en fjerdeplads af alle, selvom han har spillet en kamp mindre end to af de tre spillere over ham.

Også hans MEP er helt i toppen af rækken indtil nu. MEP står for "most effective player", og er på en måde håndboldens svar på basketballens plus/minus-statistik. En MEP er som oftest vurderet ud fra ens offensive præstationer såsom mål og assist, mens eksempelvis fejlafleveringer trækker ned.

I alle tre spillede kampe har Arnoldsen som minimum været i kampens top tre over MEP, og målt på gennemsnitlig MEP pr. kamp ligger Arnoldsen nummer fem i herrehåndboldligaen. Nummer et er i øvrigt Mathias Gidsel. Ham kender man jo efterhånden godt.

Det, der ikke er så nemt at aflæse af statistikkerne, er, at cheftræner Nick Rasmussen og resten af klubbens stab nu arbejder med at gøre Thomas Arnoldsen til en bedre defensiv spiller. Han har fået en større rolle uden bold og skal bygge på der, hvilket er det næste udviklingspunkt for ham.

De næste to sæsoner er han Skanderborg Aarhus-spiller, og han er allerede meget tæt på at bryde igennem lydmuren i herrehåndboldligaen.

Den bedste måde at gøre det på, er ved at spille godt mod de største modstandere.

Sådan en kommer på besøg i Aarhus lørdag eftermiddag. De forsvarende danske mestre fra Aalborg Håndbold kigger forbi.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

AGF For abonnenter

Bagkanten: Vi bliver nødt til at tale lidt om Frederik Brandhof

Sport

Anton, Magnus og Mads er på vej igennem et snævert nåleøje: - Mens vi står i det, kan det være svært at se, hvor stort det her egentlig er

Debat

Jeg har fået en fiks idé: Send stadion ud til motorvejen - med mindre Salling og Lind nedlægger veto

Aarhus

Gratis hvidvin, hummersuppe og torsk: Århusiansk fiskehandler begraver Østersøtorsken

Navne For abonnenter

Folketingspolitiker Camilla Fabricius fylder 50: - Magten, jeg har fået til del af århusianerne, er til låns. Den er vitterligt ikke min

AGF

AGF svarer på billetkritik: Det var rigtigt at sælge flere billetter end pladser

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Peter er sæsonkortholder i AGF - men blev afvist i døren, da gratister havde fyldt stadion op

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Erhverv

Aarhus er trækplaster for udenlandske IT-specialister: Ramon har taget turen fra Brasilien

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

Aarhus

- Når kommunen privatiserer en vej, får borgerne både en ekstra udgift og et dilemma, der ødelægger stemningen på vejen

Annonce