Annonce
Navne

En engageret humanist fylder 40

Purnima Erichsen fylder 40 år søndag 9. august. Foto: Ole Jakobsen/den utradionelle
Annonce

40 ÅR: Purnima Erichsen, speciallæge i intern medicin, infektionsmedicin og afdelingslæge på akutafdelingen på Aarhus Universitetshospital, fylder 40 år søndag 9. august.

Purnima Erichsen brænder for at ændre livsvilkår og rettigheder for kvinder i hele verden.

Hendes store engagement udfolder hun blandt andet som allestedsnærværende formand for Kvindehuset i Aarhus – en NGO og et aktivitetshus for etniske minoritetskvinder.

Med udgangspunkt i sit humanistiske grundsyn arbejder hun - parallelt med lægejobbet - for at også etniske minoritetskvinder bliver bevidste om deres ret til et ligeværdigt liv og de pligter, der følger med at leve i velfærdssamfund med udstrakte frihedsrettigheder.

Men det er ikke kun Kvindehuset, der har øje for Purnima Erichsens kompetencer. I 2018 blev hun udvalgt til et internationalt lederprogram arrangeret af det amerikanske udenrigsministerium, som også tre tidligere statsministre har deltaget i. Og det var blandt andet Purnima Erichsens mangeårige frivillige engagement i civilsamfundsorganisationer, der var baggrunden for hendes udvælgelse til det prestigefyldte lederprogram.

Hun har endvidere arbejdet flere år med integration og folkesundhed.

Purnima Erichsen har ligeledes været formand for Aarhus Kommunes Integrationsråd og har været medlem af Dansk Flygtningehjælps Rådgivende udvalg for Integration.

Hun er født på Sri Lanka og kom til Danmark som barn, idet hendes forældre, der tilhørte det etniske mindretal måtte flygte under borgerkrigen.

Hun bor i Højbjerg og er gift med ledende overlæge og speciallæge i kirurgi Rune Erichsen og har to børn på henholdsvis fem og tre år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

AGFs U19-hold smed 2-0-føring

AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce