Annonce
Sport

En enkelt sejr var ikke nok for Skanderborg

Bertram Obling spillede en hovedrolle i Skanderborg Fælled i anden halvleg. Foto: Kim Haugaard
Skanderborg Håndbold vandt lokalopgøret over Århus Håndbold 32-27, men det var ikke nok til at sende de grønblusede i semifinalen.

HÅNDBOLD: Det var en værdig afslutning på en stor sæson i Skanderborg Fælled. Hallen var fyldt, stemningen var høj og hjemmeholdet gjorde egentlig det, der blev krævet af dem.

Med en sejr på 32-27 over lokalrivalerne fra Århus Håndbold, gjorde de grønblusede, hvad de kunne for at komme i betragtning til en semifinale. Det blev dog kun til en af de to sejre, som klubben havde brug for. I Odense hentede Bjerringbro-Silkeborg nemlig en smal sejr over GOG og dermed var det favoritterne, der fulgte med fynboerne over til semifinalerne.

Et scenarie, som Skanderborg-spillerne kunne følge de sidste minutter af på storskærmen, da kampen i Odense først var færdig et par minutter efter slutfløjtet i Skanderborg.

Derfor stod spillere og publikum med hovedet rettet mod skærmen i Fælleden. En enkelt gang nåede stemningen et kortvarigt maksimum, da GOG kom i front 28-27 kort før tid.

- Det var en super flad fornemmelse at stå og vente til sidst, og så alligevel se BSV løbe med semifinalen, sagde Skanderborgs Marcus Mørk efter kampen.

- Det er flot, at vi kom i slutspillet og er blevet treer i puljen. Vi har vundet sølv ved Final Four. Alt i alt er det en godkendt sæson, men lige nu er det svært at se overordnet på sæsonen, fordi jeg er skuffet over vi ikke kommer i den semifinale, sagde bagspilleren, der ikke kun ærgrede sig over det manglende point i Silkeborg i den seneste runde.

- I grundspillet kunne vi godt have fundet en sejr, der havde sendt os over BSV i tabellen. Nu har vi et par måneder til at tænke på, hvordan vi kunne have hentet et point eller to, men det er de helt små marginaler, der afgør tingene, men jeg føler bestemt, at vi har fået vist os frem. Vi har spillet flot håndbold. Vi vil fremad og har ikke holdt os tilbage på noget tidspunkt. Jeg er stolt over den måde, som vi har præsteret på i år, sagde bagspilleren.

Annonce

Slutspil, pulje to

Skanderborg - Århus Håndbold 32-27 (12-14)

Skanderborg: Marcus Mørk 6, Jonas Samuelsson 6, Mathias Bitsch 4, Cornelius Kragh 4, Morten Balling 4(1), Kristian Bonefeld 3, Lars Skaarup 2, Frederik Iversen 1, Nikolaj A. Nielsen 1, Morten Kirk Olesen 1

Århus Håndbold: Anders Kragh Martinusen 9, Nikolaj Læsø 7, Nikolai Vinther 4, Torben Petersen 3, Tobias Torpegaard Møller 2(2), Besard Hakaj 1, Fredrik Schilling Sørensen 1

Stillingen undervejs: 1-5, 7-6, 9-9, 12-14, 14-18, 19-21, 24-22, 30-24, 32-27

Udvisninger: Skanderborg 1, Århus Håndbold 1

Mærkelig følelse

Han var en af dem, der første an i anden halvleg, da sejren blev grundlagt. Efter at have været bagud med 18-21 efter 11 minutter af anden halvleg, blev kampen vendt på hovedet. I hjemmeholdets mål lukkede Bertram Obling fuldstændig ned og pillede flere af gæsternes forsøg.

I den anden ende blev der skruet op for det tempo, der er blevet et kendetegn i Skanderborg og på otte minutter gik værterne fra at være nede med tre til at føre kampen. Et momentum, de ikke gav slip på igen.

Århus Håndbold scorede kun seks gange i de sidste 19 minutter og derfor kunne Skanderborg sætte den tredje sejr i slutspillet ind på kontoen med cifrene 32-27.

- Det er mærkeligt at stå her lige nu. Du er glad for sejren, men stadig skuffet. Vi har fået syv point i slutspillet. Normalt skal du bruge otte for at komme videre til en semifinale, og det er jo det ene point, som vi står og mangler lige nu, sagde cheftræner Nick Rasmussen efter kampen.

- Vi har spillet 32 kampe og ender på 39 point i alt. Det er klart over et point i snit. Skal vi tage budgettet og dividere for at se hvad et point koster, så har vi klaret os godt, sagde han.

Vi kan være med

I Århus Håndbold kunne de konstatere, at de igen spillede lige op med en modstander, men endte som sin egen største fjende.

- Jeg går herfra med en stor skuffelse, fordi vi har været med i alle vores kampe. Jeg synes heller ikke, at dagens resultat afspejler kampen, men afspejler, at de har en målmand, der pillede boldene til sidst i kampen. Vi spillede godt håndbold og har gjort det i flere kampe, men bliver vores egen største fjende, fordi vi brænder for meget eller bliver lidt for hektiske i vores spil. I de perioder, hvor det går lidt nedad bakke, mangler vi at stå lidt mere sammen, have ro på og komme igennem det som et hold i stedet for at blive paniske og forhaste os.

- Vi har leveret et godt slutspillet, hvor vi har spillet op med de mandskaber, som vi har fået at vide, at vi ikke kan slå, og slår endda et af dem. Det har været en forløsning for os alle, at vi endelig fik en sejr. Vi kan tage meget med videre. Det er godt at vide, at vi kan spille op med de andre. Det så vi også ved Final Four. Så snakken om, at vi altid taber til de store hold, begynder så småt at smuldre, lød det fra Århus Håndbolds topscorer Anders Kragh Martinusen.

Skanderborg Håndbold fik krammet på Århus til sidst i kampen. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];