Annonce
Aarhus

En flækket læbe og et dunk til at afgøre det hele: Bakken Bears vandt dramatisk pokalfinale efter overtid

Der måtte forlænget spilletid til da Bakken Bears lørdag vandt pokalfinalen i Horsens. Foto: Søren Gylling
Med et minut igen af pokalfinalen var Bakken Bears bagud med fire point, men en fantastisk afslutning vendte kampen mod Horsens IC, der vil gå over i historien som en af de mest dramatiske.

BASKETBALL: Der er i bund og grund mange kedelige sportskampe. Men vi ser dem for at være der de dage, som vi aldrig glemmer.

En af dem var denne lørdag i Forum Horsens.

Desto mere trist er det, at restriktioner for du ved hvad stadig holder tilskuere ude af sportshaller.

Det var ikke nogen køn pokalfinale, Bakken Bears og Horsens IC spillede. Den var langt fra velspillet. Men den var fyldt med sportens unami; spænding.

De to hold fulgtes ad hele kampen. Adskilt mest af ti point i slutningen af tredje periode da Adama Darboe fik et slag i ansigtet og i nogle tumultariske minutter måtte lappes sammen - de minutter vender vi tilbage til.

Det er 13. gang, at Bakken Bears vinder pokalturneringen. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Fordi Bakken Bears kæmpede sig tilbage i kampen. Kradsede sig ind minut for minut, primært via rigtig godt forsvarsspil.

Og de endte med at have et skud for at vinde kampen. 69-69. QJ Peterson insisterede på at tage skuddet, selv om han havde spillet en sløj kamp. Og han vidste det godt selv. Angiveligt ryddede han et bord med vandflasker i omklædningsrummet i pausen i frustration. Men han tog altså ansvaret, tog skuddet. Og ramte ikke engang kurven.

Forlænget spilletid.

Annonce

Diouf dukkede op

Og her kom Horsens bedst ud. Førte med fire point da der manglede et minut. Det begyndte så småt at ligne en sejr til det undertippede hjemmehold.

Men så ramte QJ Peterson to point fra straffelinjen. Thomas Lærke satte kort efter en treer hvor han råbte 'skæv' som han slap den. Men den gik i.

Nu førte bjørnene med én. 30 sekunder igen. Gage Davis svarede lynhurtigt igen. To point. Op i den anden ende, nu skulle Bakken Bears score. QJ Peterson afsluttede, brændte. Og så dukkede Michel Diouf op.

Den 31-årige senegaleser er 207 centimeter høj. Men benene er blevet lidt slidte, og hele ugen har han skulle høre på holdkammeraterne, der drillede ham med, at han aldrig dunker længere.

- Kan du slet ikke dunke mere, Mich? har de spurgte sarkastisk.

Det kan han så.

Op over alt og alle kom Diouf og putbackdunkede den brændte afslutning i kurven. Bang. Hans første point i kampen.

Stadig få sekunder igen, Bakken Bears foran med én. Nu afslutning fra Horsens, forbi. Rebound af hvem andre end Diouf.

Han blev fejlet med det samme og scorede et straffekast. Horsens havde få sekunder til at få sendt et skud af sted for sejren, men de nåede det ikke.

Bakken Bears-spillerne og trænerstab løb ind på banen, omfavnede hinanden. De larmede så meget, at man næsten glemte, at hallen i Horsens var tom for tilskuere.

- Jeg havde spillet dårligt hele kampen, så det mindste, jeg kunne gøre, var at tage mig sammen til sidst, sagde en smilende Michel Diouf med sin medalje om halsen efter kampen.

- Det var den hårdeste sejr, jeg har været med til, siden jeg kom til klubben. Det var fantastisk, sagde Diouf, der kom til Bakken Bears i 2015.

Pokalfinale

Horsens IC - Bakken Bears 80-82

Periodecifre: (17-19), (19-16), (23-16), (10-18), (11-13)

Horsens: David Efianayi 23, Gage Davis 21, Vedran Borovcanin 15, Charles Callison 12, Richmond Aririguzoh 6, Frederik Rungby 3

Bears: DeShawn Stephens 26, QJ Peterson 15, Ryan Evans 13, Adama Darboe 13, Tylor Ongwae 7, Thomas Lærke 5, Michel Diouf 3

Rebounds: Horsens 52, Bears 54

Tilskuere: 0 i Forum Horsens

Annonce

Flækket læbe og øjenbryn

Og lad os så komme tilbage til Adama Darboe, der flækkede læben. Det var nemlig tæt på at afgøre kampen.

Sidst i tredje periode stoppede en dommer pludselig spillet og sagde "nogen bløder" mens han kiggede ned på en blodplet på gulvet.

Samtlige spillere tjekkede som en automatreaktion arme og knæ, mens Adama Darboe roligt gik ud mod bænken. Han vidste godt hvem der blødte. Kort tid forinden havde han fået et slag i ansigtet i forbindelse med en rebound.

Læben var flækket.

Lægen forsøgte i første omgang med en hurtig lapning, men han måtte i omklædningsrummet.

Samtidig mistede Bears-mandskabet fuldstændigt taget i kampen uden deres point guard.

- Hvor er Adama, vi har brug for ham, udbrød Ryan Evans fra bænken.

Adama Darboe (th) måtte spille med en forbinding på læben, han flækkede under kampen. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Efter et par minutter kom han tilbage, nu med en stor forbinding på læben. Og Bakken Bears bagud med ti point.

- Jeg har prøvet det en gang før, og det er den værste oplevelse at sidde ude i omklædningen under kampen. Man kan jo høre, hvad der sker; hvem jubler, hvilke navne råber halspeakeren op. Da jeg kommer ud igen kan jeg se, at vi er bagud med ti, og det eneste, jeg tænker, er at jeg bare vil ind på banen igen. Jeg ville ind og gøre en forskel. Det var jo en krig derinde, og jeg kan godt lide krig. Og jeg kan ikke lide at efterlade mine holdkammerater, sagde Adama Darboe efter kampen.

Han spiller med mundbeskytter af samme årsag. Og nu skal smerterne drikkes væk.

- Det er dét, der sker i den her slags kampe. Evans flækkede også et øjenbryn. Holdene spiller hårdt, og lige nu er det ikke sjovt at være Horsens. De gav alt hvad de kunne, og det gjorde vi også.

- Men det går nok med læben, jeg går i gang med at desinficere den, sagde en grinende Adama Darboe mens han tog en tår af sin champagne, der var hældt op i et papkrus.


Det var jo en krig derinde, og jeg kan godt lide krig. Og jeg kan ikke lide at efterlade mine holdkammerater.

Adama Darboe, Bakken Bears


Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce