Annonce
Sport

En fortid i Leverkusen og på landsholdet: Dårlige beslutninger sendte Magnus til VSK

Magnus Clemmensen fik ikke flere opringninger fra landsholdet, da han takkede nej til at spille på A-landsholdet i en alder af 16 år. Foto: Axel Schütt
Som 16-årig blev den centrale midtbanespiller indkaldt til A-landsholdet. Til sommer har han haft fem gode sæsoner i VSK og vil formentlig jagte fuldtidsprofessionelt fodbold igen.

FODBOLD: I dag spiller 24-årige Magnus Clemmensen på den centrale midtbane i VSK Aarhus. En klub, som han er meget glad og tilfreds med at være i. Det ses også ved, at han netop har påbegyndt sin femte sæson i klubben. Ved siden af det læser han til fysioterapeut.

Men der var intet i hans ungdomsår, der tydede på, at det var her, hans fodboldkarriere skulle gå hen.

Han er født og opvokset i Luxembourg af danske forældre. Her fik han ungdomslandskampe. Og i to og et halvt år var han fast mand i truppen på det bedste ungdomshold i Bayer Leverkusen.

Som 16-årig blev han indkaldt til A-landsholdet i Luxembourg. Bevares, det var på daværende tidspunkt det sjettemindste fodboldland i Europa målt på befolkningstal, men det var dog et A-landshold.

Han takkede nej. Han syntes, han var for ung og havde holdningen om, at hvis de ville have ham på A-landsholdet som 16-årig, ville de nok også have ham to år senere.

Og det var måske det, der startede den række af dårlige beslutninger, der gør, at han i dag spiller i 2. Division.

- Jeg kommer ikke fra en fodboldfamilie. Sådan noget som valg af ny klub og kontrakter var ting, som vi ikke havde forstand på. Hvis jeg kunne lave det om, ville jeg ikke være rejst til Danmark i dag, for det havde været nemmere at blive professionel, hvis jeg var blevet i Tyskland, siger Magnus Clemmensen.

Jeg ved, at jeg har niveauet til at spille fuldtidsfodbold, og min fodboldmæssige uddannelse er bedre end de fleste. Så må vi se, om der er nogle klubber, som bider på.

Magnus Clemmensen, fodboldspiller i VSK Aarhus

Rejste til Jyllands rubin

Men det er som bekendt yderst nemt at være bagklog. Da kontrakten blev ophævet i Leverkusen, var han til prøvetræning i Fortuna Düsseldorf, hvor der kom et kontrakttilbud på bordet. Problemet var bare, at det havde seks måneders ventetid, og det gad han ikke vente på.

Det blev også til en prøvetræning i økonomisk trængte FC Vestsjælland, før han i sidste ende ad omveje blev tilbudt en kontrakt i Vejle Boldklub.

- Jeg var så ivrig for at vise, hvad jeg kunne i Vejle. Så da jeg blev spurgt, om jeg ville være med til en morgentræning på u/19-holdet, sagde jeg ja. Jeg lavede jo ikke andet end at spille fodbold, så jeg havde masser af tid.

- Men så kom der en fornemmelse af, at jeg skulle være med der fast, selvom jeg blev hentet ind til A-holdet. Jeg begyndte at træne mere og mere med ungdomsholdet, og pludselig begyndte jeg også at spille kampe der. Jeg fik kun ét indhop i 1. Division den sæson, og jeg blev gjort til ungdomsspiller i stedet for førsteholdsspiller, siger Magnus Clemmensen.

Annonce

Professionelt miljø

I Luxembourg var han en af de allerstørste talenter i årgangen. På grund af de relativt få spillere i landet, blev de bedste spillere allerede samlet på samme hold som u/13-spillere, hvor de trænede sammen og spillede venskabskampe hver onsdag mod nærliggende hold i Belgien, Tyskland eller Frankrig.

Lørdag blev det så til kampe i den almindelige liga med det hold, han var skrevet ind på.

På den måde kunne han få ungdomslandskampe i landet, selvom hans blod er pæredansk. Begge forældre er danske og flyttede til Luxembourg, da far Clemmensen fik et jobtilbud i 1991.

Som 15-årig havde en talentspejder fra Leverkusen så set Magnus Clemmensen, og efter en landskamp mod Belgien, tog han fat i ham.

- Det var egentlig slet ikke mig, de kiggede på, men det var mig de fik, siger han.

Men ifølge UEFA's regler skal man være 16 år gammel for at skifte til et andet land. Så i mellemtiden kørte han frem og tilbage et par gange om måneden for at træne med og for at holde kontakten.

- Jeg var fast mand og var med i alle kampene på deres u/17-hold, da jeg kom til, og der tabte vi ikke en eneste. Året efter var det lidt mindre spilletid, men jeg var altid med i kampene, siger Magnus Clemmensen.

Det gav blandt andet også en plads i startopstillingen i ungdommens Champions League, hvor han stod over for Real Sociedad, der blandt andet havde den nuværende Real Madrid-spiller Álvaro Odriozola i truppen.

Weekendens kampe med århusianske 2.Divisionshold

  • Aarhus Fremad - Ringkøbing IF (Fredag kl. 18:00)
  • VSK Aarhus - Brabrand IF (Lørdag kl 13:30)
Annonce

Fuldtid i fremtid

Han understreger, at han elsker at være i VSK Aarhus.

Fra næste sommer er der der dog en god chance for, at det er slut. Der er han færdiguddannet fysioterapeut, og så skal den fuldtidsprofessionelle fodbold have et skud mere.

- Jeg tror, det bliver i Danmark, jeg forsøger mig af. Jeg ved, at jeg har niveauet til at spille fuldtidsfodbold, og min fodboldmæssige uddannelse er bedre end de fleste. Så må vi se, om der er nogle klubber, som bider på, siger Magnus Clemmensen.

Han udelukker i første omgang, at det forsøg bliver i Tyskland eller Luxembourg. Især sidstnævnte ser han ikke som et skridt op.

Det til trods for, at landet for første gang nogensinde havde et hold i europæisk gruppespil i sidste sæson, da Dudelange kvalificerede sig til Europa League og endda fik et point mod Real Betis og var foran i et lille kvarter på San Siro.

Fodbolden i Luxembourg er oven i købet fuldtidsfodbold, så det ligner umiddelbart et perfekt match.

- Hvis jeg skulle skifte til Luxembourg, skulle det være til Dudelange. Det ville være et skridt opad, men det ville ret meget af ligaen ikke være, for der er rigtig mange dårlige hold i den række.

- Men hvis jeg skal spille på landsholdet igen, ville det nok ikke være en dårlig idé at rykke til Luxembourg, for de holder nok ikke øje med mig, mens jeg spiller i Danmark, siger Magnus Clemmensen.

Men det skal han først tænke på efter sæsonen. Først venter en kamp på lørdag, hvor han sammen med resten af VSK-holdet møder Brabrand på hjemmebane i 2. Division.

Magnus Clemmensen

  • 24 år gammel
  • Født og opvokset i Luxembourg af danske forældre
  • Midtbanespiller i VSK Aarhus
  • Kom til klubben fra Vejle Boldklub
  • Har spillet 2½ år på Bayer Leverkusens ungdomshold
  • Blev i 2012 indkaldt til Luxembourgs A-landshold til kampe mod Italien og Malta
  • Har officielt fire ungdomslandskampe for Luxembourg
  • Er startet inde i samtlige af VSK's kampe i sæsonen
Magnus Clemmensen gør sig hovedsageligt på den defensive midtbane. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Sport

København drillede Bears, men overraskelsen udeblev

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Annonce