Annonce
Østjylland

En friskole kan blive løsningen i Randlev

Måske er den sidste skolemad slet ikke spist i Randlev endnu. Forældrene undersøger mulighederne for at lave en privat skole. Arkivfoto Jens Thaysen
Annonce

Mandag aften blev skolen dømt til døden.

Tirsdag aften mødes forældrene for at gøre endnu et forsøg på at redde den lokale landsbyskole. Denne gang uden om politikerne. På et stormøde blev der drøftet, hvordan skolen kan overleve.

»Selv om mange af forældrene er tilhængere af folkeskolen, er vi samtidig tilhængere af små skoler. Derfor vil vi prøve at undersøge, om vi kan lave en fri- eller privatskole i byen. Formen er for mig ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at skolen overlever, selv om politikerne har lukket den,« siger Lone Jakobi, der repræsenterer forældrene til skolens nuværende 111 elever.

Politikere vil bakke op
Det »røde« flertal der lukkede Randlev og Ørting skoler er per definition ikke tilhængere af private skoler.

Alligevel vil det folkevalgte flertal bakke op om en friskole.

»Derfor vælger vi også ikke at udskyde punktet om skolelukning, sådan som Venstre foreslår. Forældrene skal have tid til at lave en privatskole, hvis det er det de vil,« sagde Sanne Rubinke (SF) i byrådssalen mandag aften.

Et let valg
Lone Jakobi er ikke tilhænger af private skoler - langt fra endda.

»Men jeg mener, der skal være en skole i Randlev. Og selv om jeg har et hjerte der banker for kommuneskolen, må jeg gå på kompromis i denne her sag, når nu ikke politikerne vil have en lille skole i Randlev,« siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce