Annonce
Debat

En frustreret skalling fra Malling opfordrer: Byg en ny by i stedet for at udvide vores

"I stedet for at ødelægge infrastrukturen med alt for meget overbebyggelse i de lokalbyer, som ligger i Aarhus Kommune, så burde byrådet i Aarhus Kommune koncentrere sig om at bygge en hel ny spændende provinsby vest for Oddervej", skriver Ole Krabbe Olesen. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: Byrådsmedlemmerne i Aarhus Kommune må kunne høre på vandrørene, at de skal træde vande, hvis de ikke vil ud på for dybt vand med deres lokalplaner ved udbygning af mere by i eksisterende lokalbyer, for eksempel i Malling.

Helt aktuelt er en grund på Sofienlystvej på 13.000 kvadratmeter solgt til boligbyggeri. Området her er et sårbart område med hensyn til grundvand og også en del af Malling Vandværks indvindingsområde. Det fremgår af de kort, som Aarhus Kommune har udarbejdet som bilag til Kommuneplan 2017.

Kommuneplan 2017 skal revideres her i 2021 og bliver lige før kommunalvalget til Kommuneplanen 2021.

Annonce


Det kunne blive et fantastisk projekt, som også ville give os, der allerede bor i en lokalby ro i sjælen og ikke gå og vogte på, hvornår byrådet i Aarhus Kommune finder et nyt område til en lokalplan i ellers hyggelige lokalbyer.


I høringssvarene til Kommuneplan 2021 er bl.a. fremhævet indsatsen med at sikre arealer til offentlige formål, og der er indføjet et afsnit om ny politik for arkitektur og bykvalitet.

I stedet for at ødelægge infrastrukturen med alt for meget overbebyggelse i de lokalbyer, som ligger i Aarhus Kommune, så burde byrådet i Aarhus Kommune koncentrere sig om at bygge en hel ny spændende provinsby vest for Oddervej.

Perspektivarealet fra Nymarksvej og helt ned til Synnedrupvej giver plads til infrastruktur med institutioner, veje og stier, ligesom det giver plads til kommunens nye politik for arkitektur og bykvalitet. Start nede ved Synnedrupvej, som ligger lige op til rundkørslen.

Politiken om arkitektur og bykvalitet vil kunne give Aarhus Kommune et kvalitativt løft samtidig med, at det kvantitativt bliver nemmere at få plads til alle de mennesker, der gerne vil bosætte sig i Aarhus Kommune. Malling Vest vil også kunne lette presset på Aarhus By, således der også der kan ske en kvalitativ udvikling.

Det kunne blive et fantastisk projekt, som også ville give os, der allerede bor i en lokalby ro i sjælen og ikke gå og vogte på, hvornår byrådet i Aarhus Kommune finder et nyt område til en lokalplan i ellers hyggelige lokalbyer.

I Malling ødelægger lappeløsningerne i syd, nord og øst infrastrukturen for både nuværende og kommende beboere.

Rene vandrør er en forudsætning for god kommunikation og rent drikkevand. Grundvandet er den vigtigste infrastrukturelle ressource, vi har i Danmark. Derfor skal vi planlægge byggeri, så vi ikke overbygger og ødelægger kritiske ressourcer for fremtidens velfærd – vel egentlig, som byrådsmedlemmerne i Aarhus Kommune ved højtidelige lejligheder er enig i, men som de desværre alt for ofte glemmer, når de møder lidt for ivrige developer, entreprenører og investorer.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Debat

Tag med på en togtur, Gert Bjerregaard: Letbanen er ikke totalt forældet, men fremtiden for kollektiv trafik

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Annonce