Annonce
Debat

En frustreret skalling fra Malling opfordrer: Byg en ny by i stedet for at udvide vores

"I stedet for at ødelægge infrastrukturen med alt for meget overbebyggelse i de lokalbyer, som ligger i Aarhus Kommune, så burde byrådet i Aarhus Kommune koncentrere sig om at bygge en hel ny spændende provinsby vest for Oddervej", skriver Ole Krabbe Olesen. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: Byrådsmedlemmerne i Aarhus Kommune må kunne høre på vandrørene, at de skal træde vande, hvis de ikke vil ud på for dybt vand med deres lokalplaner ved udbygning af mere by i eksisterende lokalbyer, for eksempel i Malling.

Helt aktuelt er en grund på Sofienlystvej på 13.000 kvadratmeter solgt til boligbyggeri. Området her er et sårbart område med hensyn til grundvand og også en del af Malling Vandværks indvindingsområde. Det fremgår af de kort, som Aarhus Kommune har udarbejdet som bilag til Kommuneplan 2017.

Kommuneplan 2017 skal revideres her i 2021 og bliver lige før kommunalvalget til Kommuneplanen 2021.

Annonce


Det kunne blive et fantastisk projekt, som også ville give os, der allerede bor i en lokalby ro i sjælen og ikke gå og vogte på, hvornår byrådet i Aarhus Kommune finder et nyt område til en lokalplan i ellers hyggelige lokalbyer.


I høringssvarene til Kommuneplan 2021 er bl.a. fremhævet indsatsen med at sikre arealer til offentlige formål, og der er indføjet et afsnit om ny politik for arkitektur og bykvalitet.

I stedet for at ødelægge infrastrukturen med alt for meget overbebyggelse i de lokalbyer, som ligger i Aarhus Kommune, så burde byrådet i Aarhus Kommune koncentrere sig om at bygge en hel ny spændende provinsby vest for Oddervej.

Perspektivarealet fra Nymarksvej og helt ned til Synnedrupvej giver plads til infrastruktur med institutioner, veje og stier, ligesom det giver plads til kommunens nye politik for arkitektur og bykvalitet. Start nede ved Synnedrupvej, som ligger lige op til rundkørslen.

Politiken om arkitektur og bykvalitet vil kunne give Aarhus Kommune et kvalitativt løft samtidig med, at det kvantitativt bliver nemmere at få plads til alle de mennesker, der gerne vil bosætte sig i Aarhus Kommune. Malling Vest vil også kunne lette presset på Aarhus By, således der også der kan ske en kvalitativ udvikling.

Det kunne blive et fantastisk projekt, som også ville give os, der allerede bor i en lokalby ro i sjælen og ikke gå og vogte på, hvornår byrådet i Aarhus Kommune finder et nyt område til en lokalplan i ellers hyggelige lokalbyer.

I Malling ødelægger lappeløsningerne i syd, nord og øst infrastrukturen for både nuværende og kommende beboere.

Rene vandrør er en forudsætning for god kommunikation og rent drikkevand. Grundvandet er den vigtigste infrastrukturelle ressource, vi har i Danmark. Derfor skal vi planlægge byggeri, så vi ikke overbygger og ødelægger kritiske ressourcer for fremtidens velfærd – vel egentlig, som byrådsmedlemmerne i Aarhus Kommune ved højtidelige lejligheder er enig i, men som de desværre alt for ofte glemmer, når de møder lidt for ivrige developer, entreprenører og investorer.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Jon Dagur Thorsteinsson deler vandene: Har AGF Superligaens mest irriterende spiller?

Aarhus For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Debat

De hårdtarbejdende danskere er til grin: Vi giver sociale ydelser til mennesker, der bærer våben og sælger stoffer

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Aarhus For abonnenter

Den kollektive trafik er i krise: Politikere kom ikke med meget hjælp

Debat For abonnenter

Meningsmager Bertel Haarder: Man kan lære uden at blive undervist - for eksempel i mesterlære

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Byudvikling

Den store udfordring på Aarhus Ø kan løses i luften: Læser foreslår svævebane til bydelen

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Aarhus For abonnenter

Nybagt arkitekt fik topkarakter: Ned med hækkene og ind med små boliger for nye og nuværende i villakvartererne

Alarm 112

To biler kørt sammen i kryds: 60-årig dame kørt på hospitalet

Annonce