Annonce
Livsstil

En god nabo er guld værd: - Vi spørger lige John

Finn Christensen overrakte sammen med Folkebladet en æske chokolade til John Hansen samt et skulderklap for at være sådan en god nabo. Foto: Morten Pape
En bedre nabo end altmuligmanden John Hansen kan man ikke få, mener Finn Christensen, der blandt andet får hjælp, når der skal måles dæktryk på bilen, der er bøvl med computeren, eller et af træerne i haven skal fældes.

Rask Mølle: - Hvis der er problemer med computeren, så er han der straks og løser dem. Når et træ skal fældes, dæktrykket skal måles, en lampe hænges op, eller man mangler en "dims", så er der altid hjælp at hente.

Sådan skrev den 76-årige pensionerede skolelærer Finn Christensen fra Rask Mølle til Folkebladet, da han ville indstille sin nabo John Hansen til et skulderklap for at være en god nabo.

- Hjemme hos os bruger vi tit sætningen, "det kan John nok ordne", eller "vi spørger lige John". Han er den type nabo, der kan ordne alle slags problemer, og han er virkelig hjælpsom. Det er guld værd at have en nabo som ham, siger Finn Christensen, der har boet ved siden af John Hansen i 27 år.

Annonce

Mændene laver mad

I forbindelse med skulderklappet overrakte Finn Christensen en æske chokolade til John Hansen og bød på kaffe i den veltrimmede have. Ganske ofte er det dog noget stærkere, der er i kopperne, når naboerne mødes på den ene eller anden side af hækken.

- Vi har lært hinanden godt at kende gennem årene, og vi kan godt lide at ordne verdenssituationen over et glas vin. Vi mødes på skift hos hinanden, og det er altid hyggeligt, siger 66-årige John Hansen, der er gået på efterløn fra et job som produktionsansvarlig.

John Hansen (tv.) er ifølge naboen Finn Christensen altid hjælpsom, når fx computeren strejker. Foto: Morten Pape

John Hansen har boet på Erantisvej siden 1994, mens Finn Christensen var en af de første, der flyttede ind på vejen, da han og hustruen selv byggede deres hus i 1970.

Der er et godt sammenhold på den lille villavej, hvor beboerne mødes flere gange om året - blandt andet til den årlige sommerfest, hvor mændene står for maden.

- Vi har en madklub for mænd, der bor på eller har boet på Erantisvej, hvor vi mødes hver 14. dag i skolekøkkenet og hygger. Der er 10-12 stykker med hver gang, siger Finn Christensen.

Annonce

Deles om haveredskaberne

Når der er fest på vejen, foregår det altid på den fælles grund, som naboerne skiftes til at slå græs på. De har købt en græsslåmaskine, som går på tur.

- Når man har slået græsset, sender man græsslåmaskinen videre til naboen. Den har vist ikke virket i nogle år, så det er mest symbolsk, men ordningen fungerer fint, siger Finn Christensen, som selv betaler sig fra jobbet, når det er hans tur, da en anden af naboernes unge søn gerne vil tjene lidt lommepenge.

Fokus på naboskab

Vi bor på godt og ondt side om side med hinanden, for naboer kan både være fantastiske og et mareridt.

Hen over sommeren sætter avisen fokus på naboskabet, både det gode og det mindre gode.

Har du en nabo, som du gerne vil give et skulderklap, så send en mail til hedensted@hsfo.dk, så rykker avisen ud med en æske chokolade og en journalist. Indstillingerne modtages løbende, men der er kun et begrænset antal æsker, som bliver tildelt efter først-til-mølle-princippet.

Haveredskaberne fra de forskellige skure på vejen skifter også ofte hænder mellem naboerne.

- Vi ved præcis, hvilke redskaber hinanden har. John har en kompressor og en motorsav, og naboen overfor har en tromle, siger Finn Christensen.

- Og Finn har en mukkert og en drænspade, siger John Hansen og tilføjer:

- En af de naboer, som er flyttet fra vejen havde en hjemmelavet kanttrimmer. Den fik vi heldigvis lov til at beholde, da han flyttede, så den står hos mig nu.

Annonce

Huset blev sat til salg

Mange af naboerne på Ernatisvej har boet der, siden deres børn var små - men flere steder, står børneværelserne i dag tomme, da de unge mennesker er flyttet hjemmefra. Det gælder også hos John og Finn.

For et par år siden satte John Hansen sit hus til salg, netop fordi det var blevet for stort for bare to mennesker.

- Jeg fik et chok, da jeg så "til salg"-skiltet, og jeg havde mest lyst til at skræmme køberne væk, når de kom kørende ind ad vejen, siger Finn Christensen med et glimt i øjet.

- Ja, men vi fik det jo ikke solgt, og nu bliver vi boende et stykke tid endnu. Det er ikke så let at flytte fra sine gode naboer, smiler John Hansen.


Vi ved præcis, hvilke redskaber hinanden har. John har en kompressor og en motorsav, og naboen overfor har en tromle.

Finn Christensen
Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Sport

Århusiansk guldsejler står tirsdag morgen i sin tredje OL-finale med mulighed for medalje: - I sidste ende er det oppe i hovedet

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Velbekomme: Sådan griller du makrel

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Annonce