Annonce
Mærk Aarhus

En grønnere livsstil

Foto: Mærk Aarhus
Tekstil og mode. Fødevarer. Elektronik og lys, it. Have, hus og byggeri. Brugskunst, interiør og husholdning. Spektret er meget bredt. Budskabet er grøntog bæredygtigt, når Fair Festival den 1. aprilåbner dørene til både Ridehuset og Congress Centret

- Alle kan være med. Ingen skal stå tilbage. Her kan alle virkelig være med, men det kan man ikke om blot ganske få år, lyder opfordringen fra initiativtageren bag Fair Festival, Kristine O. Nielsen. Med de ord mener hun, at det er nu, man skal hoppe med på rejsen og få sat gang i at implementere bæredygtighed i sin virksomhed.

- Det går stærkt nu, men er man ikke helt kommet i gang, er det nu, siger hun.

Sidste år trådte Fair Festival sine spæde barneskridt med den første udstilling af sin slags på Rosenholm. I år bydes der indenfor i Aarhus i både Ridehuset og Congress Centret.

- Jeg glæder mig. Vi er mange, der skal møde forbrugerne og se, hvor de er henne i den bæredygtige verden. Vi er og vil være i deres øjenhøjde– lidt endnu. For vi skal videre. Vi vil mere, og vi skal mere. Det går stærkt, men vi skal alle sammen kunne være med, siger Kristine, som virkelig brænder igennem for at gøre en forskel.

Hvad er det lige …

De fleste ved efterhånden, hvad bæredygtighed er, men kort fortalt handler det om den måde, vi producerer, markedsfører og forbruger på. Vi er nødt til at tænke fremadrettet og sammen finde de kreative løsninger og udnytte teknologiske muligheder samt stræbe efter at integrere bæredygtighed i kernen af alle beslutninger og handlinger – både lokalt og som globalt samfund. Det er måden, vi skal leve vores liv på – og måden, de næste generationer skal leve deres.

Nysgerrighed

Fair Festival er et vindue, hvor forbrugerne kan kigge ind, mens virksomhederne kan vise verden, hvordan de arbejder med bæredygtighed i deres hverdag. Hvordan deres agenda i forhold til bæredygtighed er hver især.

- Jeg er meget glad for, at så mange – igen– har valgt at tilmelde sig. Det betyder, at man tager stilling, tager del i og ikke mindst tager ansvar. At man gerne vil med på rejsen, og at man gerne vil være sammen på den rejse. Sammen med potentielle sparringspartnere og derved opbygge et netværk med andre, som også gerne vil på den rejse, lyder det fra Kristine.

- Hvis så der bliver fulde huse af gæster de tre dage, betyder det jo, at den menige borger er nysgerrig. At vi som borgere og som forbrugere gerne vil vide mere. Både om, hvordan man gør i de forskellige brancher, men også om, hvad og hvordan man selv kan byde ind. Både i hjemmet, men også med de varer, man køber– uanset om det er tekstil, fødevarer, eller om man vil tænke bæredygtighed ind i et kommende husprojekt.

- Der er nu, vi alle skal i gang. Ikke kun virksomhederne – og ikke kun de store. Vi skal alle være med. Store som små og private såvel som erhverv, lyder det.

Alle gør en forskel

Kristine fortæller, at det faktisk er en stor del af danskerne, som gerne vil være mere bæredygtige i deres hverdag, men som endnu ikke er kommet fra start.

- Der er ingen tvivl om, at det primært er kvinderne, der i de danske hjem tager denne slags beslutninger, da det oftest er dem, der står for diverse indkøb og disponeringer af dagligdagsting, men kommer det til beslutninger vedrørende ejendom og bil, er det fælles beslutninger mellem par.

- Til årets Fair Festival forsøger vi at ramme bredt. Vi har alverdens brancher – også flere, end vi havde turdet håbe på. Så der vil være noget for alle aldre og for både kvinder og mænd.

- Det her er noget, man skal gøre sammen. Vi kan alle gøre noget. Ingen kan gøre det store selv, men sammen kan vi gøre en stordel– og det skal vi.

Mange spørgsmål

For deltagerne på årets messe vil der være en del netværk undervejs. Der er lagt et B2B-koncept ind, og der vil være flere oplægsholdere, som undervejs vil byde ind, så der bliver gode ting at hente, lover Kristine.

- Drømmen er jo, at vi som Fair Festival efterfølgende vil blive tænkt ind på tværs af brancher og forretninger, så snart det kommer til at udvikle og videreudvikle den bæredygtige tankegang og hverdag, siger Kristine.

- At vi bliver brugt som en samarbejdspartner og som en sparringspartner.

Og den fremgang mærker hun og resten af holdet allerede.

- Der er mange spørgsmål, og det er jo kun, fordi mange gerne vil vide mere. Vi er her for at dele den viden, så kom endelig og spørg. Ikke bare os, men kig ind på Fair Festival, og mød de erhvervsdrivende. Her er der mulighed for at møde dem, der står med netop den branche, du kan bruge til noget, og dermed bliver det håndgribeligt for den enkelte, lyder det fra Kristine.

Vidensdeling

- Jeg glæder mig. Sidste år var der virkelig fint besøgt på Rosenholm, men i år er vi lige her – i midtbyen. Vi har lært meget siden, og al den viden deler vi ud af. Og vores udstillere vil gerne vise sig frem. Så håber vi bare, at hele byen er nysgerrig efter at se, hvad og hvordan det hele kommer til at se ud fremadrettet.

- Vi skal have en dialog. Det er det, vi gerne vil. Dialog er alfa og omega. Det er vidensdeling, og det er brugbart – uanset hvor man er i processen.

- Verden skal være mere grøn. Der skal flere bæredygtige veje til. Det er ikke svært, vi skal bare hjælpe hinanden, afslutter Kristine.

Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået