Annonce
Livsstil

En guide til det bedste på Fyn: Fla’ u’ på Fyn

Fyn er et overflødighedshorn af aktiviteter og oplevelser, som gør sjælen glad, så sæt lidt tid af til at udforske H.C. Andersens fødeø denne sommer. Måske møder du også en fynbo, som på syngende fynsk kan guide dig til det skønneste sted at fla’ u’ på Fyn.

KULTURsus

H.C. Andersens Hus. Foto: Lærke Beck Johansen

I et af Odenses nye vartegn, H.C. Andersens Hus, gemmer sig et eventyrligt univers under jordens overfalde, hvor du kan gå på opdagelse i H.C. Andersens fantasi og kreationer. På din tur rundt i museet vil du opleve, at arkitekturen fletter sig sammen med den omkringliggende magiske have og skaber en unik totaloplevelse.

Forfatterens univers bliver formidlet til de besøgende via lyd, lys, rum og scenografi og en række nye teknologier. 12 forskellige internationale kunstnere, heriblandt papirklipper Veronica Hodges, lyddesigner Lewis Gibson og dukkemager Andy Gent, har bidraget til at lave oplevelsesrummene, som formidler H.C. Andersens forfatterskab på en ny og spændende måde.

I museet er der selvfølgelig også lavet et børneland ved navn Eventyrlandet. Det består af legeoaser og scenograferede rum fyldt med fantastiske kostumer og spændende rekvisitter.

Annonce

GANEkræs

Restaurant Ribelli. Foto: Martin E. Seymour

Restaurant Ribelli i Odense er altid et besøg værd. Her bliver italienske klassikere fortolket på helt nye måder, og kokkene siger efter eget udsagn vaffanculo til traditionerne og kombinerer en mere moderne fortolkning af det italienske køkken med råvarer fra vores allesammens fynske baghave.

På menukortet finder man retter som friterede risottokugler, oksecarpaccio og grillet nyretap, og hvem kan ikke lide det?

Derudover er det også et plus, at Ribelli ligger midt i Odense, og inden middagen er det derfor oplagt at gå en tur i H.C. Andersens fødeby og se de markante forandringer, den har gennemgået det seneste årti.

Annonce

NATURfryd

Svanninge Bakker. Foto: Henrik Breum

- The hills are alive with the sound of music, synger Julie Andrews, mens hun danser rundt i Østrig i musicalen ”The Sound of Music”, og Østrig har uden tvivl lidt flere højdemeter at give af end Fyn, men De Fynske Alper, som består af Svanninge Bakker, Svanninge Bjerge og Sollerup Skov, kan faktisk også få en til at bryde ud i sang på en god dag.  De Sydfynske Alper er det største sammenhængende skov- og naturområde på Fyn og besøges af cirka 300.000 om året.

Området består af bakker, dybe dale og store skove, og der findes gode veje og vandrestier og et fint forgrenet net af opmærkede ride- og vandreruter. I Svanninge Bakker er der mountainbikespor med ruter, der kan køres af både øvede og nybegyndere, og der er poster til orienteringsløb.

Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge blev sammen i 2018 en del af Danmarks Naturkanon.

Annonce

HOTELoptur

Stella Maris. Foto: PR-foto

På Kogtvedvænget 3 i Svendborg ligger hotelperlen Stella Maris og putter sig ved Svendborg Sund. Hotellet råder over 36 værelser og to suiter og blev af Trivago kåret som Danmarks bedste firestjernede hotel i 2018.

Hotellets kokke laver mad af gode og friske økologiske råvarer, og booker du et gourmetophold, loves du ”en sublim gastronomisk oplevelse” med udsøgte vine.

De dejlige værelser er inspireret af New England-stilen, de blå farver fra himlen og sundet udenfor.

Annonce

VANDglæde

Kitesurfing. Foto: Jacob Schultz

Tæt ved dæmningen, som forbinder Helnæs med Fyn, ligger Spot X, en 1000 meter lang strækning med fladvand, som tiltrækker både surfere og kitesurfere, når vinden er i vest. Spot X er kendt af alle freestylere på Fyn på grund af det glatte vand i god vind. Stedet anbefales ikke til begyndere, men de kan til gengæld trække nordpå til Føns Vig, som har gode bølgeforhold, en stabil vind og mange muligheder for sejlads i flere vindretninger.

Annonce

Ø-længsel

Strynø. Foto. Birgitte Carol Heiberg

En lille halv times sejlads fra Rudkøbing ligger Strynø og soler sig. Med cirka 200 fastboende er Strynø ikke stor, men stor nok til at gøre sig bemærket. I år blev Strynø nemlig kåret som Årets Ø af partnerskabet Årets Ø, der består af Forenet Kredit, Sammenslutningen af Danske Småøer og Landdistrikternes Fællesråd.

Strynø lå i skarp konkurrence med Femø og Fejø, men løb ifølge Mette Ravn, formand for komitéen for partnerskabet bag Årets Ø, med sejren grundet ”et helt unikt fællesskab, der går på tværs af generationer og etniciteter. Et fællesskab, der imponerede med deres skole og kulturhus, vuggestue, børnehave, ældreboliger og købmand, der tilsammen vidner om et stort engagement og særligt ø-fællesskab”.

Udover at være et venligt sted, hvor tankerne og latteren har frit lejde, så er Strynø også et smukt sted med charmerende bindingsværkshuse, loppemarkeder og gadekær. Og så er der næsten garanteret havudsigt, ligegyldig hvor du er på øen.

Annonce

BUTIKSjubel

Skaev Keramik. Foto: Katrine Becher Damkjær

Skaev Keramik startede som en hobby for Tine og Emma Braun, men i dag forhandles deres pastelfarvede kopper, vaser og fade flere steder i landet, og mor og datter har travlt i hjemmet i Strib, hvor de har indrettet et lille værksted, hvor de drejer, glaserer og brænder alt, hvad de laver.

Deres keramik er skæv, som navnet også antyder, men det er måske også helt naturligt, da både mor og datter er selvvlærte og hverken drejer efter mål eller vægt.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce