Annonce
Sport

En gul mur gjorde livet surt for gæsterne i Fælledhallen: - Det var intet mindre end fremragende

Kristoffer Laursen diskede søndag op med intet mindre end 18 redninger i en sejr mod Skive. Arkivfoto: Ole Nielsen
Det var ikke nødvendigvis skægt at være Skive fH-spiller søndag eftermiddag, hvor skibonitterne gæstede Fælledhallen. For her viste målvogter Kristoffer Laursen strålende spil og var med til at sikre endnu en sejr, på 29-23, til Skanderborg Aarhus Håndbold.

HÅNDBOLD: Rasmus Lauge er velsagtens ikke den værste håndboldspiller, man som 19-årig kan blive sammenlignet med. For Rasmus Lauge har trods alt langt over 100 landskampe, et verdensmester, et europamesterskab og et hattrick af tyske mesterskaber på CV'et.

Men det var netop Rasmus Lauge, der var sammenligningen, da Skive fH's cheftræner før kampen satte ord på 19-årige Thomas Arnoldsen, der for nylig forlængede sin kontrakt med Skanderborg Aarhus Håndbold.

I Skive havde man nemlig udset Thomas Arnoldsen som en spiller, de skulle holde særligt øje med i kampen, ja, faktisk blev udtrykt, med et glimt i øjet, en slags skuffelse over, at Thomas Arnoldsen var blevet rask, efter stortalentet sad ude forleden.

Annonce

Måske sad der stadig lidt sygdom i den unge bagspiller, for i kampens begyndelse var en to-minutters udvisning tæt ved at være højdepunktet, men den gennembrudsstærke skanderborgenser fik så småt spillet sig varm.

Men det var snarere en holdindsats og en herre klædt i gult, der gjorde, at Skanderborg Aarhus efter en times håndbold kunne fejre nok en sejr i den endnu spæde sæson, med et slutresultat på 29-23.

En gul mur

Måske skulle Skive også have sat et lille kryds ud for Kristoffer Laursen. Det var godt nok Salah Boutaf, der startede i målet for Skanderborg Aarhus Håndbold, men den 22-årige målvogter kom aldrig for alvor i gang.

Derfor blev Kristoffer Laursen sendt ind mellem stængerne på det orange gulv, og så skete der ellers ting og sager.

For den store målvogter viste sig at være en nærmest uigennemtrængelig mur søndag. Igen og igen pillede den 32-årige keeper gæsternes afslutninger, og det var faktisk ligegyldigt, om det var afslutninger fra fløjene, fra straffepletten eller udefra.

Når man som målmand ikke leverer det, man gerne vil, så er tingene simpelthen så sort-hvide: Så er der bare mål eller ikke mål. Og det gør ondt. Så det var dejligt at have nogle redninger i dag.

Kristoffer Laursen, Skanderborg Aarhus Håndbold

Kristoffer Laursen var simpelthen bare suveræn, og målvogterens præstation gjorde også, at hjemmeholdet kunne undvære forsvarsdirigent Kristian Bonefeld, der i anden halvleg udgik efter et lille vrid i anklen.

I den anden ende blev der spædet til fra mange vinkler, men særligt Morten Balling udmærkede sig med fem scoringer, to af dem sat usvigeligt sikkert ind på straffekast, der altså var medvirkende til sejren, der dog blev noget mindre, end det længe så ud til, da oprykkerne fra Skive satte en fin slutspurt ind, der dog ikke var nok til at hente hjemmeholdet.

Annonce

Intet mindre end fremragende

Tidligere på ugen, tirsdag, røg Skanderborg Aarhus ud af pokalturnering med et gedigent nederlag mod Bjerringbro-Silkeborg og set i lyset af det, var dagens sejr ekstra vigtig for hjemmeholdet.

- Efter den skuffelse, det var at ryge ud af pokalen, som man alligevel lige sætter sig lidt ekstra op til som hold og gruppe, så var det dejligt at se, at vi kom tilbage på sporet her i dag med en sejr. Har man ti point efter seks kampe har man i hvert fald skabt et godt afsæt for resten af sæsonen, fortæller cheftræner Nick Rasmussen.

Herrehåndboldligaen

Skanderborg Aarhus Håndbold – Skive fH 29-23 (18-12)

Skanderborg Aarhus Håndbold: Morten Balling 5, Morten Jensen 4, Mathias Bitsch 3, Mike Haack 3, Thomas Arnoldsen 3, Jon Katballe 2, Lars Skaarup 2, Lukas Goller 2, Mads Kalstrup 2, Hákun West av Teigum 1, Kristian Bonefeld 1, Thor Christensen 1

Skive fH: Anders Gade 5, Nickolei Jensen, Andreas Søgaard Rasmussen 4, Mads-Peter Lønborg 3, Matias Damgaard 3, Magnus Sønnichsen 1, Malte Justesen 1, Oliver Juhl 1

Udvisningsminutter: Skanderborg Aarhus Håndbold: 8, Skive fH: 6

Redningsprocent: Skanderborg Aarhus Håndbold: Kristoffer Laursen 58 % (18/31), Salah Boutaf 9 % (1/11); Skive fH: Magnus Brandbyge 43 % (12/28), Shadrach-Amie Nsoni 15 % (2/13)

Kampen undervejs: 5-5, 10-10, 16-12, 25-15, 26-19, 27-22.

I nederlaget til Bjerringbro-Silkeborg kunne Nick Rasmussens målmandsteam slet ikke få tingene til at fungere - faktisk havde de 40 minutter uden en eneste redning - så det var anderledes ord, der søndag skulle bruges til at beskrive præstation fra Kristoffer Laursen.

- Det var intet mindre end fremragende. Vi ved jo, at Laursen kan hive det der ud af ærmet, pointerer Nick Rasmussen.

Annonce

Har ledt efter tingene

For Kristoffer Laursen selv var det ikke så meget en forløsning, som det blot var et skridt på vejen i den rigtige retning.

- Jeg er glad for at bidrage og have redninger. Jeg har ledt lidt efter tingene og havde ikke en særlig god fornemmelse, men når tingene så lykkes, er det et lille plaster på det så, så nu er der endnu mere til at arbejde videre.

- Når man som målmand ikke leverer det, man gerne vil, så er tingene simpelthen så sort-hvide: Så er der bare mål eller ikke mål. Og det gør ondt. Så det var dejligt at have nogle redninger i dag, fortæller 32-årige Kristoffer Laursen.

Og hvor holdkammerat og målmandsmakker Salah Boutaf ikke kunne få fat i så meget i søndagens kamp, kunne Kristoffer Laursen altså i stedet spæde til, og den dynamik er vigtig for holdets ambitioner.

- Man skal være dygtig, når man står, for ellers er det bare den anden, der står. Og det er fuldstændig sådan, det skal være. Hvis vi skal nå de højder, vi gerne vil, så skal vi være to gode. Det er alle de andre hold også.

- Havde jeg ikke haft Salah, så havde jeg heller ikke stået her endnu, for de seneste fire-fem år har han presset mig hver eneste dag til træning, så jeg ved, jeg skal stå tidligt op for at få lov til at bidrage her, kommer det fra Kristoffer Laursen.

I næste weekend kan Kristoffer Laursen og Co. så forsøge at revanchere nederlaget i pokalturneringen, når de lørdag 16. oktober gæster Bjerringbro-Silkeborg.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Smittefare i testkøen: Nu skal der strammes op med mundbind og afstand

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

AGF

AGF har et problem når de ikke er i egen hule

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Hvor fanden er bolden? Et hav af ringe AGF-leveringer i Randers

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

Annonce