Annonce
Sport

Én håndboldkamp på to måneder gør kampform umulig at finde for Aarhus United: - For at sige det på godt jysk, så er det sgu pisseirriterende

Heine Eriksen, cheftræner Aarhus United. 17.11.2021. Bambusa Kvindeliga. HH Elite-Aarhus United. Foto: Ole Nielsen.
To uger i streg har Aarhus United fået aflyst kampe i landets bedste kvindelige håndboldliga. Selvom århusianerne kan træne, kan de ikke simulere kampsituationer, og det gør situationen mentalt udfordrende for Heine Eriksens mandskab.

HÅNDBOLD: Aflysning på aflysning. Det er den frustrerende virkelighed for Aarhus United i øjeblikket.

Året blev ellers skudt i gang med en håndboldkamp, der rent faktisk blev afviklet, da Aarhus United på udebane led et nederlag til Herning-Ikast Håndbold, men siden har århusianerne ikke været i aktion.

Onsdag 5. januar skulle Heine Eriksens mandskab have mødt Randers HK, og onsdag 12. januar skulle de århusianske håndboldkvinder have været på besøg i Nykøbing Falster.

Annonce

Men begge kamp er altså blevet aflyst, udskudt til et senere tidspunkt i foråret, på grund af coronasmitte hos henholdsvis Randers og Nykøbing Falster.

Pisseirriterende situation

Resultatet af de to udskudte kampe er for Aarhus Uniteds vedkommende altså, at der næsten går tre uger mellem årets to første kampe i kvindehåndboldligaen. Sådan en pause gør det mere end bare almindeligt svært for Heine Eriksens mandskab at finde kamprytmen.

- Det er jo helt umuligt. Vi har ikke spillet siden midten af november. Vi har spillet en enkelt kamp mod Herning-Ikast siden da. Vi havde planlagt nogle træningskampe, som vi har aflyst for at holde os så isoleret som overhovedet muligt, så vi er jo fuldstændig uden kamprytme, lyder det fra Heine Eriksen.

Det er virkelig en supersvær periode, og jeg er rigtig ked af det, for jeg synes virkelig, vi stod stærkt og var forberedt til de her kampe.

Heine Eriksen, cheftræner i Aarhus United

Særligt irriterende er det for cheftræneren, da han lukkede 2021 med en god følelse, hvorfor kampene mod Randers og Nykøbing Falster var særligt vigtige for Aarhus United, og to kampe som man brugte som pejlemærker i julepausen.

- For at sige det på godt jysk, så er det sgu pisseirriterende. Det er det bare. Jeg synes virkelig, vi havde fået lavet en rigtig, rigtig god november-december, hvor vi havde fået bygget godt op. Og nogle af de takter synes jeg også, at vi viser i vores kamp mod Herning-Ikast, fortæller Heine Eriksen.

Annonce

Brænder efter at komme i kamp

Som Heine Eriksen pointerer har Aarhus United altså kun spillet en enkelt kamp siden efterårets afsluttende opgør mod Horsens, en kamp der blev spillet 17. november. Derfor kan cheftræneren da også hurtigt afsløre, at de to udskydelser gør ondt på spillerne.

- De har været rigtig kede af det og rigtig ærgerlige, for jeg er også sikker på, at de har følt, at vi stod et godt sted. Så de er mindst lige så ærgerlige, som jeg er. Og de brænder jo også efter at komme i kamp. Når man er håndboldspiller på det her niveau, så vil man i kamp. Det er en mentalt svær rutsjetur, kommer det fra Heine Eriksen.

Selvom Aarhus United altså for nuværende har været forskånet for store smitteudbrud, og dermed har haft mulighed for at træne videre, så er det ikke nødvendigvis en fordel, at århusianerne har fået flere træningspas til at finpudse systemet mellem kampene.

- Du kan ikke træne dig i kampform. Det er umuligt. Du kan træne dig op til et niveau, men du kan aldrig skabe kampintensiteten, den mentale spænding, presset fra dommerne, presset fra tilskuerne. Alle de her udefrakommende faktorer kan ikke skabes i træning, pointerer Heine Eriksen.

Annonce

Flere aflysninger kan presse programmet

Henover jul og nytår valgte Aarhus United at aflyse en egentlig træningskamp samt adskillige samtræninger med andre klubber, en beslutning den århusianske klub traf i forsøget på at minimere risikoen for smitteudbrud. Om en uge har Aarhus United så en ny kamp på programmet.

- Det er en meget vanskelig periode, det må man bare sige. Nu har vi en kamp igen onsdag mod Viborg, men spørgsmålet er jo, om den bliver til noget. Det er vi også usikre på. Det er virkelig en supersvær periode, og jeg er rigtig ked af det, for jeg synes virkelig, vi stod stærkt og var forberedt til de her kampe, siger Heine Eriksen.'

Skulle kampen mod Viborg også blive aflyst, mener Heine Eriksen stadig godt, at århusianerne vil kunne håndtere at passe de udskudte kampe ind i programmet. Han peger derimod på, at de klubber, der spiller europæisk håndbold for alvor vil blive presset af udskydelser. Men for Aarhus United skal der helst heller ikke komme for mange yderligere aflysninger.

- Som det ser ud lige nu, skal vi nok få presset dem ind, men det er klart, at hvis vi pludselig står med fem eller seks aflyste kampe, så begynder vi selvfølgelig også at blive presset, pointerer Heine Eriksen.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Alarm 112

Kørt på skadestuen: Cyklist påkørt af bil ved rutebilsstationen

Alarm 112

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Aarhus For abonnenter

Aarhus har aktier i store miljøsyndere: - Det skal stoppe nu, siger politikere

Sport

Nyt talentprojekt i Skanderborg bliver en gevinst for AGF: - Vi vil gerne have nogle lokale kraftcentre tæt på Aarhus

Aarhus

Hvor mange har haft corona uden at vide det? Nyt forsøg skal gøre os klogere på det - og hvor langt vi er i epidemien

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

Aarhus

Se video: Bil gik op i flammer - vidne så to personer stikke af

Aarhus For abonnenter

Vil du nøjes med at få gjort rent en time hver anden uge? Her er svarene fra ældre-politikerne i Aarhus

Aarhus

Mere end hver fjerde test positiv: Aarhus fortsætter med højt smittetal

Annonce