Annonce
Østjylland

Én hypnosebehandling betød rygestop

Zoe Hanna Paikjær har arbejdet med hypnose siden 2011 og behandler bl.a. afhængighed af tobak og sukker. Foto: Jens Thaysen

GRAM: 59-årig Sanne Kjær Hansen havde med nogle korte pauser røget, siden hun var 13 år, og i et forsøg på at stoppe kontaktede hun Zoe Hanna Paikjær for at se, om hypnose kunne hjælpe.

- Jeg har en rygrad som en regnorm, når det gælder om at stoppe med at ryge, og jeg har prøvet forskellige ting uden held, fortæller Sanne Kjær Hansen.

En enkelt omgang hypnose har imidlertid gjort hende røgfri.

- Trangen er ikke helt væk, men den er der kun meget kortvarigt. Jeg kan huske, at vi under hypnosen snakkede om, hvor grimt en cigaret smager og lugter samt om, at det er en dårlig vane. Og det har altså virket. Jeg er helt stolt, griner Sanne Kjær Hansen og tilføjer, at hendes omgangskreds har lidt svært ved at tro på, at hypnosen har virket.

- Jeg forstår det vel heller ikke helt, men jeg kan konstatere, at jeg nu er røgfri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Erhverv

Caribisk østat jagter investeringer og samarbejde: Delegation besøger Danmark for at finde inspiration til at forbedre vandforsyningen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];