Annonce
Aarhus

To veninder åbner to butikker med samme navn: En i et redskabsskur i Åbyhøj og en i Kerteminde

Christina Eriksen finder sine ting i genbrugsbutikker i området og på loppemarkeder. Hun er lige nu særlig glad for vattæpper og kurvemøbler. Foto: Mette Louise Fasdal
To fysiske butikker - to steder i landet, men samme butiksnavn. Christina Eriksen åbner skærtorsdag butikken "Det må jeg eje" med sin veninde, Lene Pedersen. Christina Eriksens butik er på Dræby Fedvej i Dræby, mens veninden slår dørene op i Åbyhøj. Begge sælger de loppefund - valgt med hjertet.

Dræby: For 48-årige Christina Eriksen fra Dræby giver det et kæmpe energiboost at gå ud og gøre gode loppefund.

Sådan har det faktisk altid været.

Hun husker, at hun som barn var ture på loppemarkeder med sin mor, mens hun gerne tog på genbrugspladsen med sin far, hvor de fandt en masse gode ting.

- Det var dengang, man måtte kravle rundt på bunkerne, mindes hun.

- Det motiverer mig vildt at gå ud og vælge ting med hjertet, tilføjer hun.

Så det er hun fortsat med i sit voksne liv.

Annonce
Christina Eriksen har gået på loppemarkeder lige så længe, hun kan huske. Hun husker, at en del af turene har været med hendes mor. Foto: Mette Louise Fasdal

- Lad os åbne butik

Hendes veninde, Lene Pedersen, der bor i Åbyhøj ved Aarhus, har det nøjagtigt på samme måde, og på den måde har de to veninder længe delt den samme passion.

Sammen har de også været på ture for at finde gode ting - sidste år nåede de både Sverige og Langeland.

Over et glas køligt hvidvin på en varm sommerdag i fjor sad de i Christina Eriksens have på Dræby Fedvej og kom til at tale om, at det kunne være hyggeligt at sælge lidt ud af de unikke og sjove retroting, som de går og finder.

- Lad os åbne en butik, sagde de samstemmende.

Konceptet var, at butikken skulle hedde det samme, men den skulle være på to matrikler.

Lene Pedersen skulle bare lige spørge sin mand om lov til at indrette butik i redskabsskuret.

- Jeg skulle ikke spørge nogen om lov, så det var ikke noget problem for mig, ler Christina Eriksen.

Lene Pedersen fik lov til at få redskabsskuret til rådighed i Åbyhøj, og så kunne de gå i gang.

Butikken har fået navnet "Det må jeg eje," og skærtorsdag slår de to damer for første gang dørene op til deres fysiske butikker.

De bruger Facebook og Instagram som et butiksvindue for, hvad folk kan finde hos dem hver især.

Hvis der er nogle af de ting, som Lene Pedersen har, der er nogle på Fyn, der gerne vil have, er der råd for det.

- Så finder vi ud af at få det transporteret til Fyn. Måske mødes Lene og jeg på midten, forklarer Christina Eriksen med et smil.

Bambusmøbler og vattæpper

Christina Eriksen fortæller, at hun og venindens smag også kan være ret forskellig.

Lige nu er det meget bambusmøbler og vattæpper, hun selv har kastet sin kærlighed på, mens Lene Pedersen sværmer for skabe, taburetter og hvide damaskduge.

- Alt er valgt med hjertet, og det vil blive solgt til rimelige priser, så folk har lyst til at vende tilbage, understreger Christina Eriksen, der også holder åben langfredag i påsken.

Herefter er der altid åbent om onsdagen, hvor hendes mor, Grete Eriksen, passer butikken.

Christina Eriksen har også et fuldtidsarbejde som læringspædagog i Odense Kommune, som hun er nødt til at passe i det daglige, og åbningstiderne i "Det må jeg eje" bliver derfor tilrettet efter, at hun har mulighed for at holde åben. Hun vil lægge åbningstiden ud på Instagram og Facebook, og for at få folk til at lægge vejen forbi Dræby Fedvej, når hun har åben, vil hun sætte et skilt op ude ved vejen.

På Dræby Fedvej vil hun også til tider sælge buketter fra Camilla Frandsen.

Dræby Fedvej er en smal vej, hvor der ikke er plads til tilfældig parkering. Derfor opfordrer Christina Eriksen kunderne til, at de enten parkerer ved legepladsen på Stationsvej i Dræby, eller de parkerer på et grønt område på Dræby Fedvej i kort afstand fra hendes hus. Der er et synlig p-skilt, der viser, at parkering er tilladt der.

Her kan øjnene og fingrene gå på opdagelse. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce