Annonce
Navne

En ildsjæl på mange fronter: Metin Aydin har hjerte for alle

Så er der træning, og Metin Lindved Aydin viser selv alle øvelser. Foto: Martin Jensen
Metin Aydin er både formand, træner og blæksprutte i Aarhus Syd Taekwondoklub. Han hjælper også folk i job. Og en hel masse andet. Derfor er han nomineret til Årets Ildsjæl.

NOMINERET: "Han bidrager med så meget mere tid og så mange flere kræfter, end man skulle tro, var muligt for et menneske, som også har et liv at passe som partner i en arkitekt- og ingeniørvirksomhed, som ægtemand og som far til tre".

Metin Lindved Aydin får et skudsmål så flot som de færreste.

Den 47-årige arkitekt fra Højbjerg har mange jern i ilden, og han kan ikke lade være. Ikke alene er han formand for Aarhus Syd Taekwondoklub. Han er også træner.

Annonce

Og på denne tirsdag eftermiddag er han klar til at tage imod en kæmpe flok børn mellem fire og ni år. De skal udfolde sig og lære de mest elementære begreber i taekwondo i klubhuset på L.A. Rings Vej 54 i Højbjerg.

Elegance og smidighed

Entusiasmen er stor, når Metin Aydin går ind midt på gulvet og lader de 25 børn, som er mødt op, stå i en rundkreds. De fylder hele vejen rundt i den store sal, der engang var snedkerværksted, efter at den gamle Lysenggård var skabt om.


Han placerer sig i midten, mens han taler til børnene og instruerer dem. Han viser selv, hvordan arme og krop skal bruges i den koreanske kampsport, og det sker med elegance og meget stor smidighed.

- Bæltealarm, råber han, når et bælte er gået op hos et af børnene. Nogle større børn, som er hjælpere, piler hen og får bæltet sat på plads, så den lille purk kan deltage igen.

Annonce

Alle typer

De slår knuder på deres egen krop, sparker og slår med hænderne i kampsporten, og de ser glade og engagerede ud.

Aarhus Syd Taekwondoklub har 145 medlemmer, og der er træning og aktivitet alle ugens dage, også lørdag og søndag. Medlemmerne er fra tre år til 73.


Min far er troende muslim og min mor troende kristen, og de har været gift i 50 år.

Metin Aydin


- Her kommer alle typer, og de, som måske får allermest ud af det, er de fysisk og mentalt udfordrede. Det er så dejligt at se, når de viser fremgang. I det hele taget er det skønt at opleve ungerne gå herfra med et stort smil. Så bærer arbejdet lønnen i sig selv, siger Metin Lindved Aydin.

Annonce

Faren dyrkede karate

Selv begyndte han på taekwondo, da han var 10 år og boede i Vejle. Det lå i kortene, at han skulle dyrke kampsport. Hans far, der kom hertil fra Tyrkiet, havde sort bælte i karate, og en af farens venner tog Metin med til taekwondo.

Farens familie er oprindeligt indvandret til Tyrkiet fra Nordmakedonien og har albanske rødder. På en danserestaurant i Fredericia mødte hans forældre hinanden.

- Min mor er dansk. Det fantastiske i det forhold er, at min far er troende muslim og min mor troende kristen, og de har været gift i 50 år, siger Metin Aydin.

Han kom til Aarhus, da han begyndte på Arkitektskolen i 1997. Med uddannelsen var han færdig 2002.

I dag har han kone og tre børn på 10, 13 og 17 år og driver både en arkitektvirksomhed sammen med to andre og et selskab med ejendomsudvikling.

Annonce

Hjælper til job

Metin Lindved Aydin har et stort hjerte og hjælper mange andre end taekwondo-udøverne.

I NGO'en egenvirksomhed.nu hjælper han mennesker fra passiv forsørgelse til at få deres egen virksomhed. Han har for eksempel to velkørende skrædderbutikker på samvittigheden. I alt 13 virksomheder kører lige nu med hans fødselshjælp.

Alt, hvad han laver i fritiden, er ulønnet.

Annonce

Respekt

- Der er respekt og familiefølelse på vores voksenhold i taekwondo, skriver Helle Raskgaard i sin indstilling af Metin Lindved Aydin til Årets Ildsjæl.

- Han træner børn og voksne, hamrer, saver, banker, laver bestyrelsesarbejde, samler ind, skaffer sponsorer, jagter rotter, maler, skaffer lejere, deltager i udvalgsmøder, renser bed, arrangerer fester, er camp leader på sommerlejr, arrangerer kurser for svage grupper og sørger for, at klubben kan rumme dem, der ikke er ligesom alle andre. Han råber aldrig højt om, hvad han laver, men får bare ting til at ske og til at se ud, som om de har krævet en minimal indsats. Men vi ved godt, at det ikke er tilfældet, er nogle af Helle Raskgaards ord.

Metin Lindved Aydin er i øvrigt også bestyrelsesmedlem i Holme-Højbjerg-Skåde Fællesråd og medlem af styregruppen for LYS1 - et udvidet Lyseng. Han er ikke til at stoppe.

Spark godt til. Metin Lindved Aydin viser, hvordan det skal gøres. Foto: Martin Jensen

De fem nominerede

  • Prisen "Årets Ildsjæl" uddeles for 12. gang af Aarhus Kommunes afdeling for kultur- og borgerservice sammen med Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende. Vinderen modtager 25.000 kroner til sin forening.
  • Disse fem er nomineret til "Årets ildsjæl":
  • Lauge Perto Østergaard fra figurspilsforeningen 40K Aarhus
  • Metin Lindved Aydin fra Aarhus Syd Taekwondo og Egenvirksomhed.nu, som hjælper mennesker fra passiv forsørgelse til egen virksomhed.
  • Huda Chaaban fra foreningen Palæstina Film Festival og Yallah.dk
  • Christophe Lukunku fra fodboldfællesskabet FC Habesha
  • Bente Toft fra Varmestuestrik Danmark - Aarhus Depotet
  • Prisen overrækkes fredag 11. december kl. 15 i Vestjysk Bank, Åboulevarden 67, Aarhus - hvis coronareglerne tillader det.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Aarhus Teater hårdt ramt af corona: Skuespillere er smittet og forestillinger må udskydes

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Villa opslugt af flammer: - Ilden er gået gennem taget

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Navne For abonnenter

Kammerherren kan godt lide at arbejde på godset

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Annonce