Annonce
Debat

En kæmpe gevinst for miljøet: Kom nu i gang, landmænd, og tag lavbundsjorde ud af drift

"Landbruget har en god mulighed for at bidrage positivt. En aftale mellem Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer muliggør at tage 100.000 hektar lavbundsjorde ud af drift. At gøre dem til enge vil med kulstof i jorden og lagring af CO2 hjælpe klimaet", skriver Niels Jørgen Sørensen. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix

DEBAT: Alt for mange af regeringens forslag til løsninger for at opnå 70 procents reduktion af CO2-udslippet i Danmark i 2030 – som er Folketingets beslutning – bygger på fremtidig teknologi.

Det er eksempelvis udtagning af CO2 af luften, omdannelse af vindkraft til flybenzin og bygning af energiøer. Men fremtidig forskning er problematisk, når der er mindre end ni år til 2030.

Derfor: Kom nu i gang med de løsninger, der ligger lige for.

Annonce

Landbruget har en god mulighed for at bidrage positivt. En aftale mellem Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer muliggør at tage 100.000 hektar lavbundsjorde ud af drift. At gøre dem til enge vil med kulstof i jorden og lagring af CO2 hjælpe klimaet.


Kom nu i gang – det kan blive en stor klimagevinst – til fordel for alle.


Samtidig får vi en kæmpe naturmæssig gevinst. I moser og enge vil blomsterne trives til gavn for insekter, sommerfugle, bier, sangfugle og til gavn og glæde for mennesker.

Specielt nu har landbruget en mulighed for at yde et godt bidrag i klimakrisen. Der er nu mulighed for nu at søge tilskud hos Miljøstyrelsen. En lille del af de nævnte 100.000 hektar har Miljøstyrelsen i udbud. Der er hidtil ansøgt om midler til 470 hektar. Det er jo alt for lidt! Der er afsat midler til at udtage 2000 hektar i første omgang. Ansøgningsfrist hos Miljøstyrelsen er 15. april.

Kom nu i gang – det kan blive en stor klimagevinst – til fordel for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce