Annonce
Mærk Aarhus

En klassiker i Frederiksgade

Foto: Jesper Rais
Hos Restaurant Dauphine i Frederiksgade forsøger man hele tiden at forny sig, samtidig med at man bevarer stedets sjæl. Vi har talt med den ene af ejerne, Nicolai Bech, om det at drive en ikonisk restaurant.

Kunsten at forny en restaurant, samtidig med man bevarer stedets sjæl, kan være en svær øvelse. Det ved Nicolai Bech om nogen. Han har nemlig siden 2016 drevet den ikoniske restaurant, Restaurant Dauphine, sammen med sin kompagnon, Rolf Nordentoft. Restauranten på Frederiksgade har eksisteret siden 1996 og har siden da været en af aarhusianernes foretrukne restauranter.

Restauranten er intim og let mørk med lys på bordene, fransk musik i højtalerne og den helt rigtige brasseriestemning.

’Vi vil jo helst ikke lave for meget om, fordi der er så meget historie i restauranten,’ fortæller Nicolai Bech. Derfor er der heller ikke sket den store udskiftning i selve indretningen igennem årenes løb. I stedet fokuserer man hele tiden på at udvikle sig på andre områder.

Udviklingen sker i køkkenet

For selvom der ikke bliver gjort så meget ved indretningen, så sker der stadig ting og sager på Dauphine. I køkkenet forsøger man nemlig konstant at udvikle sig.

’Vi har helt naturligt afsæt i det franske. Det er i det franske køkken, jeg er udlært, og det er en stil, jeg personligt elsker. Men vi fornyer os hele tiden og prøver nye ting af,’ siger Nicolai Bech og uddyber:

’Vi er for eksempel blevet glade for at kombinere japanske smage med det franske køkken. Der er en renhed i begge køkkener, som bare passer utroligt godt sammen.’

Det er også den oplevelse, man får, når man besøger Dauphine. Der er smæk på smagene, og de har godt styr på deres teknikker.

Den forbudte lever

Men én ting ændrer de nok aldrig på Dauphine. Du finder nemlig altid den meget omstridte ingrediens, foie gras. Den fede lever er elsket i det franske og i store dele af resten af verden, men samtidig hadet af næsten lige så mange dyreaktivister. Men selvom mange har vendt sig mod produktet, så holder man fast på Dauphine.

’Vi elsker foie gras, og det samme gør vores gæster. Vi har stor respekt for dem, der ikke ønsker at få det serveret, men vi vil altid servere det for dem, der ønsker det. Vi tilbereder den på mange måder, og det er på alle måder en ’fed’ ingrediens at arbejde med. Vores foie gras er ikke tvangsfodret, så derfor føler vi, at vi kan servere det med god samvittighed,’ fortæller Nicolai Bech.

Restaurant Dauphine

Adresse: Frederiksgade 43, 8000 Aarhus

Madstil: Klassisk fransk med et twist

Hjemmeside: www.Dauphine.dk

Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Mærk Aarhus

Lidt at varme sig på – tre steder med fiskesuppe

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Erhverv

Ny portal skal gøre det nemmere at finde job som ufaglært: - Alle har ret til et godt arbejdsliv