Annonce
Sport

En kollektiv nedtur af dimensioner

Erik Veje Rasmussen har fået noget at tænke over efter hans hold har tabt de to første kampe i 2017 og har spillet sig selv ud af slutspilskampen. Foto: Ole Nielsen

Det århusianske håndboldkollektiv er blevet slået ud af balance og kæmper for at finde rytmen, så de kan undgå en potentiel nedrykning. Tabet af Henrik Hansens rutine i midterforsvaret har gjort mere ondt end forventet.

Annonce

Håndbold: Halkommentatoren havde svært ved at styre sin begejstring. I ren eufori var det nærmest som om han hjalp hjemmeholdets spillere fremad banen, når endnu en kontramulighed var opstået. Han er løbet, han kan score og jaaaaaaaaaah.

Sådan lød det igen og igen i Arena Randers mandag aften, da bundholdet Randers HH løb gæsterne fra Århus Håndbold over ende, vandt 30-23 og punkterede enhver forhåbning om endnu en sæson med slutspilsdeltagelse. Faktisk så det så skidt ud for de sortlædte århusianere rent spillemæssigt, at cheftræner Erik Veje Rasmussen ikke var sen til at melde et nyt sæsonmål ud efter kampen.

At undgå nedrykning.

- Vi er ude i en kollektiv nedtur af dimensioner. Det gode ved det er, at vi ikke skal koncentrere os om slutspillet længere. Det eneste det handler om er at undgå nedrykning. Det er vi nødt til at rykke sammen om for at undgå nu, sagde cheftræneren, der tydeligvis var chokeret over det manglende niveau, der var i den indsats, som hans spillere lagde for dagen.

En indsats, der kom til at se viljefattig og unispireret ud mod et Randers-hold, der kæmpede det bedste de havde lært fra kampens begyndelse og bare trykkede deres gæster i gulvet med en løbevillighed, som ville have imponeret de fleste atletik-fanatikere.

- Jeg tror, at det handler om, at folk bliver nervøse og usikre og så har vi nogle spillere som Sebastian Henneberg og Torben Petersen, der lige er kommet tilbage fra skader og som er usikre på, hvad de kan og ikke kan, så de ender med at blive henholdende og forsøger at spille sig ud af tingene i stedet for bare at køre på. Jeg tror, det er en kæmpe kollektiv usikkerhed, vi har med at gøre her, sagde Erik Veje Rasmussen og fortsatte:

- Det er jo ikke fordi, at dem der hopper ind over stregen ikke tager tingene alvorligt. Vi kommer jo hurtigt bagud med fire og har katastrofen lurende lige om hjørnet, så det er ikke fordi vi ikke er opmærksomme på, at det kan ske. Det sejler bare videre kampen igennem, sagde træneren.

Sæsonen igennem har Århus været dygtige til at få tingene til at fungere i mindst en af enderne af banen, så der var en form for ballast, men mandag aften var der intet, som fungerede for Erik Veje Rasmussens tropper, som i den grad savner den rutinerede Henrik Hansen i midterforsvaret.

- Det, der virker en smule skræmmende, er om Henrik Hansen i virkeligheden har snydt os og det er hans høje klasse i forsvaret, der har bundet det hele sammen i efteråret. Sådan ser det ud lige nu, sagde Erik Veje Rasmussen og fortsatte:

- Vi må skære til og køre med færre spillere i kampene, men på en dag som denne, hvor både Sebastian Henneberg og Torben Petersen er helt væk, er det lidt svært. Vi kan jo ikke vide på forhånd, at de ikke vil være der spillemæssigt. Minik Dahl Høegh får heller ikke skudt. Det er faktisk kun Omar Ingi Magnusson og Frederik Krarup, som får leveret hæderlige præstationer.

Med den nuværende situation er Århus fanget i ingenmandsland. Presset fra bunden tager dog til, da de tre mandskaber, som er placeret under århusianerne er begyndt at hente point. Det øger presset på de århusianske spillere.

- De kunne åbenbart ikke stå for presset før, men nu kommer vi altså i en situation, hvor der kommer ligeså meget pres nede fra, hvor katastrofalt det nu end er. Det er en kæmpe nedtur. Det er meget deprimerende. Jeg er chokeret over, hvor stort et hul Henrik Hansen ser ud til at have efterladt i forsvaret, for det var ualmindeligt skidt i dag, sagde Erik Veje Rasmussen, der ikke kan se frem til at få Henrik Hansen med lige foreløblig.

- Der er lidt bedring, men han kan ikke træne. Han må ikke engang styrketræne. Han må ingenting lige nu, lød det fra Veje om Århus-spilleren, der blev opereret i sit knæ i juledagene.

Århus Håndbold møder lørdag eftermiddag KIF Kolding København på hjemmebane i Ceres Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce