Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Jonas Kortsen besluttede onsdag at benytte det nye tilbud om coronatest ved åen. Første betalte han hos ejer af Grace og Bar Smil, Heine Johansen. Bagefter blev han registreret inden han få minutter efter blev testet og kunne efterfølgende forlade Bar Smil for at vente på testsvaret. Bar Smil har i øvrigt kapacitet til at teste cirka 100 personer i timen. Fotos: Henrik Lund
Et københavnsk testfirma har i samarbejde med en række århusianske barer og restauranter oprettet et testcenter ved åen. Det giver svar på 20 minutter. Restauranterne håber, at gæsterne vil benytte sig af den ekstra testmulighed, så de undgår aflysninger og gæster der bliver væk trods et bestilt bord.

AARHUS: Mandag kunne Stiften fortælle, at flere århusianske restauranter oplevede, at folk meldte afbud eller helt undlod at dukke op til det bestilte bord, fordi de ikke kunne nå at få svar på deres coronatest - eller bare ikke gad at stå i lange testkøer.

Restauranter og barer er i forvejen hårdt ramt på pengepungen som følge af corona-nedlukningen, og gæster der bliver væk, er ikke lige, hvad den branche stod og manglede. Nu er der imidlertid en mulig løsning på vej, som kan sikre gæsterne let adgang til en corona-lyntest og gå-i-byen stederne nogle kunder.

En række århusianske barer og restauranter langs åen og i Skolegade er involveret i testcentret, som er etableret af Pro Medical, der på kort tid er blevet en erfaren udbyder af corona-tests, etableret et testcenter.

Annonce

For 149 kroner kan gæsterne til restauranterne nu købe en lyntest. Det hele foregår i Bar Smils lokaler ved Åen. 20 minutter efter at pinden har været oppe i næsen er resultatet klar og med i prisen er en drink på en af de restauranter, der er med i ordningen. Det drejer sig blandt andet om Dining Six, Café Faust, Zenza, Die Bierbar og Grace.

Besluttet tirsdag, oprettet onsdag

Ideen bag det nye århusianske testcenter er den københavnske restauratør Bjarke Reventlow kontaktede dem med ideen. Sammen med Pro Medical står han i forvejen bag et lignende testcenter i Indre København.

- Jeg læste mandag på stiften.dk om gæster, der i stort tal melder afbud til restaurantbesøg. Det har branchen ikke brug for i de her corona-tider, forklarer Bjarke Reventlow til Århus Stiftstidende.

Og så gik det ellers hurtigt. Han kontaktede et par venner og bekendte og tidligere samarbejdspartnere i den århusianske restaurationsverden. Sammen med Pro Medical forlagde han dem ideen.

- Vi traf den endelige beslutning i går (tirsdag, red.) og vi åbner allerede i dag (onsdag, red.), siger han.

Derfor kan århusianerne allerede nu kombinere en lyntest med byturen.

Annonce

Centralt placering

I Bar Smils lokaler blev der derfor arbejdet på højtryk tirsdag og onsdag for at blive klar til at modtage kunder, fortæller ejer af Grace og Bar Smil, Heine Johansen.

Han både håber og forventer, at ordningen kan sikre, at færre gæster ender med droppe den planlagte bytur, på grund af for lange køer foran testcentrene i Aarhus.

Senest 20 minutter efter testen modtager kommer svaret på prøven. Foto: Henrik Lund

Århus Stiftstidende kiggede forbi Bar Smil en halv time, efter at testcentret åbnede onsdag eftermiddag. Kort tid efter kom Jonas Kortsen forbi for at blive testet. Ganske få minutter efter var han ude på gaden igen og ventede på det endelige svar, så han onsdag aften kunne komme på restaurant.

- Jeg har ofte set de lange køer foran testcentrene, og dem orker jeg ikke at stå i. Den her løsning er mere mig, sagde han bagefter.

Svaret modtager den testede på sms, men kan også findes på MinSundhed og Sundhed.dk.

Annonce

Andre er også velkomne

Pro Medical står i samarbejde med Bjarke Reventlow bag en lignende ordning i København. Den har fungeret i snart tre uger. Det er således et allerede afprøvet koncept, der er åbnet i Aarhus.

- Vi benytter kun sundhedsfagligt personale til at pode, og vores system er udviklet af KMD og er 100 procent GDPR sikret, og taler sammen med SSI og app'en MinSundhed, siger Bjarke Reventlow.

Det nyoprettede testcenter på Bar Smil kan naturligvis også benyttes af andre end restauranternes gæster, så står du og skal i træningscenter, biograf eller på stadion og se AGF og mangler et coronapas, er det nu en ekstra mulighed.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et af Aarhus ældste værtshuse drives med trukket håndbremse: - Peter Gift har altid været et lidt pænere værtshus

Aarhus For abonnenter

Socialområdet skal videre efter en kæmpe begmand: - Nu må Aarhus prioritere mennesker før mursten og prestige

Annonce