Annonce
Østjylland

En læser undrer sig: Hvorfor en gravsten for Søs, hvis hun stadig er i live?

Søs står der på mindepladen på Odder Ny Kirkegård. Bemærk dødsdatoen. Privatfoto
På Odder Ny Kirkegård findes en stenplade, som vækker nysgerrighed på grund af datoen for dødsfaldet, som først er om 41 år. De efterladte til den afdøde fortæller, at Søs, alias Kira Petri, faktisk døde i 2021 - men at hun lige til det sidste var så livsglad, at hun bad om at få en sat dødsdato langt ud i fremtiden på sin mindeplade.

Odder:  Som forbipasserende ved mindepladerne på Odder Ny Kirkegård bliver man nødt til at stoppe op, når man passerer pladen med navnet Søs og en dødsdato præcis hundrede år efter hendes fødsel i 1963. For det er jo først om 41 år!

Det undrer også en læser, Tommy Nielsen, som har sendt avisen et foto af pladen og bedt os finde ud af historien bag den besynderlige dødsdato.

Takket være medarbejdere på kirkegården er vi siden blevet kontaktet af Teddy Kriegbaum, der er bror til Kira Petri, der døde i starten af juni 2021 efter at have kæmpet med en alvorlig kræftsygdom i knap et år. Hun er den Søs, som ligger under stenen.

Annonce
Kira Petri døde i 2021, men da hun var et utroligt livsglad menneske, valgte familien at lade hendes dødsdato på mindestenen være langt ud i fremtiden. Nøjagtig som hun havde ønsket. Privatfoto 

Teddy Kriegbaum forstår godt folks undren, og han forklarer gerne, hvad der gemmer sig bag den besynderlige mindeplade.

Søs tegnede selv mindepladen og pjattede med, at hun da først ville dø som 100-årig. Derfor holdt hun fast i, at der skulle stå 2063 som dødsår på den.

Teddy Kriegbaum, bror til Kira Petri

- Vores søster var ret afklaret med sin død og bisættelse, og hun lavede faktisk nærmest en drejebog for bisættelsen: Hvor hun ville bisættes, salmerne i kirken og efterfølgende sammenkomst på Odder Parkhotel. Hvad angår mindepladen tegnede hun den selv og pjattede så med, at hun da først ville dø som 100-årig. Derfor holdt hun fast i, at der skulle stå 2063 som dødsår på pladen, selv om hun vidste, hvor det bar hen, fortæller Teddy Kriegbaum og benytter lejligheden til at fortælle om søsteren, der boede i Odder i stort set hele sit liv:

- Kira, der var single, arbejdede som ernæringsassistent på forskellige institutioner i Aarhus i hele sit liv. Hun var et af de mest livsglade mennesker, jeg har mødt, og det tror jeg også, at hun var blandt venner og bekendte. For eksempel hyggede hun sig altid meget med andre AGF-fans, ligesom en masse kolleger på hendes arbejdsplads Behandlingshjemmet Bøgholt troppede op hos mig i Smørum på Sjælland, da hun i efteråret 2020 havde 25 års jubilæum. Da lå hun dødsyg hjemme hos mig og min familie. Kollegerne kom i fire-fem fyldte biler for at hylde hende, siger broderen og fortsætter:

Kærlig hævn

- Jo, trods modgang i det sidste år af hendes liv, bevarede Søs sin sorte humor til det sidste. For eksempel havde hun skrevet i sin drejebog til bisættelsen, at man i kirken skulle høre temasangen fra filmen "Titanic".... også selv om hun udmærket vidste, at jeg ganske enkelt hader den sang. Hun skrev da også i drejebogen, "der fik jeg dig". Søs var med andre ord en kvinde med så meget livsglæde, at vi valgte at lade hende udskyde sin dødsdag på mindepladen. Og se nu bare - så kom hun da i avisen. Det ville hun have grinet meget af.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Østjylland

Der er frivillige og så er der Vibeke Bjerregaard Iversen

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce