Odder: Som forbipasserende ved mindepladerne på Odder Ny Kirkegård bliver man nødt til at stoppe op, når man passerer pladen med navnet Søs og en dødsdato præcis hundrede år efter hendes fødsel i 1963. For det er jo først om 41 år!
Det undrer også en læser, Tommy Nielsen, som har sendt avisen et foto af pladen og bedt os finde ud af historien bag den besynderlige dødsdato.
Takket være medarbejdere på kirkegården er vi siden blevet kontaktet af Teddy Kriegbaum, der er bror til Kira Petri, der døde i starten af juni 2021 efter at have kæmpet med en alvorlig kræftsygdom i knap et år. Hun er den Søs, som ligger under stenen.
Teddy Kriegbaum forstår godt folks undren, og han forklarer gerne, hvad der gemmer sig bag den besynderlige mindeplade.
Teddy Kriegbaum, bror til Kira PetriSøs tegnede selv mindepladen og pjattede med, at hun da først ville dø som 100-årig. Derfor holdt hun fast i, at der skulle stå 2063 som dødsår på den.
- Vores søster var ret afklaret med sin død og bisættelse, og hun lavede faktisk nærmest en drejebog for bisættelsen: Hvor hun ville bisættes, salmerne i kirken og efterfølgende sammenkomst på Odder Parkhotel. Hvad angår mindepladen tegnede hun den selv og pjattede så med, at hun da først ville dø som 100-årig. Derfor holdt hun fast i, at der skulle stå 2063 som dødsår på pladen, selv om hun vidste, hvor det bar hen, fortæller Teddy Kriegbaum og benytter lejligheden til at fortælle om søsteren, der boede i Odder i stort set hele sit liv:
- Kira, der var single, arbejdede som ernæringsassistent på forskellige institutioner i Aarhus i hele sit liv. Hun var et af de mest livsglade mennesker, jeg har mødt, og det tror jeg også, at hun var blandt venner og bekendte. For eksempel hyggede hun sig altid meget med andre AGF-fans, ligesom en masse kolleger på hendes arbejdsplads Behandlingshjemmet Bøgholt troppede op hos mig i Smørum på Sjælland, da hun i efteråret 2020 havde 25 års jubilæum. Da lå hun dødsyg hjemme hos mig og min familie. Kollegerne kom i fire-fem fyldte biler for at hylde hende, siger broderen og fortsætter:
Kærlig hævn
- Jo, trods modgang i det sidste år af hendes liv, bevarede Søs sin sorte humor til det sidste. For eksempel havde hun skrevet i sin drejebog til bisættelsen, at man i kirken skulle høre temasangen fra filmen "Titanic".... også selv om hun udmærket vidste, at jeg ganske enkelt hader den sang. Hun skrev da også i drejebogen, "der fik jeg dig". Søs var med andre ord en kvinde med så meget livsglæde, at vi valgte at lade hende udskyde sin dødsdag på mindepladen. Og se nu bare - så kom hun da i avisen. Det ville hun have grinet meget af.