Annonce
Kultur

En lørdag for fuldt kor

Koret Postyr fejrer sit ti års jubilæum med musikalske kor-venner lørdag 2. november klokken 16.30, hvor omkring 120 sangere samles. PR-foto

AARHUS: Der er masser af kor-arrangementer i Aarhus denne lørdag. I Musikhuset Aarhus samles et 100 mands stort kor klokken 15 og synger til filmen "Ringenes Herre". Samme sted i Symfonisk Sal synger et kor på 150 mennesker til dirigenten Jonas Nørbygaard Rasmussens debutkoncert klokken 16.

Og i Christianskirken samles 120 sangere med vokalgruppen Postyr til dennes 10 års jubilæumskoncert. Altså optræder og synger tæt på 400 af de dygtigste sangere i Århus, samtidig, til disse tre stort opsatte koncerter.

Til Postyrs jubilæumskoncert optræder vinderne af Eurovision for kor, århusianske Vocal Line. Postyr startede for ti år siden som fem sangere i Vocal Line og har siden rejst verden rundt og sunget over 500 koncerter. Koret er lige kommet hjem fra turné i Kina og Sverige.

Udover Vocal Line, kommer også det prisvindende Mariagerfjord Pigekor, koret Lyt og vokalgruppen Sono. Korene vil synge sammen og samarbejder på tværs af grupperne.

Koncerten med Postyr finder sted klokken 16.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce