Annonce
Kultur

En lang dags rejse mod sejr for De Fyrretyve Røvere

Klokken 11.15: De to brødre der står bag en af byens nye gadekøkkender Ahmed (tv) og Anas Amin, har netop handlet varer til dagens produktion i gadekøkkenet. Foto: Flemming Krogh

De to brødre Anas Amin og Ahmed Amin har succes i deres take-away De Fyrretyve Røvere med deres mellemøstlige mad. Vi fulgte dem dagen igennem, mens hverken de eller vi vidste, om de ville blive få prisen for Byens Bedste Take-Away. Og sandelig - det gjorde de.

AARHUS: Det kræver en stor indkøbsvogn, når der skal handles ind til hjemmebagte pitabrød med forskellige slags fyld - eller til en Kumpir, en bagt kartoffel med fyld. Men det er de to brødre Anas og Ahmed Amin efterhånden vant til.

Igennem et års tid har de haft stor succes med at lave deres retter, som de serverer i deres gadekøkken i Frederiksgade, helt fra bunden.

Dagen starter med et stort indkøb i Tilst, hvor der skal købes mel, olie grøntsager og andre ingredienser og råvarer. Det gør de to brødre også i dag, selvom der er udsigt til en kort arbejdsdag. De Fyrretyve Røvere, som deres gadekøkken hedder, er nemlig nomineret til Byens Bedste og derfor lukker de tidligt, så de kan blive klar til den store aften, hvor de håber at vinde prisen som Byens Bedste Take-away.

Begge brødre er uddannede kokke, og de har begge fået interessen for at arbejde med mad som opvaskere, da de var helt unge.

- Vi er vant til lange arbejdsdage. Det er der ofte i vores branche, og når vi nu er blevet selvstændige, er arbejdsdagen ofte meget lange, fortæller storebror Ahmed, imens han finder grønt og andre friske varer frem i indkøbscentret.

Annonce
Klokken 14.35: En sidste pita bliver lavet klar på en kort åbningsdag i De Fyrretyve Røvere. Foto: Flemming Krogh

Lange arbejdsdage

Lillebror Anas er heller ikke bleg for at have lange arbejdsdage. Men da han har en kone og en lille søn på ét år derhjemme, må han gå lidt tidligt indimellem.

- Det er noget, vi finder ud af. Vi hænger os ikke i hvem der arbejder mest. Det skifter og vi deles om opgaverne, forklarer Ahmed.

- Vi er gode til at hjælpe hinanden og til at arbejde sammen, siger lillebroren på vej ud til bilen, hvor de pakker dagens indkøb ind i et bagagerum i deres egen bil.

Nu går turen til midtbyen, hvor der skal skæres grøntsager og laves dej i passende portioner, så det passer til en pita. De Fyrretyve Røvere åbner klokken 13 og især i tidsrummet fra 17 til 21, hvor de lukker, er der travlt. Ofte er der kø ud på gaden, så det giver travlhed i det smalle butikslokale. Derfor har brødrene ansat 5-6 mand til at hjælpe til.

- Forberedelserne er det, der kræver mest. Dér har vi travlt, selve arbejdet med at tilberede det sidste og tage imod bestillinger er ikke så hårdt. Det nyder vi, siger Ahmed.

Klokken 14.40: De har travlt med at ekspedere kunder i gadekøkkenet, hvor Ahmed Amin (på billedet) skifter mellem at lave mad i køkkenet bagved og med at ekspedere ved disken. Foto: Flemming Krogh

En særlig aften

Brødrenes kurdiske baggrund kan smages i gadekøkkenet, hvor en pita ofte bliver krydret med chili og andre stærke sager.

- En god pita er nybagt, stærkt krydret med chili tilsat noget syre som syrnet løg eller syrnet kål. Efter min smag, men det er noget, som kunden selv bestemmer naturligvis, forklarer Ahmed.

Arbejdet i gadekøkkenet nyder begge brødre, selvom det er noget ganske andet end at arbejde som kok på Svinkløv Badehotel, eller på Restaurant Patrice i Aarhus, som er nogle af de finere steder, de har arbejdet.

- Indimellem skulle jeg bruge en pincet, når jeg anrettede retter på finere steder. Her er det noget ganske andet, men det er hyggeligt, og jeg nyder at servere de enkle retter, siger Anas, som gør den sidste pita klar til en kunde ved tre-tiden denne torsdag, hvor de lukker tidligt.

Brødrene har nemlig udsigt til en særlig aften. De skal være helt klar til prisuddelingen af Byens Bedste i Hermanns i Tivoli, som 'Byens Avis' står bag. Her håber de på at vinde prisen for Byens Bedste Take-away.

Inden turen går til Hermanns, hvor festlighederne foregår, og hvor de to brødre har købt billet til deres ansatte, skal de en tur til barberen i Viby. Inden de kører et smut hjem for at skifte tøj.

De har et travlt program, de to brødre, men de nyder det tydeligvis. Og i morgen åbner de deres 'røver-køkken' igen, og står klar med take-away lavet fra bunden.

Klokken 14.45: Holdfoto foran køkkenet. Brødrene fik hjælp af århusianeren Peter Fröhlich da de skulle indrette deres gadekøkken. Det skulle være råt og enkelt og skålene skulle være orientalske og originale. Foto: Flemming Krogh

Vinderne

Men inden da skal de en tur til Hermanns for at følge prisuddelingen. Og stemingen er høj hos alle 'røverne', da Borgmester Jacob Bundsgaard råber netop dem op som vinderne. I samlet flok - med de bredeste smil - går de op på scenen for at modtage salens hyldest.

Klokken 16.20: Brødrene når forbi Den Brede Barber i Viby, Ehab Hijazi, inden de når hjem til Gellerup for at skifte tøj. De skal være i Hermanns senest klokken 20, hvor Byens Bedste begynder. Foto: Flemming Krogh
20.26. Sejren er hjemme og 'røverne' går på scenen til Byens Bedste for at blive hyldet. Foto: Flemming Krogh
Og her er beviset i glas og ramme til røverne.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce