Annonce
Aarhus

En lettet borgmester genåbnede Aarhus: Opfordrede århusianerne til at spise mere ude

Borgmester Jacob Bundsgaard og politidirektør Kirsten Dyrman afholdte fredag pressemøde om, at corona-restriktionerne i Aarhus bliver ligesom i resten af landet. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Fredagens pressemøde med borgmester Jacob Bundsgaard var en opløftende affære. Med glæde og lettelse i stemmen kunne han fortælle, at corona-restriktionerne i Aarhus er ophævet fra dags dato. Samtidig lød en opfordring til århusianerne om at bruge byens natteliv og spisesteder.

AARHUS: Det var en tydeligt glad og lettet århusiansk borgmester, der fredag eftermiddag med politidirektør Kirsten Dyrmand ved sin side skridtede ned ad trappen mod de ventende journalister i Rådhushallen.

Kun tre uger tidligere var stemningen en helt anden, da der var indkaldt pressemøde til at lukke mere ned for Aarhus og indføre restriktioner og krav om mundbind i byen.

Jacob Bundsgaard indledte fredagens pressemøde med at annoncere, at han havde gode nyheder. Borgmesteren forklarede, at smittetallet i Aarhus er faldende og allerede efter pressemødet, ville de midlertidige corona-restriktioner i Aarhus være ophævet med undtagelse af besøg på plejehjem, som ville blive åbnet for lørdag.

Annonce

Han roste de mange medicinstuderende og andre sundhedsmedarbejdere, der har hjulpet den seneste tid med de mobile testbiler. Ros lød der også til lærer og medarbejdere hos de århusianske skoler for tage godt hånd om smittesituationer.

Derudover kunne borgmesteren med glæde oplyse, at de århusianske restauranter, caféer, barer og natteliv allerede fredag aften må holde åbent til klokken 02 ligesom i resten af Danmark.

Brug byens spisesteder og natteliv

Bundsgaard kom også med en opfordring til århusianerne om at bruge nattelivet og gå ud at spise og drikke på byens beværtninger og spisesteder for at støtte stederne, der har gennemgået en hård tid økonomisk med restriktionerne og nedlukningerne.

- Brug det organiserede natteliv, hvor der er styr på sikkerheden og trygheden. Så man kan more sig og holde en sikker fest i Aarhus. Tag ud og tag aktiv del i byens liv og støt de brancher, der har haft det svært. Spis en middag eller få en øl her fredag eftermiddag, sagde borgmesteren.

Sådan er de nye corona restriktioner i Aarhus

Fra fredag er de specielle corona-restriktioner i Aarhus ophævet. Det betyder at:

  • Restauranter, barer og natteliv i Aarhus må nu holde åbent til klokken 02 ligesom i resten af Danmark.
  • Ungdomsuddannelserne får lov at åbne for samtlige elever.
  • De tidligere hotspots i Aarhus bliver ophævet, men der bliver lavet et nyt hotspot ved Botanisk Have, hvor mange unge har samlet sig den seneste tid. Man kan også lave et opholdsforbud i Botanisk Have, hvis for mange fortsat samles.
  • Fra lørdag må man igen besøge ældre på plejehjem. Der opfordres til at orientere plejehjemmet på forhånd, så evt. smitteopsporing vil være nemmere.
  • Anbefalinger om at undgå offentlig transport, arbejde hjemme og begrænse trængslen i detailhandlen er annuleret. Jacob Bundsgaard opfordrede endda på fredagens pressemøde århusianerne til at spise og drikke i byens forretninger i stedet for at samles på offentlige områder.

Borgmesteren appellerede altså til, at unge gør brug af det organiserede natteliv i stedet for at mødes offentligt i store grupper - eksempelvis i Botanisk Have, der nu bliver Aarhus' eneste corona-hotspot.

Politidirektør Kirsten Dyrmand slog fast:

-For ikke at bringe os alle sammen tilbage til restriktionerne igen, har vi valgt at gøre Botanisk Have til et hotspot, hvor vi vil have særlig opmærksomhed over weekenden, sagde Kirsten Dyrmand på pressemødet, hvor hun samtidig roste østjyderne for at følge politiets anvisninger og overholde restriktionerne omkring hotspots.

Annonce

Gode nyheder til unge og gamle

Der var også gode nyheder til både de studerende på ungdomsuddannelserne i Aarhus efter flere ugers hjemmeundervisning og protester herom, og de ældre ude på plejehjemmene, der ikke har kunnet modtage besøg i ugevis.

Bundsgaard forklarede at, de studerende nu må møde i skole og de ældre igen kan få besøg på plejehjemmene. Dog træder de nye besøgsregler først i kraft lørdag på plejehjemmene med visse restriktioner. Blandt andet anbefales det, at man aftaler besøg med plejehjemmet på forhånd.

Annonce

Anbefalinger bliver også ophævet

Ikke nok med ophøret af de specielle corona-restriktioner i Aarhus, så bliver de særlige anbefalinger fra tidligere på måneden også annuleret.

Anbefalingerne lød på at undgå offentlig transport, forsøge at arbejde hjemmefra og begrænse trængslen i detailhandlen. Alle disse anbefalinger er nu erstattet at en opfordring fra Jacob Bundsgaard om at bruge byens liv og tage ud at spise en middag.

Ikke en dårlig måde at gå på weekend for en borgmester og en by, der har haft meget at se til på det seneste.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Aarhus

Markant fald i antallet af nye corona-tilfælde i Aarhus: Men der er desværre ingen grund til at juble

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce