Annonce
Aarhus

Medarbejder på århusiansk plejecenter smittet med coronavirus

En medarbejder på Bøgeskovhus i Viby er smittet med covid-19. Vedkommende er nu isoleret derhjemme. Arkivfoto: Axel Schütt
En medarbejder på det århusianske plejecenter Bøgeskovhus er smittet med covid-19. Alle borgere på centret er sendt i hjemmekarantæne.
Annonce

VIBY: Tirsdag aften er der konstateret smitte med coronavirus hos en medarbejder på Lokalcenter Bøgeskovhus i Viby. Centret drives af det private omsorgsselskab Forenede Care.

Medarbejderen har ikke oplevet symptomer på sygdommen, men er blevet testet, da der var smitte i den nærmeste familie. Medarbejderen er nu i hjemmekarantæne.

Bøgeskovhus fortæller, at medarbejderen kun har arbejdet på én afdeling på centret, og at der ikke er sygdomstegn ved de beboere, som medarbejderen har haft kontakt med. Dog er alle beboere sendt i hjemmekarantæne i egen bolig. De vil blive testet i løbet af onsdag.

- Lige nu pågår opsporing og tests af alle medarbejdere, der potentielt kan have været i nærheden af den smittede. Vi har fortsat massivt fokus på håndhygiejne, afspritning og holder øje med eventuelle sygdomstegn hos resten af medarbejderne og borgerne på Bøgeskovhus, siger Jesper Westphal, centerchef på Lokalcenter Bøgeskovhus, i en pressemeddelelse.

Nu håber man, at smitten har begrænset sig til den ene medarbejder.

- Det er ulykkeligt, at smitten har ramt et af vores plejecentre, men godt at det forhåbentlig er blevet opdaget, inden det har spredt sig. Uanset hvad, håber jeg, at smitten kan inddæmmes til kun den ene smittede medarbejder, og så ønsker jeg, at vi fortsat har fokus på at opretholde en nogenlunde normal hverdag for resten af centerets beboere, siger Stine Louise Eising von Christierson, adm. direktør i Forenede Care.

Pårørende til beboerne på den pågældende afdeling er orienteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Smukfest i baghaven i en Aarhus-forstad

Annonce