Annonce
Aarhus

En million til outdoor-projekter: Se her, hvem der har fået penge

Aarhus Watersports Complex, der står bag kabelbanen i Bassin 7 på Aarhus Ø, er blandt de ni foreninger, som har fået del i outdoor-midlerne fra Aarhus Kommune. Arkivfoto: Axel Schütt
Ni outdoor-projekter har til sammen fået en million kroner fra Aarhus Kommune. Projekterne skal give århusianerne bedre adgang til at bruge naturen på en aktiv måde.

AARHUS: Byens grønne områder skal i højere grad sættes i spil. Der skal være flere steder i Aarhus, hvor man kan få aktive oplevelser i naturen med bevægelsesstier og udendørs idrætsfaciliteter.

Derfor har en række outdoor-projekter fået tilskud fra Aarhus Kommune. Puljen til outdoor-faciliteter er på en million kroner, og i alt har ni projekter fået op til 250.000 kroner.

De ni projekter er udvalgt blandt 14 ansøgere, der i alt har søgt for mere end 16 millioner kroner. Pengene til puljen er afsat af rådmanden for Kultur og Borgerservice og rådmanden for Teknik og Miljø i fællesskab, som en del af den kommende outdoorstrategi, der bliver præsenteret senere på året.

Annonce

- Der er masser af spændende områder, som vi kan udvikle, så de inviterer til, at man kan fordybe sig, være aktiv eller gå en tur, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) i en pressemeddelelse.

Han bliver bakket op af rådmanden for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V):

- Vi skal være ambitiøse på outdoor-området og huske, at outdoor ikke kun handler om at få pulsen i vejret men for eksempel også om overnatning i sheltere og gåture ved vandet.

Input fra borgere

Mere end 250 borgere har givet ideer til outdoor-faciliteter i Aarhus. Det er sket på hjemmesiden aarhusmangleroutdoor.dk.

Vi skal være ambitiøse på outdoor-området.

Bünyamin Simsek, rådmand

Læs her om de ni projekter, der har fået tilskud.

Annonce

Idrætsrambla Rolf Haugstrups Plads

Vejlby Risskov Centeret ønsker at udvikle den eksisterende 'Idrætsrambla' på Rolf Haugstrups Plads og har modtaget 250.000 kroner til et projekt, der skal målrettes borgere på tværs af alder og kultur. Der er blandt andet forslag om udvikling af basketbane og multibane.

Annonce

Vandsportsfacilitet i Bassin 7

Aarhus Watersports Complex ønsker at etablere et fullsize kabelsystem og en vandpark med mange aktiviteter både til vands og til lands. Til det har foreningen fået 200.000 kroner, der skal gå til et udvidet og permanent kabelsystem.

Annonce

Stier i Studstrup-Skæring

Studstrup Borgerforening ønsker med nye steder og oplevelsesstier i Studstrup og Skæring at bidrage til et lokalsamfund i bevægelse på tværs af generationer. Til det formål foreningen modtaget 150.000 kroner.

Annonce

Uderum ved Nr. Boulevard Skole

Nørrestenbro Beboerforening har fået 150.000 kroner, til at etablere et grønt åndehul mellem to bygninger ved Nørreboulevard Skole, som tilgodeser brugere og beboere i området.

Annonce

Outdoorfitness Vestereng

Aarhus Beachvolley Club har fået 50.000 kroner til at etablere et outdoor fitnessområde på Vesterengvej i et eksisterende græsstykke mellem vej og parkeringsplads.

Annonce

Bålhytte i Trige

Trige Sammenhold og Trige Krolf Klub modtager 50.000 kroner til at opføre en bålhytte på Ellens Plæne som er et samskabelsesprojekt, hvor alle generationer i Trige deltager.

De har fået penge

  • Vejlby Risskov Centeret, 250.000 kroner
  • Aarhus Watersports Complex, 200.000 kroner
  • Studstrup Borgerforening, 150.000 kroner
  • Nørrestenbro Beboerforening, 150.000 kroner
  • Aarhus Beachvolly Club, 50.000 kroner
  • Trige Sammenhold/Trige Krolf Klub, 50.000 kroner
  • Det Danske Spejderkorps/Kløverhytten, 50.000 kroner
  • Aarhus Børnehøjskole, 50.000 kroner
  • Aarhus Trailbuilders, 40.000 kroner
Annonce

Udearealer ved Kløverhytten

Det Danske Spejderkorps/Kløverhytten har fået 50.000 kroner til at etablere nye udearealer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af blomstereng og forbedring af biodiversiteten.

Uderum Børnehøjskolen

Aarhus Børnehøjskole får 50.000 kroner til at etablere ude- og bevægelsesrum ved højskolens bygning på Nørre Allé. Det skal inddrage træer og planter og give lyst til gå på opdagelse.

Mountainbikesporet "Den Sidste Ulv"

Aarhus Trailbuilders ønsker at videreudvikle mountainbikesporet "Den Sidste Ulv" ved Studenterbakken i Marselisborg Skovene. Projektet modtager 40.000 kroner til formålet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce