Annonce
Debat

En mor gør et tungt valg: Nej tak til folkeskolen

"Det er så nemt at træffe beslutninger, som giver mening på overordnet plan, men vi må aldrig glemme, at det handler om mennesker. Og denne sag handler ikke bare om mennesker, men om små børn. Små børn, som snart skal starte i skole. Små børn, som ikke får lov til at følges med deres venner fra børnehaven. Små børn, der ikke kommer til at cykle i skole, fordi de nu skal køres eller med bus. Små børn, som skal gå i skole de næste 10 år", skriver Kirstine Brinth Assenholm. Tegning: Jens Nex
Annonce

DEBAT: Jeg gik på en ganske almindelig folkeskole, da jeg var barn, og det har jeg også altid tænkt, at mine børn skulle. Men ikke for enhver pris. Det står klart for mig nu, hvor der i Skanderborg Kommune er fremsat et forslag, som medfører, at mine børn ikke skal gå på Stilling Skole som forventet.

Stilling Skole ligger cirka en kilometer fra vores dejlige nybyggerhus i Anebjerg-området, som vi flyttede ind i tilbage i 2015. Vi var netop blevet forældre til en skøn lille dreng og var superglade over at have fundet det perfekte område til børnefamilier. Stisystemer, gode institutioner og masser af andre børn i området var hovedårsagen til, at vi bosatte os netop her.

Og nu er der så nogle smarte politikere i Skanderborg Kommune, som synes, at mine børn ikke skal gå på den skole alligevel. De har brug for at spare penge, og de penge skal jo findes et sted. Det gør vel ikke noget, hvis der er et par børn, som ikke skal gå på den skole, de havde regnet med? Jo, det gør!

Hvordan ville du have det, hvis dit barn skulle skifte til en anden skole, som du slet ikke brød dig om? En skole, der ligger langt væk fra dit hjem, og som gør alle de fine stier og tunneller i området fuldstændig overflødige?


Svigter politikerne os som mennesker, så svigter jeg lige tilbage i trods over at være blevet rendt over ende. Hvordan kan jeg andet? Det handler jo om mine børn.


Det er så nemt at træffe beslutninger, som giver mening på overordnet plan, men vi må aldrig glemme, at det handler om mennesker. Og denne sag handler ikke bare om mennesker, men om små børn.

Små børn, som snart skal starte i skole. Små børn, som ikke får lov til at følges med deres venner fra børnehaven. Små børn, der ikke kommer til at cykle i skole, fordi de nu skal køres eller med bus. Små børn, som skal gå i skole de næste 10 år.

10 år er meget. Det er ikke et enkelt år, vi taler om, men hele deres skolegang. Hvis forslaget her gennemføres, så kommer mine børn til at spille fodbold på én skole og have danskundervisning på en anden. De vil få klassekammerater, som bor så langt væk, at de ikke kan cykle derhen. Og de vil se med forundring på alle deres venner fra børnehaven, som sammen skal videre til Stilling Skole, mens de selv skal starte et helt andet sted. Derfor kan jeg ikke bare lukke øjnene og håbe på det bedste.

Mine børn skal IKKE gå på Virring Skole eller Niels Ebbesen Skolen. Det skal de simpelthen ikke, og derfor har vi besluttet at sige nej tak til folkeskolen, hvis forslaget her bliver gennemført.

Det piner mig faktisk, for jeg synes, vi har en fuldstændig fantastisk folkeskole i Danmark, og den vil jeg gerne støtte. Men hvis den støtte kommer på bekostning af begge mine børns skolegang, så kan jeg ikke længere tage del i fællesskabet. Svigter politikerne os som mennesker, så svigter jeg lige tilbage i trods over at være blevet rendt over ende. Hvordan kan jeg andet? Det handler jo om mine børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce