Annonce
Navne

Musikhuset henter sin nye chef i Aalborg: Musiker skal stå i spidsen for det nye program

Musikhuset Aarhus har fundet sin nye kunstneriske chef i et stærkt felt af 33 ansøgere. Det bliver 43-årige Jeppe Uggerhøj, der fremover skal sætte den kunstneriske retning i Nordens største musikhus. Foto: Anders Hede
Jeppe Uggerhøj er ansat som kunstnerisk chef for Musikhuset Aarhus.

Musikhuset Aarhus har fundet sin nye kunstneriske chef i et stærkt felt af 33 ansøgere. Det bliver 43-årige Jeppe Uggerhøj, der fremover skal sætte den kunstneriske retning i Nordens største musikhus. Musikhuset har et omfattende program med flere end 1.500 arrangementer om året.

- Musikhuset har de seneste år været i en positiv udvikling, hvor kvalitet, antal forestillinger og økonomi er styrket. Jeppe har både kvalifikationer, erfaringer og visioner til at bygge på og skærpe vores kunstneriske profil og gæsternes oplevelse yderligere. Med en stærk faglighed, dokumenterede resultater, et stort netværk i hele musik- og kulturlivet og ikke mindst både kunstnerisk og kommerciel indsigt er jeg helt overbevist om, at han bliver en stærk faktor i indfrielsen af Musikhusets høje ambitioner i årene fremover, siger Musikhusets direktør Jan Christensen i en pressemeddelelse.

Jeppe Uggerhøj kommer fra en stilling som programchef i Musikkens Hus i Aalborg, hvor han har været med til at udvikle kulturhuset fra et ambitiøst byggeprojekt til et af landets flotteste og mest anerkendte musikhuse. Her har han stået for programlægning og i de seneste år også for marketing og billetkontor. Fremover skal han være leder for en afdeling med otte personer, der står for programlægning og marketing i Nordens største musikhus.

Han er diplomuddannet musiker fra Det Jyske Musikkonservatorium og har desuden en uddannelse i erhvervsøkonomi og musikvidenskab fra Aarhus Universitet. Før stillingen i Musikkens Hus har han spillet i forskellige orkestre bl.a. Aarhus Symfoniorkester og arbejdet som leder indenfor talentudvikling.

Han tiltræder sin nye stilling som kunstnerisk chef i Musikhuset 1. december, hvor han indtræder i Musikhusets ledergruppe og får ansvaret for husets program- og marketingafdeling. Jeppe Uggerhøj erstatter Musikhusets tidligere kunstneriske chef, Mette Kier, der i august i år tiltrådte som direktør for Vejle Musikteater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce