Annonce
Danmark

En ny R4dio, fem nye debatprogrammer: Her er vores bud på de nye værter

Peter A.G. her i front for Gnags på årets Tinderbox-festival. Han kunne godt blive en god været på et kommende debatprogram, mener opinionsredaktøren på avisen Danmark. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Bor der andet end bonderøve i provinsen? Ja, det gør der, og det ved alle vi, der bor her jo godt i forvejen. Vi har mindst lige så mange elitære, intellektuelle, skarpe, bidske, snu og skægge borgere og meningsdannere som i hovedstaden.

Nu skal der som bekendt fra 1. november sendes landsdækkende taleradio fra provinsen med hovedsæde i Aarhus, og i kravene til den, der overtager FM4-frekvensen, står blandt andet, at den nye radio skal levere 385 minutters debat - spredt ud over mindst seks dage - om ugen. Vi bad derfor opinionsredaktør på avisen Danmark Henrik Sejerkilde give bud på, hvordan den nye radio, eller R4dio, kan løfte dén opgave.

Her er buddene helt og aldeles uopfordret og uforpligtende:

1 "Jeg er blevet gammel, så nu vil jeg sidde på en bænk og sige min mening - om alt"

Programvært Peter A.G. Nielsen: Bonderøv fra Skjern, der har udsynet – ikke bare fra et langt liv på scenen, men også fra sine forposter i Vejers, Laven og København. Han mestrer den svære disciplin både at slingre ned ad Vestergade og sætte den grundtvigianske finger på vi menneskers ømme punkter.

Derudover har han også den superkraft at kunne råbe et reggae-"yeah", når han eventuelt gerne vil afbryde en gæst.

2 "Hærdet Herdis"

Programvært Herdis Hansen: Hende er der ingen eller intet, der kan vælte. Når man til daglig arbejder med døende mennesker, som hun gør i sit job som leder af Anker Fjord Hospice, tager man ikke hvad som helst for gode varer. Herdis er medlem af Etisk Råd - og det føles ret trygt, når man er i hendes vestjyske hænder.

3 "Ska' du hav' en fiskerlussing?"

Programvært John Jørgensen: Fiskerlussingen, der svingede den verbale hammer i en tid med overbud af symbolpolitik, og med en enorm gennemslagskraft på de sociale medier blev en humanismens stemme fra en (ud-)kant af landet, der ellers sjældent når op til den nationale overflade. Men vi smilede ad John og fik måske en sentimental længsel efter noget, der var engang.

Ordentlighedens selvbestaltede politibetjent stillede såmænd op til Folketinget som løsgænger - på Nørrebro i København.

4 "Tøffes trakasserier"

Programvært Stig Tøfting: Når man simpelthen ikke kan sige andet, end det man mener. Er det ikke bare fedt? "Tøffe" er Aarhus helt ind i knoglerne, men er mindst lige så rapkæftet som en smart sælger i bløde sko fra Københavns brokvarterer.

5 "Varbergs perspektiver i nutid og datid"

Programvært Jeanette Varberg: Det formidlingsmæssige kuglelyn, der som museumsinspektør på Nationalmuseet er superpendler fra Horsens til København. Hun kan både gøre os klogere på fortiden, uden at der er antydning af støv i mundvigene, og sætte nogle af tidens aktuelle temaer ind i den store historiske ramme, vi ellers ikke altid er forvænt med.

Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Live Sport For abonnenter

Se landskampen her fra 18.15: Danmark møder Spanien i European Golden League

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce