Annonce
Sport

En ny start for alle

For flere af spillerne kan trænerskiftet betyde mere spilletid. En af dem er Niklas Backman. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Der blæser nye vinde over AGF. Holdet har nu haft de første træninger med sin nye cheftræner David Nielsen. Spillerne ser det som en frisk og ny start for alle.

Annonce

FODBOLD: Vinden blæser kraftigt langs kunstgræsbanen på Fredensvang, men alligevel høres det tydeligt, at der er en ny mand i spidsen for AGF. Cheftræner David Nielsen råber spillerne frem i intervalspillet. Hver gang bolden vindes eller hamres i kassen, råber han højlydt og roser spillerne.

En ny stil, nye træningsøvelser og et nyt ansigt. Og AGF'erme går på med krum hals. En af dem, som i løbet af sin karriere har set trænere komme og gå, er svenske Niklas Backman. Den svenske forsvarsspiller startede inde i de tre første kampe i denne sæson, men siden så Glen Riddersholm andre veje, når han skulle udpege spillerne til pladserne i midterforsvaret. Senest optrådte Backman i pokal-exitet mod Fredericia.

Og svenskeren ser trænerskiftet som en frisk start. Både for ham og holdet. De to første træninger under David Nielsen har været gode, lyder det fra forsvarsspilleren.

- Det har været meget positivt. Han er en træner med meget energi og er kommet ind med en positiv attitude. Alle starter fra scratch. Jeg er sikker på, at han kender os godt fra tiden i Lyngby, men det er nye ting, vi skal lære som en ny taktik, og vi skal lære hinanden at kende. Derfor er det godt, at vi har en god pause inden næste kamp, siger Backman og tilføjer om sine egne chancer for mere spilletid.

- Det er en ny start. Sådan er det for alle. Ikke kun for mig, men alle får en ny chance, og så må man se, om man passer ind. Jeg har været gamet i mange år og set trænerfyringer andre steder. Der kommer en ny tænding, og alle vil vise, at de skal spille. Man vil gøre alt for at vise, at man er fit og er klar. Træneren kommer med ny øjne og nye ideer. Så det bliver nogle intensive dage, så det er godt, at der er landskampspause.

Opvisningskamp

AGF møder onsdag HEI i en opvisningskamp på HEIs anlæg, hvor HEI indvier en ny kunstgræsbane.Kampen starter klokken 18, og det koster 50 kroner at se opgøret, hvor tidligere spillere som Peter Graulund, Martin Jørgensen og Stig Tøfting spiller med for AGF.

Annonce

God energi

En af dem, som har oplevet lidt af hvert i AGF er keeper Steffen Rasmussen. Hans første kampe på bænken i AGF var under Peter Rudbæk, og David Nielsen er dermed hans 14. træner i AGF.

Målmanden med over 400 kampe for AGF har netop forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2018. Hans indtryk af den nye træner er også positivt.

- Det har været fint. Der har været god energi på de første dage. Der er ikke så meget, der kommer til at ændre sig. Det er ikke til at sige, om det bliver den ene eller andens chance, at det er en ny træner. Man skal stadig gøre det, man er ansat til, og det er at træne godt og være fokuseret, siger Steffen Rasmussen.

Målmanden har været i AGFs trup under flere trænerfyringer, og hver gang kommer der en ny dynamik, når træneren skiftes ud.

- Der sker noget med truppen, når der kommer en ny træner. Der er nogen, som ser det som en ny chance. Det er friske øjne, der kommer og ser på de spillere, der er her. Der sker noget, og det er nogle bestemte mekanismer, der går i gang, og der er forskellige agendaer. Så det handler om for spillerne at byde sig til og være klar, siger Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce