Annonce
Kultur

En operastjerne vender hjem til Aarhus

Andrea Pellegrini er født og opvokset i Aarhus. Søndag 1. september er hun solist til Bachs højmesse i Festugen. Pressebillede

AARHUS: Traditionen tro slår Vor Frue Kirke dørene op til den festlige Bach-højmesse første søndag i Festugen. Årets solist, Andrea Pellegrini, er en af Danmarks mest efterspurgte og prisbelønnede mezzosopraner.

Andrea Pellegrini er født og opvokset i Aarhus, men tog sin uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og blev i 2003 optaget på Opera Akademiet ved Det Kongelige Teater.

Sangkarrieren begyndte I Vor Frue Kirkes kor, hvor hun dengang fik at vide, at hun ikke skulle gøre sig håb om at vende tilbage, hvis hun satsede på "storbyen". Det holdt ikke stik. Andrea Pellegrini har slået sit navn fast med syvtommersøm som sangstjerne med karriere i ind- og udland.

Vor Frue Kirkes to organister, Poul S. Jacobsen og Michael Rosenfeldt, vil til Bach-højmessen henholdsvis dirigere og føre orglet akkompagneret af Aarhus Bachorkester og Vor Frue Kirkes 18 personer store kantori.

Der er gratis entré til opførelsen søndag 1. september klokken 10.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce