Annonce
Debat

En pårørende har råbt op før: Jeg har svært ved at finde ord nu

"Alle ved ganske godt, at løsning af problemerne inden for voksenhandikap-området er et ressourceproblem. Alle de synlige problemer omkring ledelses- og personaleforhold hænger nøje sammen med de midler, som tilføres området", skriver Finn Zachariassen. Arkivfoto: Morten Stricker

DEBAT: Søndag 28. februar havde jeg en kronik i Århus Stiftstidende med titlen "Er handikapområdet blevet en sten i skoen?". Jeg havde gjort meget ud af min kronik.

Den indeholdt en historisk gennemgang af, hvorledes vi som samfund har varetaget omsorgen for vore handikappede medborgere i de seneste 50 år. I samme periode har det været nødvendigt at tilpasse samme omsorg til to kommunalreformer, først i 1970 og siden i 2007. Det skal dog bemærkes, at amterne først overtog handikapområdet i 1980, da Statens Åndssvageforsorg blev nedlagt.

Baggrunden for min kronik var de seneste års hændelser i Aarhus, hvor Socialtilsyn Midt påtalte en mulig inddragelse af godkendelser til at drive visse bosteder i Borgercenter Nord. Helt galt var det på bostedet Skovlund, som jeg personligt har en særlig indsigt i. Vi er endnu ikke i mål med at få etableret et funktionelt lederteam, som er en forudsætning for en tilfredsstillende dagligdag.

Annonce

Jeg har svært ved at finde de rette ord, når jeg nu igen erfarer, at Socialtilsyn Midt atter er ude med endnu en alvorlig udtalelse. Denne gang omhandler det inddragelse af Aarhus Kommunes godkendelse til at drive Elev Hus 5 som et socialt botilbud.


Jeg ved, at der er kræfter på Christiansborg, som har et særligt kritisk blik på kommunernes evne på landsplan til at løse den sociale opgave, man overtog fra amterne for 14 år siden. Den aktuelle situation viser, at stenen stadig befinder sig i skoen.


Alle de forhold, som socialtilsynet påpeger i Elev Hus 5, ligner til forveksling forhold, som også var gældende på Bostedet Skovlund lige før coronaepidemien lukkede bostedet ned.

Hvor vi præcis befinder os på Skovlund lige nu, her jeg svært ved at vurdere. Hver gang der er problemer, så lægger man planer. Det gælder både politikere, embedsmænd og de daglige ledere. Det gør man sikkert i den gode menings ånd. Selvfølgelig skal der ikke ageres planløst.

Det er imidlertid min opfattelse, mange ressourcer bruges på bekostning af de mere lavpraktiske opgaver, som uløste fremstår som en iøjnefaldende gene i dagligdagen både for det daglige personale og os som pårørende.

Alle ved ganske godt, at løsning af problemerne inden for voksenhandikap-området er et ressourceproblem. Alle de synlige problemer omkring ledelses- og personaleforhold hænger nøje sammen med de midler, som tilføres området.

Jeg ved, at der er kræfter på Christiansborg, som har et særligt kritisk blik på kommunernes evne på landsplan til at løse den sociale opgave, man overtog fra amterne for 14 år siden. Den aktuelle situation viser, at stenen stadig befinder sig i skoen.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Radikale sikrer et stort skridt for den grønne omstilling: Vi har hamret på døren til Finansministeriet

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce