Annonce
Debat

En pårørende har to skarpe spørgsmål til Kristian Würtz: Hvorfor har du ikke grebet ind, og hvem skal nu betale?

"Er det rådmandens holdning, at Folketinget skal beslutte at flytte handikapområdet væk fra kommunerne til en statslig finansiering - eventuet varetaget af regionerne", skriver Finn Zachariassen, hvis hjerneskadede datter bor på et kommunalt bosted. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Jeg har to hurtige spørgsmål til rådmand Kristian Würtz fra Socialdemokratiet om voksenhandikap-området.

Under forudsætning af, at rådmand Kristian Würtz er citeret korrekt i Århus Stiftstidende lørdag 4. september som kommentar til endnu et stort underskud på området for voksne handikappede undrer følgende citat:

"Det grundlæggende problem er, at tilgangen af borgere med behov for hjælp udvikler sig hurtige end den økonomi, som byrådet har til rådighed til området. Det handler ikke om, at vi ikke har set udviklingen komme. Prognoserne har været gode nok. Men økonomien til at imødegå efterspørgslen er ganske enkelt for spinkel", siger rådmand Kristian Würtz.

Annonce

Mit spørgsmål til rådmanden: I de seneste seks år har man været bekendt med de elementer, der indgår i omtalte prognoser. Hvorfor har han og det samlede byråd ikke langt tidligere grebet ind overfor den skrantende økonomi og imødegået de skadelige virkninger på bostederne, som vi kommer til at kæmpe med fra nu af og i flere år frem?

Jeg er enig i, at det er en fælles indsats at løse problemerne for vore svage borgere.

Et andet spørgsmål: Rådmanden ser ingen mening i, at jeg sammenligner Aarhus Kommunes indsats for voksne handikappede med forholdene under Aarhus Amt fra 1980 til 2007.

"Siden kommunalreformen er den offentlige vækst for udviklingen af velfærd skrumpet. Det er en bred samfundsopgave at genoprette socialområdet. Aarhus Byråd kan ikke alene løse de økonomiske vanskeligheder. Det kræver grundige overvejelser i Folketinget", siger Kristian Würtz i artiklerne i Århus Stiftstidende.

Ja! Men er det rådmandens holdning, at Folketinget skal beslutte at flytte handikapområdet væk fra kommunerne til en statslig finansiering - eventuet varetaget af regionerne?

Det er som bekendt ikke den rene utopi, idet der er politiske kræfter i Folketinget, som betragter det som en fejltagelse, at kommunalreformen i 2007 medførte, at handikapområdet blev overdraget kommunerne.

Det glæder mig, at Kristian Würtz altid er klar til dialog og åben for gode ideer og indspark. Jeg er enig i, at det er en fælles indsats at løse problemerne for vore svage borgere. Jeg er og har altid været parat til det samme, og det er jeg fortsat, så længe kræfterne slår til.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favorit spisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Det er tid til at sikre sundhed og foreningssport i Aarhus: Kære politikere, I risikerer, at lokale ildsjæle brænder ud

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce